Nové desky pro 29. a 30. týden

31.07.2016 20:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na novinky v obchodech s hudbou aktuálně lákají především rockeři Billy Talent. K nim se pak připojí bronzová ze Sound Of 2016 NAO, o člena chudší Bear's Den, elektronicko-soulové duo HONNE a připomeneme i slavnou desku Simple Minds. Na rockery čekají s novými deskami Billy Talent a Periphery. Pokud máte rádi instrumentální metal a vážnou hudbu, nenechte si ujít Vivaldi Metal Project.
Pokud se v pondělí 25. července, respektive 1. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

NAO - For All We Know (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / funk / electronic / R&B

NAO - For All We Know
Londýnská zpěvačka a skladatelka Neo Jessica Joshua, která si říká jednoduše NAO, se v letošním ročník ankety BBC Sound Of... umístila na třetím místě hned za Jackem Garrattem a Alessií Carou. Doposud jsme ji znali především z posledního alba Disclosure, ale nyní tahle osmadvacetiletá umělkyně, která kombinuje soul, funk, a r'n'b s elektronickou hudbou, vydává své vlastní debutové album nazvané "For All We Know". Na svých příznivcích a těch, kteří ji teprve poznají, rozhodně nešetřila a servíruje jim hned osmnáct svých písniček, které produkovala společně s GRADES, A.K. Paulem, nebo Stintem, tedy s producenty, kteří se podíleli na albech Santigold, Bastille, či Carly Rae Jepsen. Prvních několik singlů sdílí zpěvačka na svém YouTube.com profilu.


Billy Talent - Afraid Of Heights (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Billy Talent - Afraid Of Heights
Po čtyřleté odmlce se kanadská formace Billy Talent hlásí o slovo s novou deskou. Nahrávka dostala do kolébky název "Afraid Of Heights" a jde vůbec o první nahrávku, na které se nepodílí bubeník Aaron Solowoniuk. Jeho místo za soupravou obsadil pro účely nahrávání i koncertů Jordan Hastings z kapel Alexisonfire a Say Yes. Na posluchače čeká třináct nových písní (včetně japonského bonusu) a pokud sáhnete po luxusní edici, čeká na vás navíc dalších sedm písní - demo verzí. Jako pilotní singl vybrali muzikanti titulní skladbu alba a vy si ji nyní můžete poslechnout na odkaz ven.


HONNE - Warm On A Cold Night (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / soul

HONNE - Warm On A Cold Night
Pod názvem HONNE, který pochází z japonštiny a znamená skutečný záměr, se skrývá dvojice Andy a James, z nichž první má na starosti produkci a druhý zpěv. Na hudební scénu se svojí kombinací soulu a elektroniky vstoupili před dvěma roky a od té doby vydali celkem čtyři EP. Zatím to poslední s názvem "Gone Are The Days" je i základem pro jejich LP debut, který pánové nazvali "Warm On A Cold Night". Naskládali na něj celkem dvanáct skladeb, které v deluxe edici rozšířili na patnáct. V jedné z nich, písničce "Someone That Loves You", jim vypomohla anglická zpěvačka Izzy Bizu. Bližší seznámení s HONNE můžete realizovat prostřednictvím jejich YouTube.com profilu.


Aeges - Weightless (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Aeges - Weightless
Poměr mezi kvalitou a kvantitou hardrockových kapel v Los Angeles je velice dynamický. Naštěstí tu jsou Aeges, kteří přichází na scénu se třetí studiovkou "Weightless". Na svých předchozích albech osazenstvo formace představilo inovativní přístup k rockové hudbě. Fanoušci pak další desku očekávají o to netrpělivěji a těší se, s čím kapela zase zaujme. Novinka má ale všechny aspekty jít ve šlépějích svých předchůdců: Za produkcí stojí Bob Marlette, známý ze spolupráce s Black Sabbath nebo Seether a vy si jednu z novinkových písní s titulem "Another Wasteland" můžete poslechnout na YouTube.com.


Bear's Den - Red Earth & Pouring Rain (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní rock

Bear's Den - Red Earth & Pouring Rain
Britská kapela Bear's Den na sebe poprvé výrazně upozornila předloňským debutem "Islands", který jim zajistil společné turné s Mumford & Sons a Daughter. Loni už trio vystupovalo samostatně a během letošního roku začala připravovat prvotině nástupce. Během tohoto procesu ji ovšem opustil kytarista a bandžista Joey Haynes, a tak novinku "Red Earth & Pouring Rain" již nahrávali bez něj. Podepsalo se to pochopitelně i na zvuku nahrávky, kde dvanáct písniček už nemá tak silný folk rockový nádech jako v případě předchůdce. Kam se posunul zvuk Bear's Den, zjistíte poslechem ukázek, které kapela umísťuje na svůj facebookový profil.


Periphery - Periphery III: Select Difficulty (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní progresivní metal

Periphery - Periphery III: Select Difficulty
Progresivní inovátoři z Washingtonu D.C. se rozhodli obohatit toto léto čerstvou tvorbou a k posluchačům posílají "Periphery III: Select Difficulty". "Posledních pár let jsme jako muzikanti a kapela museli přehodnotit svůj styl práce a po dokončení nové desky musím říct, že to bylo jen k lepšímu," prozradil kytarista Jake Bowen. Ještě dodal: "Psaním skladeb jsme strávili dva měsíce. Jak se sami přesvědčíte, naši dosavadní tvorbu příliš nereprezentují, ale za nás jako za muzikanty musím říct, že jde o velice důležitý posun." Přesvědčte se sami a poslechněte si skladbu "Marigold", ke které vznikl i videoklip odkaz ven.


Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84) (Deluxe Edition) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: new wave / synthpop

Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84) (Deluxe Edition)
Album skotských Simple Minds z roku 1982 "New Gold Dream (81-82-83-84)" leckteří označují za jejich nejlepší, které natočili, a Robert Dimery jej zařadil i do své knížky "1001 alb, která musíte slyšet, než umřete". Právě tuto nahrávku se skupina rozhodla vydat v reedici, která zahrnuje hned několik podob. Vedle remasterované verze a digitálních edic původního alba bude fanoušky nejvíce zajímat deluxe edice, kde remasterovanou podobu ze studií Abbey Road doplní na druhém disku prodloužené dvanáctipalcové verze písniček a instrumentální podoba singlů. Ještě bohatší bude Deluxe Box Set, kde se k těmto dvěma diskům přidají další čtyři. Třetí disk nabídne sedmipalcové verze singlů a jejich b-strany, na čtvrtém najdete dosud nevydaný živý záznam z BBC a pátý je plný alternativních mixů a demoverzí. Box set uzavře DVD s vícekanálovým mixem a dalšími bonusy. Milovníci kvalitního zvuku si budou moci vychutnat album na Blu-Ray audiu ve vysokém rozlišení, nebo na vinylu a to ve dvou verzích - ve standardní a také remasteru, který probíhal poloviční rychlostí.


Rooney - Washed Away (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Rooney - Washed Away
Americká rocková formace Rooney má za sebou velkou metamorfózu, ze které vyšla s novým lineupem a novinkovou deskou "Washed Away". Fanoušci se o ní poprvé doslechli začátkem tohoto roku, kdy se Robert Schwartzman nechal slyšet, že společně s ostatními muzikanty nahrává nový materiál. Jako první singl vybrali skladbu "My Heart Beats 4 U", ke které vznikl i videoklip odkaz ven. Než si skladbu poslechnete, měli byste vědět, že stejně jako ostatní písničky na albu, vznikala ve stádiu masteringu a mixu na několikrát. Celkem třikrát prošla touto fází, kterou dostali na starost tři různí odborníci. K posluchačům se pak dostala ta, na které pracoval Dave Trumfio v Kingsize Soundlabs.


Leeland - Invisible (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský pop / současná křesťanská hudba / worship

Leeland - Invisible
Americká kapela Leeland vám zřejmě nic říkat nebude, tedy pokud nesledujete současnou křesťanskou hudbu. Pokud ano, pak budete zřejmě vědět, že tahle skupina, jejímiž hlavními postavami jsou Leeland Mooring a Casey Moore, má na svém kontě čtyři alba, za které si vysloužila již čtyři nominace na Grammy a řadu nominací na Dove Awards. Nyní jistě členové kapely budou napjatě sledovat, zda se jim bude podobně dařit také s pátým albem "Invisible". Na základě prvních ohlasů kritiků, kteří patnáctku nových písniček měli možnost již hodnotit, lze předpokládat, že ano. Deska, na které v jedné ze skladeb uslyšíte také Briana Johnsona, sklízí samé pozitivní recenze. Zda jsou opodstatněné, zjistíte poslechem ukázek na webu vydavatelství Bethel.


Vivaldi Metal Project - Four Seasons (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Rooney - Washed Away
Příbuznost metalové a vážné hudby dnes už nikoho nepřekvapí. Přesto ale, pokud uslyšíte metalové předělávky klasického díla, jistě vás minimálně zaujmou. Proto byste si neměli nechat utéct desku "The Four Seasons" projektu Vivaldi Metal Project. Na díle se podílelo přes sto třicet muzikantů z celého světa a mezi nimi i umělci jako Fabio Lione z Rhapsody Of Fire nebo Victor Smolski, dříve známý z Rage. V podání skvělých hudebníků na vás čekají Vivaldiho písně v nabroušeném, doslova metalovém kabátku. Na YouTube.com se podívejte na oficiální trailer.


Lil Dicky - Professional Rapper (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / pop rap / komediální hip hop

Lil Dicky - Professional Rapper
Hip hop, rap a humor obvykle nebývají v takto úzkém slovním spojení. O tom, že to ale jde kombinovat hudebně, nás přesvědčí americký rapper a komik David Andrew Burd, který si říká Lil Dicky. Svoji první desku "Professional Rapper" vydal již před rokem, ale pouze vlastním nákladem a nyní se dostává do širší distribuce. Na desku zařadil celkem dvacet položek, kde přivítal několik hostů, jakou jsou Snoop Dogg, Brendon Urie, Hannibal Buress, Fetty Wap, Rich Homie Quan, nebo T-Pain. Seznámit se s touto nahrávkou můžete prostřednictvím rapperova profilu na YouTube.com.


Tip týdne

Jake Owen - American Love (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / bro-country

Justin Bieber - Purpose
Je to teprve několik měsíců, co jsme vás v souvislosti s novým albem Thomase Rhetta seznámili se stylem zvaným bro-country. Nyní tu máme dalšího zpěváka, který ho propaguje. Jmenuje se Jake Owen, na svém kontě má čtyři alba a s tím pátým nazvaným "American Love" to zkouší i v Evropě. Nutno poznamenat, že co se týče spolupracovníků, sází na mladé, dravé, a mimořádně úspěšné lidi. Celkem jedenáct písniček s ním připravovala taková esa country scény, jako jsou Luke Laird, Hillary Lindsey, Shane McAnally, nebo Ross Copperman. Jejich služeb jen tak namátkou využili Carrie Underwood, Eric Church, Kacey Musgraves, nebo Blake Shelton. Jednu písničku mu pomáhal skládat i letošní čtyřnásobný vítěz Grammy Chris Stapleton. První ukázky z desky najdete na Owenově YouTube.com profilu.


Dále vyšlo 22. července:

Jascha Heifetz - Jascha Heifetz - The Complete Stereo Collection Remastered (Sony Music)
Karmakanic - Dot (Sony Music)
Witherscape - The Northern Sanctuary (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Allman Brothers Band - At Fillmore East (Universal)
Allman Brothers Band - Eat A Peach (Universal)
Allman Brothers Band - Enlightened Rogues (Universal)
Allman Brothers Band - Idlewild South (Universal)
Allman Brothers Band - Live At Ludlow Garage:1970 (Universal)
Allman Brothers Band - The Allman Brothers Band (Universal)
Allman Brothers Band - Win, Lose Or Draw (Universal)
Allman Brothers Band - Wipe The Windows, Check... (Universal)
Bear's Den - Red Earth & Pouring Rain (Universal)
Blumentopf - Gern Geschehen (Sony Music)
Karmakanic - Dot (Sony Music)
Michal Ambrož & David Koller - Srdeční příběh (Warner Music)
Opeth - Lamentations (Live At Shepherd's Bush Empire, London) (Sony Music)
Paradise Lost - Shades Of God (Sony Music)
Periphery - Periphery III: Select Difficulty (Sony Music)
Peter Gabriel - So (Universal)
Peter Gabriel - Up (Universal)
Peter Gabriel - Us (Universal)
Witherscape - The Northern Sanctuary (Sony Music)

Dále vyšlo 29. července:

Billy Talent - Afraid Of Heights (Deluxe Edition) (Warner Music)
Highly Suspect - Mister Asylum (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Billy Talent - Afraid Of Heights (Warner Music)
Despised Icon - Day Of Mourning (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Despised Icon - The Ills Of Modern Man (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Hole - Live Through This (Universal)
James Brown - It's A Man's Man's Man's World (Universal)
Klaxons - Myths Of The Near Future (Universal)
Original Broadway Cast Of Kinky Boots - Kinky Boots (Original Broadway Cast Recording) (Sony Music)
R.E.M. - Dead Letter Office (Universal)
R.E.M. - Dead Letter Office (Universal)
R.E.M. - Eponymous (Universal)
R.E.M. - Eponymous (Universal)
R.E.M. - Lifes Rich Pageant (Universal)
R.E.M. - Lifes Rich Pageant (Universal)
Rooney - Washed Away (Sony Music)
Simple Minds - New Gold Dream/81-82-83-84 (Universal)
Tom Petty - Greatest Hits (Universal)

Reedice:
Ramones - Ramones (40th Anniversary Deluxe Edition) (Warner Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY