Major Lazer, Justin Bieber a MØ senzačně vletěli do americké hitparády

02.08.2016 23:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Produkce od Diplovy partičky a hvězdní hosté zaručily novince "Cold Water" snový start na stříbru. Zlatou příčku mezi americkými singly podruhé obsadila Sia s "Cheap Thrills". I v deskách zůstal král stejný a nejvyšší debut byl druhý: za Drakem odstartoval rapper Gucci Mane s "Everybody Looking".
Sia - Cheap Thrills
© facebook interpreta
SINGLY - Přestože se "Lean On" stal nejstreamovanějším audio singlem historie (nyní má na Spotify 830 milionů přehrání), v USA nikdy nevystoupal na medailové pozice. Major Lazer s loni byli nejlépe čtvrtí. Novinka "Cold Water", na kterou si přibrali ještě Justina Biebera, však má velké šance získat zlato. V prvním týdnu se umístila druhá s úžasnými čísly.

Singl dobyl Digital Songs se 169 tisíci stažení (pro Justina pátý triumf) i Streaming Songs s 19,6 miliony a v rádiích zaznamenal 42 milionů impresí. Uvidíme, jestli budou muset počkat, až začne Sia opadat, nebo vyhrají sami díky výrazných nárůstů. Zpěvačka si totiž zlato pojistila, když si s "Cheap Thrills" polepšila v downloadech i rádiích.

Drake s "One Dance" spadl na bronz a příští týden jej ještě nejspíše vystřídá Sia ve vedení v rádiích. Kanaďan si ale hlídá jinou statistiku: překonal totiž krajana The Weeknda v počtu nepřetržitých týdnů v Top 10 mezi muži: již tam je 46. týdnem. Na druhou stranu, Weeknd si nemusel pomoct featuringy. Celkově nejdelší pobyt zaznamenala Katy Perry: 69 týdnů.

Vedle Drakea spadly i všechny další skladby shodně o jednu příčku a relativní pořadí se tak nezměnilo. Jinak to je až u Adele, ta se posunula na devítku a z elitní desítky se klidil Kent Jones.

V druhé desítce najdeme zajímavá nová maxima: třináctku "Me Too" Meghan Trainor, čtrnáctku "For Free" DJe Khaleda a Drakea, patnáctku "Heathens" twenty one pilots a šestnáctku "Treat You Better" Shawna Mendese.

Mezi dalšími novinkami najdeme například Desiignera ("Tiimmy Turner" - 46), Skrillexe & Ricka Rosse ("Purple Lamborghini" - 67) nebo Gucciho Manea & Kanyeho Westa ("Pussy Print" - 89).

    Top 10 - singly:
  1. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  2.  N Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  3. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  4. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  5. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  6. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  7. twenty one pilots - Ride
  8. Rihanna - Needed Me
  9. Adele - Send My Love (To Your New Lover)
  10. Desiigner - Panda

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - Tucet týdnů, tak dlouho si už Drake s "Views" pobyl na prvním místě. Nutno dodat, že nyní už s přerušením. Kdy tady bylo úspěšnější album? "Frozen Soundtrack" si od roku 2014 připsal celkem 13 vítězných týdnů. V tomto století už jen Adele s "21" měla více (24).

Tím dalším nešťastníkem, který sice prodal více než Drake, ale v celkových jednotkách to stačilo pouze na stříbro, je tentokrát Gucci Mane.

Žánrový kolega čerstvě vylezl z krimu a zájem šikovně využil. První singl z novinky "Everybody Looking" vydal pouhé dva dna po propuštění. Nejspíše tam měl nahrávací studio, protože po celou dobu výkonu trestu vydával mixtapy. Tato regulérní řadovka je však Maneova první po pěti letech a rovnou mu přihrála nejlepší umístění kariéry.

Níže už nebylo tak ostro, zbytek Top 10 obsadily stálice, vrátily se mimochodem Sia a Meghan Trainor.

A víte, kdo může příště být první? DJ Khaled! Očekávané novince "Major Key" jen nesmí moc uškodit iTunes Store/Apple Music exkluzivita. Minimálně se hodně okrádá o přepočty streamů ze Spotify.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (85 tisíc jednotek, -5 %)
  2.  N Gucci Mane - Everybody Looking (68)
  3. twenty one pilots - Blurryface (36, -1 %)
  4. Rihanna - ANTI (33, -6 %)
  5. ▲ Různí - Epic AF (31, +1 %)
  6. Sia - This Is Acting (30, +11 %)
  7. Adele - 25 (29, -5 %)
  8. ▼ Hamilton: An American Musical (27, -16 %)
  9. Beyoncé - Lemonade (26, -13 %)
  10. Meghan Trainor - Thank You (22, +1 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY