Katy Perry vyráží do boje s olympijskou hymnou "Rise"

15.07.2016 15:55 - Daniel Košťál | foto: facebook interpreta

A máme tu další pomyslný souboj popových titánek. Po roce 2013, kdy se Katy Perry utkala v hitparádových závodech s tehdejším pilotním singlem Lady Gaga (a vyhrála), se tentokrát připomíná ve stejný den jako Britney Spears s "Make Me". Její nový, a hlavně předem neohlášený počin ale tentokrát není zahalen v typickém sladkém popovém pozlátku.

Song "Rise" byl totiž americkou stanicí NBC zvolen jako hymna letošních Olympijských her v Riu a od toho se odvíjí i jeho námět - a posléze i klip. Na standard, jaký je u Katy zvykem, je produkce poměrně temná a dramatická, novinka je tedy po hudební stránce opravdu působivá. Takové už dle slibů zpěvačky mělo být její poslední album "Prism", to ale dopadlo úplně jinak. Možná proto teď Katy dohání resty. Text už sice taková sláva není, ale co víc bychom mohli od motivační hymny chtít než mnohé variace na "jsem silná a povstanu".

Dle vlastních slov zpěvačky není singl v tracklistu jejího nadcházejícího alba a jedná se pouze o skladbu, kterou už dlouho měla v hlavě. Vzhledem k tomu, jak má ale již od začátku komerčně našlápnuto, je vidět, že se jedná o další velký hit a možná se nakonec mihne alespoň na deluxe edici. Ve světle "Rise" a nedávno uniklé demo nahrávky "Witness" je každopádně jasné, jakým směrem se tentokrát Katy vydává, a nezaslouží si za to nic jiného než pochvalu. Snaha vymanit se z bezpečné líbezně popové krabičky je určitě sympatická. Jen abychom to teď nezakřikli.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY