shop.musicserver.cz
Nové desky pro 33. týden

Nové desky pro 33. týden

Vydáno: 22.08.2016 12:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Konec prázdnin se blíží a s ním začíná přituhovat i v hudebních novinkách. Největšími taháky tohoto týdne jsou nahrávky elektronické Lindsey Stirling a metalových Sabaton. K nim se pak přidají progresivní Crystal Castles, multi-žánrová Jana Koubková, či indie popový Ed Harcourt. Rockery potěší novinka Sabaton a pokud fandíte alt rocku, nenechte si ujít debut Black Foxxes.

Pokud se v pondělí 22. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lindsey Stirling - Brave Enough (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / electronica

Lindsey Stirling - Brave Enough
Loni, respektive na konci roku 2014, byla Lindsey Stirling plná Praha. Nejprve vystoupila v Incheba Aréně a pak si to zopakovala pod otevřeným nebem ve Žlutých lázních. K tomu navíc přidala i živák z Londýna a fanoušci mohli očekávat, že si chvíli odpočine. Není tomu tak. Americká houslistka natočila rovnou nové studiové album, kterému dala název "Brave Enough". Na něm kombinuje elektroniku s klasickým crossoverem a zároveň instrumentální skladby s těmi zpívanými. Do celkem čtrnácti kompozic, které deluxe edice rozšíří o další čtyři kousky, si pozvala několik zpěváků a zpěvaček. Ve studiu jí tak vypomohli Christina Perri, Carah Faye, Dan + Shay, Robert DeLong, ZZ Ward, Raja Kumari, Rivers Cuomo s Lecrae, nebo třeba Andrew McMahon. Jak to celé dopadlo, můžete zjišťovat například na YouTube.com Lindsey Stirling, nebo z ukázek na Supraphonline.cz.


Black Foxxes - I'M Not Well (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Black Foxxes - I'm Not Well
Na hudební scénu míří nová krev - tříčlenní formace Black Foxxes. Kapela pochází z britského Exeteru a její debutová deska "I'm Not Well" potěší zejména příznivce alt rocku, i když někteří recenzenti používají k charakteristice také žánry jako emo-punk. "Abychom se dostali sem, museli jsme ujít pořádný kus cesty. Vše se ale vyvinulo tím správným směrem a nedovedu si představit, že by desku produkoval někdo jiný než Adrain Bushby, který k našemu zvuku sedl nejlépe," prozradil Mark Holley. Svůj názor na desku si udělejte sami poslechem titulní skladby. Najdete ji na YouTube.com.


Tip týdne

Jana Koubková - A tak si jdu... (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / blues / alternativní crossover

Jana Koubková - A tak si jdu...
Jana Koubková je i ve svých jednasedmdesáti letech velmi aktivní a dokládá to nejen vystupováním na letních festivalech, ale především zbrusu novou deskou "A tak si jdu". Na ní odmítá jakoukoli stylovou zaškatulkovanost a její očekávatelné scat pasáže se tu potkávají vyjma jazzu s rozjetou latinou, poctivým blues, šansonem, nebo elektricky kytarově rockovými kousky. Ve dvanácti písničkách jí vypomohla řada muzikantských kamarádů, kterými jsou Jan Červenka (bicí), Roman Hampacher (elektrické a akustické kytary, zpěv), Ondřej Kabrna (Hammond organ, Fender Rhodes, akordeon), Jan Keller (violoncello), Zdeněk "Wimpy" Tichota (baskytara), Vít Švec (kontrabas) a Alan Vitouš (perkuse). Nahrávání proběhlo ve studiu Faust Records, kde za mixážním a masterovacím pultem seděl Derek Saxenmeyer. První ukázky nabízí Supraphonline.cz.


Sabaton - The Last Stand (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Sabaton - The Last Stand
Dva roky po vydání studiovky "Heroes" přichází švédští Sabaton s novinkou "The Last Stand". Podobně jako tomu bylo u předchozí nahrávky, je i tato deska koncipována jako koncepční album. Jak název napovídá, muzikanti se během skládání nechali inspirovat slavnými bitvami, u kterých byl "Poslední odpor" zásadní. Z rádií můžete znát trojici singlů v čele s "The Lost Battalion" (téma Ztracený prapor z období první světové války), "Blood Of Bannockburn" (bitva u Bannockburnu) a "Shiroyama" (bitva o Širojamu). Videoklipy k některým z uvedených písní a k dalším albovým písním najdete na YouTube.com.


Crystal Castles - Amnesty (I) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electropunk / witch house

Crystal Castles - Amnesty (I)
Déle než obvykle trvalo elektronickým Crystal Casles natočení jejich čtvrté desky, která dostala název "Amnesty (I)". Zatímco obvykle to zvládali za dva roky, tentokrát potřebovali dvojnásobek. Do tvůrčího procesu jistě zasáhl odchod hlavní vokalistky a skladatelky Alice Glass, takže formace nyní pokračuje pouze v triu. Jak uvedl Ethan Kath na facobookovém profilu Crystal Castles, název není vůbec náhodný. Skupina jím chce podpořit organizaci Amnesty International, která bojuje za v poslední době stále častěji porušovaná lidská práva. K tomuto účelu natočili a na desku vybrali celkem dvanáct skladeb, které oscilují mezi electropunkem a witch housem. Mezi nimi pak uslyšíte i dva samply - "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany a "Other People" od Beach House. První ukázky sdílí trojice na svém soundcloud.com


Michal Prokop - Město ER (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Michal Prokop - Město ER
Příznivci tuzemské hudební scény si jistě budou pamatovat legendární album "Město ER", které v roce 1972 vydala Michal Prokop se skupinou Framus Five. Nahrávka se od té doby dočkala už několik reedic a nyní si to na pulty namířilo už její čtvrté vydání. Deska nyní ale vychází v luxusním digipacku a dokonce i v podobě vinylu. Zvukový remastering alba Město ER vznikl z původních pásů a také obal desky bude mít konečně podobu, kterou původně cenzura nepřipustila. Doprovodný booklet bude obsahovat kompletní texty, exkluzivní fotografie Alana Pajera i ediční poznámku. Vůbec poprvé bude album Město ER vypadat tak, jak mělo už v roce 1971. Ukázku najdete na YouTube.com.


Ed Harcourt - Furnaces (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Ed Harcourt - Furnaces
O Edu Harcourtovi jsme v poslední době slyšeli především v souvislosti s novou deskou Sophie Ellis-Bextor, kterou produkuje, ovšem ještě před tím tento britský indie popový muzikant přichází se svoji vlastní nahrávkou "Furnaces". S ní se vrací po dvou a půl letech od alba "Time Of Dust" a připravil pro ni celkem dvanáct písniček, které on sám popisuje jako mírně apokalyptický pop s klenutými refrény. Co si pod tím představit, zjistíte například z několika videí na Hartcourtově VEVU.


Tři sestry - O2 Aréna Live (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tři Sestry - O2 Aréna Live
Asi málokdo by čekal, že zrovna Tři sestry oslaví na hudební scéně úctyhodné třicetileté výročí. V rámci masivních oslav se muzikanti rozhodli také uspořádat honosnou show v pražské O2 areně. Můžete se těšit celkem na osmatřicet písní, které mapují celou dlouhou kariéru kapely. Nechyběla ani spousta přátel z hudební branže a bývalých členů souboru. Známé písně se navíc dočkaly nových aranží se smyčcovým kvartetem, na kterých se podíleli Kryštof Marek a Ota Balage. Z dalších hostujících gratulantů jmenujme třeba kapely jako Horkýže Slíže, Divokej Bill, Vypsaná fiXa, Wohnout a mnoho dalších.


Donnie McClurkin - The Journey (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: gospel / současná křesťanská hudba / worship

Donnie McClurkin - The Journey
Do Evropy se v poslední době dostává čím dál více současná křesťanská hudba. Dalším jejím představitelem je americký zpívající pastor Donnie McClurkin. Tento zpěvák, který více inklinuje ke gospelu, má na svém kontě tři ceny Grammy a několik dalších prestižních ocenění. Jeho nová deska "The Journey" je vlastně živým albem, které je poskládáno ze čtrnácti písní. Jedenáct z nich již vydal v minulosti a tři jsou zbrusu nové. Dvě ukázky z desky nabízí McClurkin na svém VEVU.


André Rieu - Viva Olympia (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

André Rieu - Viva Olympia
Ačkoli je olympiáda prakticky ve finiši, hudebníky nechává spíše chladnými. Výjimkou je vedle Katy Perry holandský houslista a kapelník André Rieu, který vydává album "Viva Olympia". Jedná se vlastně o živou nahrávku šestnácti skladeb, které mají nějakou vazbu ke sportu, nebo k Brazílii. Narazíte tu tak například na "You'll Never Walk Alone", na "Ódu na radost", nebo třeba i na titulní skladbu. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí eshop Supraphonline.cz.


Dále vychází:

Andrew Lockington - The Space Between Us (soundtrack) (Sony Music)
David Brent - Life On The Road (Universal)
Emil Gilels - Emil Gilels - The Complete RCZ And Columbia Album Collection (Sony Music)
Emil Gilels - The 1964 Seattle Recital (Universal)
Kammerakademie Potsdam - Mendelssohn: Sinfonien Nr. 1 Und Nr. 4 (Sony Music)
Kansas - Live Confessions (From New York To Omaha) (bootleg) (Bertus)
M. Kabeláč - Symfonie Komplet (Supraphon)
Mauro Peter - Schumann: Dichterliebe, Op. 48 (Sony Music)
Různí - Max Richter: Retrospective - The Blue Notebooks / Songs From Before (Universal)
Různí - Vivarte Collection Vol. Ii (Sony Music)
Sabaton - The Last Stand (Earbook) (Mystic Production)
Sex Pistols - Live 76 (Universal)

Vychází na vinylu:
Black Foxxes - I'M Not Well (Universal)
Crystal Castles - Amnesty (I) (Universal)
Diana Ross - Diana Ross (Universal)
Michal Prokop - Město Er (Supraphon)
Sabaton - The Last Stand (Mystic Production)
Sex Pistols - Live 76 (Universal)
Tribulation - The Horror (Vinyl Re-Issue 2016) (Sony Music)

Reedice:
Kabát - Original Albums Vol. 1 (Warner Music)
Puhdys - Puhdys - 1969-1999 (20 Hits Aus 30 Jahren) (Sony Music)
Simon & Garfunkel - The Concert In Central Park (Deluxe Edition) (Sony Music)
Smokie - Bright Lights And Back Alleys (New Extended Version) (Sony Music)
Smokie - Changing All The Time (New Extended Version) (Sony Music)
Smokie - Midnight Café (New Extended Version) (Sony Music)
Smokie - Pass It Around (New Extended Version) (Sony Music)
Smokie - The Concert - Live In Essen/Germany 1978 (Sony Music)
Smokie - The Montreux Album (New Extended Version) (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu