Prago Union jsou už čtyři týdny nejprodávanější, v rádiích obhájil prvenství "Slovenský klín" od Chinaski

19.08.2016 01:55 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Tento týden IFPI na prvních příčkách nepřináší žádnou změnu. Singl "Slovenský klín" od Chinaski je podruhé za sebou nejhranější písní v českých rádiích a album "Smrt žije" od kapely Prago Union se může již čtyři týdny pyšnit titulem nejprodávanější album.
Chinaski - Rockfield
© facebook interpreta
RÁDIA - Chinaski bodují v poslední době s každým svým singlem a nejinak je tomu i s písní "Slovenský klín", která je již druhý týden nejhranějším songem v českých rádiích. Na dvojku se vyškrabali Enrique Iglesias & Wisin v písni "Duele El Corazon", bronz bere aktuální hit Justina Timberlaka, který byl minule stříbrný. Na čtyřce najdeme P!nk s "Just Like Fire", první pětici uzavírá Jennifer Lopez s aktuálním singlem "Ain't Your Mama".

Na šestku padá ze čtyřky Sia s "Cheap Thrills", na sedmičku z šestnáctky poskočila Selena Gomez s "Kill Em With Kindness", osmičku berou Kygo a Kodaline s hitem "Raging", na devítce se usídlila Adele s "Send My Love (To Your New Lover)", která byla minulý týden dvaatřicátá a na desítce najdeme "Záchranný bod" od Sebastiana.

Novinek se tento týden urodilo pět, všechny jsou ale předním příčkám velmi vzdálené. Pětaosmdesátí jsou Rybičky 48 & Jakub Děkan & Pekař díky písni "Chtěl jsem ti říct", dvaadevadesátá je novinka Fifth Harmony "Write On Me", o dvě místa dál Tiësto společně s Johnem Legendem v singlu "Summer Nights". Předposlední novinka “Ma Beauté (Pilule Violette)" od Maitra Gimse je devětadevadesátá, první stovku uzavírají Twenty One Pilots se singlem "Heathens".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Chinaski - Slovenský klín
  2. Enrique Iglesias & Wisin - Duele El Corazon
  3. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  4. ▲ P!nk - Just Like Fire
  5. Jennifer Lopez - Ain't Your Mama
  6. Sia - Cheap Thrills
  7. Selena Gomez - Kill Em With Kindness
  8. Kygo feat. Kodaline - Raging
  9. Adele - Send Me Love (To Your New Lover)
  10. Sebastian - Záchranný bod

Prago Union - Smrt žije
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jak se zdá, kapelu Prago Union asi dlouho nikdo neporazí - jejich novinka "Smrt žije" je již čtyři týdny nejprodávanější. I když kdo ví, raketový start má nejvýše postavená novinka na druhém místě. Tou je soundtrack k novému americkému trháku "Suicide Squad", kterému na třetím místě dýchá na záda další novinka, jež má na svědomí finská zpěvačka Tarja s novým albem "Shadow Self".

Na čtyřku z trojky padá "The Getaway" od Red Hot Chili Peppers, pátá je Adele, šestá je Slza a její "Katarze", která byla minule čtvrtá a sedmé místo berou One Direction, jejichž album "Four" bylo před týdnem dvanácté. Osmé místo okupuje Gabriela Gunčíková s deskou "Celkem jiná", na devítku z patnáctky poskočili s aktuálním albem "A Head Full Of Dreams" britští Coldplay a desítku si obhájili s titulem "The Book Of Souls" Iron Maiden.

Mezi stovku nejprodávanějších titulů se vrátilo mnoho starších titulů, ale opravdové novinky jsou tentokrát pouze čtyři. První dvě se dostaly do Top 10, další najdeme až na devětačtyřicátém místě, kam se vyhouplo legendární album "Dynasty" od Kiss z roku 1979. Poslední novinka je taktéž starší, deska "Diabolus In Musica" pochází z roku 1998 a mají ji na svědomí Slayer.

Top 10 - prodejnost:
  1. Prago Union - Smrt žije
  2. N Různí - Suicide Squad O.S.T.
  3. N Tarja - Shadow Self
  4. Red Hot Chili Peppers - The Getaway
  5. Adele - 25
  6. Slza - Katarze
  7. One Direction - Four
  8. Gabriela Gunčíková - Celkem jiná
  9. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  10. Iron Maiden - The Book Of Souls

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 32. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY