Sia si podmanila česká rádia, nejprodávanějším je nové album Prago Union

29.07.2016 08:07 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Sia to opět dokázala. Její hit “Cheap Thrills“ se po týdnech boje vrátil na pozici nejhranější písně v českých rádiích. Zajímavé věci se udály i v prodejích. Nejvýše postavenou novinku si na konto připisuje kapela Prago Union, která je s titulem “Smrt žije“ zároveň nejprodávanějším albem posledního týdne.
Sia - Cheap Thrills
© facebook interpreta
RÁDIA - Rádia v tomto týdnu nejen změnila pozici nejhranější písně, ale hned několik novějších kousků se konečně probojovalo do první desítky. Prvenství má v tomto týdnu Sia se singlem "Cheap Thrills", dvojku si obhájili Chinaski a na trojku poskočil Justin Timberlake. Na čtyřku padají Kungs & Cookin' On 3 Burners & Kylie Auldist s "This Girl", první pětici uzavírá minulý vítěz - Mike Posner.

Až na šestku se vyšplhalo seskupení Poetika se singlem "Zkouším žít", který byl minulý týden třináctý. Celkem třináct příček k dobru získala P!nk s novinkou "Just Like Fire", na osmičku padají Fifth Harmony, devátí jsou Jonas Blue a Dakota s "Fast Car" a první desítku uzavírají Enrique Iglesias a Wisin s hitem "Duele El Corazon".

A novinky? Velká bída - opět jen čtyři. Na šestadvacítce Petr Kolář s písní "Sedm armád", na osmaosmdesátce Charlie Puth a Selena Gomez v singlu "We Don't Talk Anymore" a o jedno místo horší Sigma společně s Take That v písni "Cry". Poslední novinka je na devětadevadesátce, kde najdeme americké duo Timeflies s písní "Once In A While".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Sia - Cheap Thrills
  2. Chinaski - Slovenský klín
  3. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  4. Kungs & Cookin' On 3 Burners & Kylie Auldist - This Girl
  5. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
  6. Poetika - Zkouším žít
  7. ▲ P!ink - Just Like Fire
  8. Fifth Harmony & Ty Dolla $ing - Work From Home
  9. Jonas Blue & Dakota - Fast Car
  10. Enrique Iglesias & Wisin - Duele El Corazon

Prago Union - Smrt žije
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prago Union vypálili všem rybník. Jejich novinka "Smrt žije" za sebou nechala všechny ostatní tituly a z trůnu sesadila i Red Hot Chili Peppers, kteří jsou s deskou "The Getaway" druzí. Trojku bere Adele, která byla minule stříbrná. Na čtyřce jsou Iron Maiden s "The Book Of Souls", kteří taktéž ztratili jedno místečko a první pětici uzavírá Slza, která svojí pozici obhájila.

Na šestku padají Kryštof, sedmé místo má výběr "TOP20.CZ 2016/1", který byl minulý týden dvaačtyřicátý a na osmém místě najdeme Coldplay, kteří svoji pozici s albem "A Head Full Of Dreams" taktéž obhájili. Na devítce je novinka "Loud Hailer" od Jeffa Becka, desátá je výběrovka Paula McCartneyho s prostým názvem "Pure McCartney".

Novinek je vcelku málo. Dvaadvacátá je "Taneční liga", tedy její 181. díl. O osm míst dále, tedy na třicítce, najdeme první sólovou desku Stevena Tylera pojmenovanou "We're All Somebody From Somewhere", na které se frontman Aerosmith prezentuje jako country zpěvák. Na sedmasedmdesátce se objevuje starší album Davida Bowieho s názvem "Outside", dvaaosmdesátí a třiaosmdesátí jsou Iron Maiden, jejichž nedávný koncert v Praze má za následek opětovný zájem o jejich živáky "Dead Of The Road (Live)" a "Flight 666". Poslední novinku hledejte až na devětadevadesátce, kde se nachází Bukanýři s titulem "Spievanky, Spievanky".

Top 10 - prodejnost:
  1. N Prago Union - Smrt žije
  2. Red Hot Chili Peppers - The Getaway
  3. Adele - 25
  4. Iron Maiden - The Book Of Souls
  5. Slza - Katarze
  6. Kryštof - Srdcebeat
  7. ▲ Různí - TOP20.CZ 2016/1
  8. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  9. N Jeff Beck - Loud Hailer
  10. Paul McCartney - Pure McCartney

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY