Red Hot CHili Peppers se vrací na jedničku v prodejích, v rádiích i nadále vládne Mike Posner

21.07.2016 08:55 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Rádia s příchodem letních prázdnin odstartovala okurkovou sezónu, takže se v éteru v posledním týdnu nic zásadního neodehrálo. O trošku lepší je to v prodejích, kde se na vrchol vrátila nová deska Red Hot Chili Peppers a velmi slušný start zaznamenali Biffy Clyro.
Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
© facebook interpreta
RÁDIA - I když se koncem jara zrodilo mnoho singlů, které by v současné době mohly vládnout rádiovým playlistům, ty naše jsou naprosto imunní. V první desítce nejhranějších singlů v tuzemském éteru se za posledních sedm dní totiž nic neodehrálo a mezi první stovkou najdeme jen dvě novinky.

První je již několik týdnů Mike Posner, dvojku berou opět Chinaski a jejich "Slovenský klín", na třetí místo ze čtyřky postoupil Kungs se singlem "This Girl". Čtyřku okupuje novinka Justina Timberlakea, páté místo má Sia s "Cheap Thrills", která ztratila dvě místa. Šestý je stejně jako minule Flo Rida a jeho "My House", sedmé místo si již tři týdny drží Fifth Harmony & Ty Dolla $ing se singlem "Work From Home".

Do první desítky se konečně dostala Adele s "When We Were Young", která od minula získala pět příček k dobru. Z šestadvacítky na devítku poskočili Calvin Harris s Rihannou, desítku si udrželi Jonas Blue & Dakota a jejich hit "Fast Car". První novinka je až na čtyřiadevadesátém místě, kde najdeme projekt Generace O se singlem "Společný svět", ta druhá o tři místa dál a uzmula jí trojice DJ Antoine, Timati a Grigory Leps s hitovkou "London".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
  2. Chinaski - Slovenský klín
  3. Kungs & Cookin' On 3 Burners & Kylie Auldist - This Girl
  4. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  5. Sia - Cheap Thrills
  6. Flo Rida - My House
  7. Fifth Harmony & Ty Dolla $ing - Work From Home
  8. Adele - When We Were Young
  9. Calvin Harris & Rihanna - This is What You Came For
  10. Jonas Blue & Dakota - Fast Car

Red Hot Chili Pepper - The Gateway
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani v prodejích se neudálo mnoho zásadního, i když pár světlých okamžiků by se našlo. Do první desítky se dostala jedna novinka, mezi stovkou nejprodávanějších jich najdeme dalších šest, v mnoha případech jde ale o staré tituly, které lze aktuálně zakoupit za zvýhodněnou cenu.

První jsou opět Red Hot Chili Peppers s "The Getaway", kteří byli minulý týden stříbrní. Dvojku má Adele a na trojku díky nedávnému pražskému koncertu poskočila poslední řadovka Iron Maiden "The Book Of Souls". Čtvrtí jsou Kryštof, kteří minulý týden uzavírali první desítku, páté je duo Slza s debutem "Katarze".

Na šestce je první novinka - nové album Biffy Clyro s názvem "Ellipsis", z trojky na sedmičku padá Lucie a její "Best Of", osmé je aktuální studiové album Coldplay, na devítku poskočila z šestadvacítky Sia s "1000 Forms Of Fear" a na desítce najdeme debut Barbory Polákové.

Z novinek stojí za zmínku ještě na devatenáctém místě MIDI LIDI s "Give Masterpiece A Chance!", na šestapadesátce Eric Clapton s výběrem "Crossroad Revisited - Selections From The Crossroads Guitar Festivals" či kompilace "Historie psaná šelakem - Ultraphon duo 4: Už je to dávno", kterou najdete na jednadevadesáté příčce.

Top 10 - prodejnost:
  1. Red Hot Chili Peppers - The Getaway
  2. Adele - 25
  3. Iron Maiden - The Book Of Souls
  4. Kryštof - Srdcebeat
  5. Slza - Katarze
  6. N Biffy Clyro - Ellipsis
  7. Lucie - Best Of (+DVD)
  8. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  9. Sia - 1000 Forms Of Fear
  10. Barbora Poláková - Barbora Poláková

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 28. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY