shop.musicserver.cz
Lucie Vondráčková - Jsem ještě ze čtenářské generace

Lucie Vondráčková - Jsem ještě ze čtenářské generace

Vydáno: 23.07.2016 15:21 v sekci Rozhovory - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kvůli práci svého manžela Tomáše Plekance tráví Lucie Vondráčková v současnosti více času v Kanadě. Na české fanoušky však také nezapomíná a během srpna a září projede se svým akustickým turné "Kousek štěstí" křížem krážem celou republiku. Nejen o něm je rozhovor, během kterého ji neopustil úsměv na rtech.

Lucie, na sklonku léta vyjíždíte na akustické turné s názvem "Kousek štěstí". Písnička, která dala šňůře jméno, se nachází na albu duetů, pojďme se tedy vrátit krátce k němu. Čím vás vlastně duety od začátku kariéry tak přitahují?

Je to jako na divadle. Monolog je fajn, dáte mu vlastní tempo i spád, ale dobrý dialog? To je ohňostroj! Pokud vyberete správného partnera a písničku, vznikne vždycky něco většího, než jste sám. Proto duety a tak často.

Nazpívala jste jich už spoustu se všemi možnými interprety. Vybavíte si někoho, s kým jste písničku nazpívat chtěla a třeba to z různých důvodů nakonec neklaplo a dodnes vás to mrzí?

S Petrem Mukem. Docela často jsme si spolu povídali o herectví a o tom, jak se zpěváci necítí ve své kůži, když mají na jevišti něco říkat. Mám nesmírně ráda jeho hlas. Je nenahraditelný a vždycky mě bude mrzet, že duet nemáme.

Akustické turné bývá takové tišší, klidnější, dá se brát i jako opačná strana mince k předcházejícím šňůrám, které byly především taneční?

Budeme jemnější, klidnější, komornější a muzikantštější. Ale s hity...

Kousek štěstí tour 2016

17. 8. 2016 Strážnice - zámecký park - začátek koncertu ve 20 hodin
18. 8. 2016 Valašské Meziříčí - amfiteátr - začátek koncertu ve 20 hodin
19. 8. 2016 Karviná - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
20. 8. 2016 Boskovice - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
21. 8. 2016 Hradec Králové - letní kino Širák - začátek koncertu ve 20 hodin
24. 8. 2016 Chomutov - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
25. 8. 2016 Slaný - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
26. 8. 2016 Turnov - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
27. 8. 2016 Příbram - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
28. 8. 2016 Domažlice - letní kino - začátek koncertu ve 20 hodin
4. 9. 2016 České Budějovice - DK Metropol - začátek koncertu v 19 hodin
5. 9. 2016 Teplice - Krušnohorské divadlo - začátek koncertu v 19 hodin
6. 9. 2016 Plzeň - Měšťanská beseda - začátek koncertu v 19 hodin
8. 9. 2016 Praha - divadlo Hybernia - začátek koncertu v 19 hodin
9. 9. 2016 Praha - divadlo Hybernia - začátek koncertu v 19 hodin

Vstupenky jsou k mání v sítích Ticketpro, Ticketportal a místních předprodejích.

Úplně první hit, na kterém jste koketovala s folkem, byla spolupráce s tehdejší hodně známou formací synů slavných bratrů Nedvědů Příbuznými ve skladbě "Kdo tě má rád". Trvá vaše láska k tomuto druhu muziky právě od této doby, nebo jste k ní našla cestu už dřív?

"Kdo tě má rád" je už skoro muzikantská babička. Vznikla, když mi bylo kolem šestnácti... Možná ještě dřív. Folkem jsem se hodně chránila kolem dvacítky, když vyšla deska "Manon". Ten žánr byl pro mě jako štít před světem. Díky němu jsem měla později odvahu se pustit do "Boomerangu". A na každé další desce je kousek téhle folkové duše.

Právě "Kdo tě má rád" nebo "Láska na sto let" se často hrají na svatbách. Písničky vám skládá tatínek a texty maminka Hana Sorrosová. Do jaké míry jsou autobiografické? Poznáváte se v nich?

Naprosto. Pokud by si někdo poslechl naše desky od A do Z, tak mě má celkem dost přečtenou. Jsem radši interpret než autor. Jak v divadle, tak v hudbě. Dodám emoci, frázování, barvu hlasu. Do příběhu v písničkách se ráda potápím jak do Shakespeara.

Nikdy jste nechtěla zkusit si alespoň občas psát sama vlastní songy?

Ale jo. Na "Mayday" jsem si napsala pár textů. Ale upřímně? Moc mě nebaví je zpívat. Jsou hodně na dřeň a příliš mi připomínají různá blbá období v životě. Ovšem na spolupráci k textu "Kdy vzlétnu já" jsem celkem pyšná. To je světlá výjimka.

Lucie Vondráčková

Lucie Vondráčková je žena mnoha tváří. Zpěvačka, herečka, ale i dabérka či textařka pochází z hudební rodiny. Tatínek Jiří Vondráček byl jako muzikant a zpěvák známý hlavně v osmdesátých letech, maminka Hana Sorrosová je textařkou a teta Helena Vondráčková jednou z největších ikon domácí pop music. Ve své pěvecké diskografii má už víc než deset titulů. Zatím poslední album "Duety" byl souborem všech zpěvaččiných spoluprací s domácími a slovenskými kolegy a kolegyněmi. S manželem a jedním z nejlepších hokejistů země Tomášem Plekancem má dva syny Matyáše a Adama.

Letošní turné pojedete s kapelou Vokobere, ve které je i váš otec a Petr Kocman, s nímž jste už také nazpívala řadu duetů. Co vlastně fanoušci mohou od koncertů očekávat? Budou i nějaká překvapení ve formě hostů?

Lucie Vondráčková a Vokobere
© archiv Lucie Vondráčkové
Máme spoustu krásných písniček, takže si vystačíme bez externistů. Petr Kocman bude chvilku host můj, Jirka jeho, já hostem Vokobere a ti se zas po chvíli stanou hosty mými. Hotová koncertní hostina.

Určitě se dá čekat i přearanžování některých vašich tanečních hitů do akustické podoby. Nehrozí však, že by fanoušci přišli o stálice vašeho repertoáru - "Tenkej led" či "Zombie"?

Repertoár teď dolaďujeme. Něco přidáváme, něco škrtáme. Záleží, jak to těm našim písničkám bude akusticky slušet.

Letos jste se rozhodla zůstat v Kanadě, i když má Tomáš Plekanec dávno po sezoně. Není to komplikace vzhledem k chystanému turné?

Neměla by být. Dovolená je taky důležitá. Chtěli jsme být všichni čtyři jen spolu.

Hodně vám pomáhá v komunikaci s Českou republikou internet. Umíte si představit, jak by to bylo před dvaceti lety, kdy ještě v podstatě neexistoval?

Nedávno jsem si vzpomněla na fax. Rozhovory se v té době dělaly z očí do očí a opravovalo se faxem. Pomalejší doba. Ale taky klidnější. Žádné online zprávy, diskuse, žádné rušení schůzek na poslední chvíli. Je neuvěřitelné, jak se všechno zrychlilo a zjednodušilo. První mobil jsem měla až v devatenácti. Jsem ještě taková ta čtenářská generace. "Rychlé šípy", Páral a tak.

Vaše kariéra se mimo hudební dělí i na tu hereckou, které se v současné době věnujete méně? Doplácí na váš pobyt v Kanadě víc hudba, anebo hraní?

Určitě herectví. V muzice jste svým pánem, točím ve studiu a koncertuju, když jsem v ČR. Divadlo i film jsou závislé na spoustě dalších lidí okolo, takže poslední dobou musím práci odmítat. Seriál ani divadlo z dálky a s dětmi teď prostě nezvládnu. Člověk nemůže mít všechno. Ale vždycky se u mě střídalo období víc hudební s tím víc hereckým. Jsem zvyklá.

Věnujete se v současné době i novým písním, chystáte desku? Od vydání poslední řadovky "Oheň" uplynul už nějaký ten pátek...

Měla jsem teď trochu oddechový čas, ale jak se znám, není to na dlouho.

Plánujete po konci kariéry vašeho manžela zůstat v zámoří?

Neplánujeme vůbec nic. Žijeme teď a snažíme se, aby nám všem bylo fajn. Kluci rostou, Tomáš skvěle hraje a já se modlím, aby se nikdo z nich nezranil. A do toho sem tam jedu na šňůru.

NÁZORY
  • neperspektivní hudba. (Julek, 23.07.2016 18:59) Reagovat

    Lucka zpívá sice dlouho, ale za těch 20 let skoro jsem si nezvyknul na její hudbu. Zbytečná na hudební scéně.

    • Re: neperspektivní hudba. (danca, 23.07.2016 20:18) Reagovat

      Znam jine interprety kteri jsou na nasi hudebni scene zbytecni.. Lucka mezi ne nepatri.. na jejich pisnickach jsem vyrustala a jsem rada ze existuji interpreti, kteri zpivaji prevazne jen cesky coz se uz u mnoha novejsich "zpevaku" rici neda..

      • Re: neperspektivní hudba. (FLEKANCOVÁ APOLENA, 27.07.2016 19:35) Reagovat

        LJUCINKA JE NA NAŠÍ KUŇKACÍ ZCÉNĚ KLÍČOVÁ!!!

    • Re: neperspektivní hudba. (Anonym, 24.07.2016 14:17) Reagovat

      Proč říkat o někom, že je zbytečný? Má své fanoušky, kteří je mají rádi a Lucčina hudba jim dělá radost. Vy třeba ste pro mě taky zbytečný, protože vás neznám a nepotřebuji vás (a vaši práci) ke svýmu životu, ale to ještě neznamená, že jste zbytečný. Pro jiné jste určite nenahraditelný... Zkuste se nad tím zamyslet. Život není jen o vás a o tom, co se líbí nebo nelíbí vám.

    • Re: neperspektivní hudba. (Anonym, 30.07.2016 22:06) Reagovat

      Dneska jsem se odhodlal jít koupit PelMel, no tolik nervů jsem ještě nezažil asi ve 3 obchodech že to maj už vyprodaný, když už jsem našel obchod kde PM měli, tak jim chybělo jedno CD, no posledni obchod mě spasil a ještě jsem dostal plakát , no fajne :-) a nelituju těch nervů...




DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 48/2023 - od Petera Gabriela přes Miku po Lucii Vondráčkovou (06.12.2023 21:00)
- Video: Lucie Vondráčková nabízí v novém klipu další "Šanci" (23.05.2023 19:05)
- Nejvíc nej: Opálený zadek, necenzurovaná cenzurovaná bradavka a McSrajdoviny: 10 nejčtenějších článků roku 2022 (01.01.2023 21:10)
- Religion Night vrátí na pódia alba "Eniel" a "Déva" (04.11.2022 18:26)
- Po dvaceti letech vychází v reedici třetí album Petra Muka "Dotyky snu" (27.10.2022 09:37)
- Rozhovory: Helena Vondráčková - Jsem docela pilná holka (23.08.2022 16:00)
- Recenze: Helena Vondráčková věří, že "Nejkrásnější na světě je láska". Nová kompilace tomuto tvrzení napomáhá (07.07.2022 17:40)
- Helena Vondráčková vydává kompilaci "Nejkrásnější na světě je láska" s novým singlem i raritními nahrávkami (27.06.2022 17:51)
- Video: Lucie Vondráčková připomíná dávný singl kapely P.S. "Dotyk lásky" (07.06.2022 11:59)
- Video: Raego v novince "Mám na tebe chuť" sází na Lucku Vondráčkovou. Už zase... (05.06.2022 09:04)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu