Lucie pro fungování kapely lásku nepotřebuje. Stačí smlouva

17.07.2016 10:14 - Milan Menčík | foto: Vojtěch Kubec / musicserver.cz

Návrat Lucie vzbudil v domácím popu nemalý ohlas. Svá turné muzikanti vyprodávají jak na běžícím pásu a desetitisíce lidí si s nimi zpívají hity "Šrouby do hlavy", "Troubit na trumpety by se nám líbilo" či "Oheň". Zároveň však kolem kapely krouží diskuse o tom, jestli je za návratem hlavně finanční motivace a jak to mezi členy vůbec funguje po stránce vztahové.

V aktuálním rozhovoru pro časopis Téma všichni čtyři pánové do těchto otázek moc jasno nevnesli, spíš přidali další nejasnosti. "Byli jsme spolu dvacet čtyři hodin denně a když pak jdete po sto padesátý s těmi samými lidmi na pivo, zjistíte, že už si s nimi nemáte co říct. Tak začnete hledat jiný lidi," prozradil David Koller. "Vždyť k čemu láska? To je úplně zbytečný. Láska funguje jen mezi mužem a ženou. Nám stačí smlouva," dodává kapela.

Iluze o vztazích ve formaci dostaly první trhliny už během turné 2014, kdy si nešlo nevšimnout, že na pódiu vystupují jako čtyři sólisté a ne jako staří kamarádi, kteří si jdou zahrát nejen kvůli penězům, ale také pro radost. Dalším levelem je téma (ne)chystané desky. Na ně mají také zcela rozdílné názory. Zatímco P.B.CH. tvrdí, že kapela bude žít jen z toho, co má, Robert Kodym by se novému materiálu nebránil.

Na jedné straně stojí posluchači, kteří při comebackových koncertech žijí ze vzpomínek, na straně druhé sorta fanoušků, která není hloupá a při pohledu na pódium cítí odtažitý rezervovaný chlad, a je otázkou, jestli to Lucii bude takhle vycházet donekonečna. Nyní ještě kapela při oslavách třiceti let existence pouští do kin dokument "Lucie: Příběh jedný kapely", bude ale zajímavé sledovat, jak bude v tomto podivném vztahovém vakuu fungovat dál.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY