Zrní se v novém singlu ptají "Kdo to budí medvěda?"

07.09.2016 13:07 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Kapela Zrní se se svými deskami "Soundtrack ke konci světa" a "Následuj kojota" vypracovala mezi největší nemainstreamové kapely u nás, která má slušný počet fanoušků a hojně navštěvované koncerty. Na rok 2017 chystají další album, z něhož nyní do světa vypustili první ochutnávku v podobě skladby "Kdo to budí medvěda?".

"Mívám pocit, že už nemám co říct," říká zpěvák Honza Unger. "Nechci se opakovat, nevím, za jakej konec to chytit, a tak čekám, až se to samo vynoří. A tahle písnička je průkopník, ten první krok, kterej za sebou vytáhl ty další, který už máme pro novou desku připravený." Písnička tak zcela logicky navazuje na minulé album, ale zároveň kapelu posunuje dál. Podílel se na ní totiž slovenský elektronický experimentátor Jonatán Pastirčák, který jejich klasickému rozmáchlému projevu dodal trošku elektronického podkladu. Nedá se ale říct, že by ta zvuková změna byla nějak velká, na to je Ungerův zpěv, lyrika a sound kapely moc specifický.

"Kdo to budí medvěda?" je každopádně dobrým startem nové desky, na které se snad Zrní nebude bát ještě více experimentovat. Taneční rytmus a elektornická produkce jim totiž opravdu sluší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY