Snapchaty DJe Khaleda zafungovaly: stanul na trůnu amerického žebříčku desek

09.08.2016 21:21 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Fenomén sociálních sítí DJ Khaled konečně získal své první #1 album, v USA se zadařilo novince "Major Key". Devátá řadovka porazila Drakea a novinky Jakea Owena nebo Fantasie. V singlech se The Chainsmokers a Halsey přihlásili o titul hitu léta s "Closer" debutem v Top 10. Prvenství obhájila Sia.
Sia - Cheap Thrills
© facebook interpreta
SINGLY - Siu a Seana Paula s "Cheap Thrills" vidíme na zlatě potřetí. Jak jsem předesílal, opravdu se jí navíc nově podařilo dobýt rádia, uplynulý týden zakončila se 151 miliony impresí a překonala tak Drakea.

Pro Australanku je to první rádiový lídr, pro Jamajčana už pátý po "Get Busy", "Baby Boy", "Temperature" a "(When You Gonna) Give It Up To Me". Od toho už uběhlo téměř 10 let a tak stanovil novou rekordní pauzu mezi muži. Eminem čekal na dva různé rádiové hity 7,5 roku, mezi "Lose Yourself" a "Love The Way You Lie".

"Thrills" po ukončení slevy na iTunes ztratilo 41 % prodejů, dosáhlo 74 tisíců downloadů. Přehrání napočítali 13,8 milionů.

Stříbrný tentokrát skončil Drake, když měl sice pouhých 46 tisíc stažení, ale ještě slušných 15,7 milionů streamů a v rádiích 137 mega. Popatnácté vedl On-Demand Songs, kde jsou počítány pouze uživatelem iniciované audio přehrání, s 14,2 miliony. Nezvykle malý rozdíl mezi celkovými streamy je dán tím, že prostě stále není videoklip.

Na bronzu najdeme Calvina Harrise a na čtyřce Justina Timberlakea, protože novinka předchozího týdne, "Cold Water", spadla na pětku. Major Lazer, Justin Bieber a si přes očekávaný pád downloadů (69 000, -59 %) připsali další vítězství ve Streaming Songs, s 18,9 miliony, a jako Airplay Gainer vyskočili do rádiové Top 10.

Další tři místa zůstala stejná, svěží vítr najdeme až na devítce: The Chainsmokers se hlásí s další bombou, která ovlivní pozdně letní playlisty: "Closer" s hostující Halsey. Pro duo DJů to je po "Roses" a "Don't Let Me Down" třetí hit v první desítce, pro zpěvačku první takový. Se 103 tisíci ovládli Digital Songs.

Top 10 uzavírá Adele a již na jedenáctce máme "Heathens" twenty one pilots. Druhá novinka, která si zaslouží zmínku, je "Setting The World On Fire" Kennyho Chesneyho a P!nk na 29. příčce.

    Top 10 - singly:
  1. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  2. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  3. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  4. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  5. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  6. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  7. twenty one pilots - Ride
  8. Rihanna - Needed Me
  9.  N The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  10. Adele - Send My Love (To Your New Lover)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


DJ Khaled - Major Key
© facebook interpreta
DESKY - Doslova korunovaný král Snapchatu DJ Khaled je takový mimoň, že nebylo možné, aby z aktuální srandovní slávy okolo své osoby nevykřesal to kýžené vítězství. Přece jen, první deska mu vyšla už před 10 lety a novinka "Major Key" je už devátou řadovkou, takže by si to vlastně zasloužil.

No, a povedlo se. Promo rozhodně nepodcenil, ze Snapchat stories jen z týdne vydání desky by šel sestříhat celovečerní dokument. Výsledkem tak je 95 tisíc jednotek a zlato. 59 tisíc z toho bylo v celých deskách, více v čistém prodeji měl pouze v roce 2007, kdy v jednom týdnu udal 79 tisíc kusů "We The Best".

Čísla by přitom byla asi o dost lepší, pokud by desku vypustil i jinde než na Apple Music a iTunes Store. Na ostatní digitální platformy byla zpřístupněna o týden později, a až tento týden vyjde ve fyzické podobě.

Stříbro stejně jako v singlech obsadil Drake. Možná by příští týden mohl zvítězit, ale také mu to může překazit soundtrack z "Suicide Squad".

Za bronzovými twenty one pilots najdeme další novinku, "American Love" Jakea Owena. Tím si country zpěvák zajistil nejlepší umístění kariéry. Za pátou Rihannou debutuje r'n'b zpěvačka Fantasia s pátou studiovkou "The Definition Of...".

Sedmé místo a poslední start v elitní desítce patří Hillary Scott, zpěvačce Lady Antebellum, s gospelovým počinem "Love Remains".

    Top 10 - alba:
  1.  N DJ Khaled - Major Key (95 tisíc jednotek)
  2. Drake - Views (80, -5 %)
  3. twenty one pilots - Blurryface (39, +8 %)
  4.  N Jake Owen - American Love (35)
  5. Rihanna - ANTI (32, -2 %)
  6.  N Fantasia - The Definition Of... (32)
  7.  N Hillary Scott & The Scott Family - Love Remains (31)
  8. Adele - 25 (29, +1 %)
  9. Blake Shelton - If I'm Honest (28, +88 %)
  10. ▼ Hamilton: An American Musical (27, -1 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY