Vangelis vydá koncem září nové album. Pojmenoval ho podle kosmické sondy

16.08.2016 13:48 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Legendární řecký skladatel Vangelis je široké veřejnosti znám především jako autor filmové hudby k snímkům "Blade Runner", "Maska", "Alexander Veliký" nebo "1492: Dobytí ráje". V září tento hudebník slibuje vydání albové novinky, ke které ho inspirovala kosmická sonda.

Vangelis - Rosetta
© facebook interpreta
Hlavním popudem pro vznik desky "Rosetta", která bude v obchodech k mání od 23. září na CD a dvojvinylu, byla kosmická sonda Rosetta, která byla v roce 2004 vyslána organizací European Space Agency, aby poprvé v historii prozkoumala jádro komety. Toho dosáhla v roce 2014 a během cesty absolvovala i několik průletů kolem Země, Marsu a planetek (2867) Šteins a (21) Lutetia.

"Mytologie, věda a zkoumání vesmíru jsou subjekty, které mě inspirují již od mého raného dětství. A dá se říci, že nějakým způsobem byly vždy spojeny i s hudbou, kterou jsem dělal," uvádí ke vzniku novinky třiasedmdesátiletý hudebník. Ten byl touto sondou sice uchvácen již od počátku, ale naprostý zlom přišel až v okamžik, kdy se z Mezinárodní vesmírné stanice spojil s Vangelisem astronaut André Kuipers, který je zároveň velkým fanouškem jeho hudby a během videohovoru mu začal popisovat příběhy a zážitky z mise.

"Rosetta je věnována všem, kteří se podíleli na tom, aby byla tato mise realizována,", dodává jedním dechem umělec, který na novinku zařadil celkem třináct písní. Tracklist alba bude vypadat následovně: Origins (Arrival), Starstuff, Infinitude, Exo Genesis, Celestial Whispers, Albedo 0.06, Sunlight, Rosetta, Philae's Descent, Mission Accomplie (Rosetta's Waltz), Perihelion, Elegy, Return To The Void.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY