shop.musicserver.cz
Festival Hrady CZ se po Točníku přesouvá na Kunětickou horu

Festival Hrady CZ se po Točníku přesouvá na Kunětickou horu

Vydáno: 19.07.2016 21:02 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Dvanáctý ročník letního kulturního festivalu Hrady CZ se po zahájení na Točníku přesouvá 22. a 23. července na louky pod hradem Kunětická hora nedaleko Pardubic. Hlavní hvězdou festivalu je letos kapela Kabát, která zde vystoupí v sobotu před půlnocí. V pátek se festivalový areál se dvěma pódii otevře v šestnáct hodin, první koncert vypukne již v půl šesté a fanoušci se mohou těšit na kapely a interprety Mandrage, Monkey Business, Pražský výběr nebo Xindla X či Rytmuse a Vladimira 518 ve speciálním společném setu vytvořeném pouze pro festival Hrady CZ. O sobotní hudební program se postarají například kapely No Name, Divokej Bill či Mňága a Žďorp a další skupiny a interpreti. Během léta bude festival putovat vždy v pátek a sobotu po českých a moravských hradech Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Bezděz. Letos poprvé se také pod názvem Slovenské hrady zastaví a svou pouť ukončí 10. září na hradě Červený Kameň na Slovensku. Permanentky na festival lze ještě do dne před akcí zakoupit v předprodeji za zvýhodněnou cenu.

První festivalový den budou moci návštěvníci na louce v podhradí Kunětické hory zhlédnout také koncerty kapel Gazdina roba či kapely Nebe. Chybět nebude také tradiční páteční karneval v maskách o ceny, vyhlášení nejlepších masek proběhne ve 21 hodin večer. V sobotu se areál festivalu Hrady CZ otevře již v půl jedenácté dopoledne a na dvou pódiích zde dále vystoupí například Visací zámek, Pipes And Pints či Skyline. Rocková kapela Kabát v čele s frontmanem Pepou Vojtkem sobotní program o půlnoci ukončí.

Pro Kabáty je to historicky první letní šňůra s festivalem Hrady CZ. "Díky hraní na festivalu Hrady CZ se nám podařilo spojit dohromady poznání, zábavu a práci. Na Hradech to navíc bude oslava - hudby samozřejmě. Všechny nás spojuje láska k muzice, tak ať se návštěvníci těší na pořádný nářez," říká Pepa Vojtek. A zpěvák No Name Igor Timko dodává: "Je to originální projekt, který spojuje kulturu s historií a to je skvělá kombinace." Koncept festivalu je podle Xindla X praktický i pro návštěvníky. "Nebýt festivalu Hrady CZ, nikdy nepoznáme Kuňku, Točník, Bouzov, Hradec," uzavírá zpěvák. Program festivalu Hrady CZ na Točníku dále nabídne vystoupení kapel Vypsaná Fixa, Desmod, UDG, Smrtislav, Rybičky 48 či Poletíme.

Návštěvníci festivalu Hrady CZ na Kunětické hoře mohou za příplatek stanovat v komfortních VIP Hradních kempech nabízejících ubytování v hlídaném areálu s vlastním sociálním zařízením a sprchami nebo zdarma v tradičním stanovém městečku. V těsné blízkosti areálu bude možnost využít prodejny potravin, úschovny kol a batohů a navýší se sociální zázemí i kapacity parkovišť. Do obce Ráby bude v pátek a sobotu zavedena opět kyvadlová doprava, autobus bude jezdit od železniční zastávky Pardubice hlavní nádraží, autobusové stanoviště č. 2 (dál od nádraží ve směru do centra), v neděli pak pouze zpět z festivalu. Nově letos festival nabídne širší výběr gastronomie a nápojů ve festivalovém areálu.

V případě horkého počasí budou v pohotovosti hasičské kropicí vozy a zajištěn dostatek pitné vody. V rámci festivalové vstupenky je opět možné navštívit hrad Točník včetně jeho prohlídkových tras. Nově mají návštěvníci festivalu možnost zapojit se do velké prázdninové soutěže s tématikou Karla IV. Připravena je také fotosoutěž o nejlepší fotky z festivalu určená zájemcům z řad návštěvníků, veškeré informace o soutěžích budou zveřejněny na webových stránkách festivalu.

Zcela poprvé v historii festivalu bude poslední zastávkou 10. září hrad Červený Kameň poblíž Bratislavy, který letošní pod názvem Slovenské hrady letošní putování uzavře. Vystoupí zde například skupiny Majk Spirit, Rytmus, Vladimir 518, Divokej Bill, Tublatanka, Desmod, Chinaski, Horkýže Slíže, Inekafe a řada dalších. Festival Hrady CZ se letos koná na Točníku ve Středočeském kraji (15. - 16. července), na Kunětické hoře u Pardubic (22. - 23. července), na Švihově u Klatov (29. - 30. července), v Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (5. - 6. srpna), na Veveří u Brna (12. - 13. srpna), v Hradci nad Moravicí u Ostravy (19. - 20. srpna), na Bouzově na Olomoucku (26. - 27. srpna), na Bezdězu (28. - 29. srpna) a na slovenském hradě Červený Kameň (10. září).

Permanentky na festival Hrady CZ lze do dne před akcí zakoupit za sníženou cenu 750 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 950 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 850 resp. 1100 korun s ubytováním. V prodeji jsou i lístky na jednotlivé dny a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 10 let v doprovodu rodičů. Vstupenky na Slovenské hrady lze v předprodeji zakoupit za aktuální cenu 22 euro, na místě pak 25 euro a i zde vstupenka zahrnuje prohlídku hradu. Více informací na www.hradycz.cz, www.slovenske-hrady.sk a www.facebook.com/slovenskehrady.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Na slovenském Topfestu 2024 vystoupí Scorpions i Kabát (01.12.2023 18:18)
- Audio: Xindl X nabádá, že "Alespoň jeden den" v roce bychom měli vypnout a užít si klidu s rodinou (25.11.2023 10:46)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Video: Xindl X sází s "Černými stíny" na vážnější notu, v klipu mu hrají kolegové ze StarDance (13.10.2023 09:36)
- Hudební festival Hrady CZ zakončí svoji letošní pouť na Bezdězu s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (29.08.2023 16:22)
- Hudební festival Hrady CZ rozezní Bouzov s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai (22.08.2023 14:30)
- Festival Hrady CZ s kapelami Kabát, Kryštof a Mirai putuje po Moravě na Hradec nad Moravicí (16.08.2023 10:11)
- Naživo: Nejlepší vystoupení na zastávce festivalu Hrady CZ na Veveří odehráli Anna K. a No Name (13.08.2023 18:56)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu