Five Finger Death Punch na Rock for People pořádně zabouřili

05.07.2016 12:31 - Jan Trávníček | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Hádají se s labelem, jezdí v monster trucích, lezou s Papa Roach po skalách a chlastají první ligu. Kolem Five Finger Death Punch je pořád živo. Přes všechny zprávy z bulváru ale pořád hrají naplno a tak si jejich předák kromě uctívání The Offspring v zápalu show i strhl řetízek z krku a hodil ho lidem.

Live: Five Finger Death Punch

místo: Rock for People, Festivalpark, Hradec Králové
datum: 4. července 2016
setlist: Lift Me Up, Hard To See, Never Enough, Got Your Six, Bad Company (Bad Company cover), Jekyll And Hyde, Burn MF, Wrong Side Of Heaven, Battle Born, Coming Down, Under And Over It, The Bleeding

Five Finger Death Punch, Festivalpark, Hradec Králové, 4.7.2016
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Ohledně Five Finger Death Punch je v posledních měsících hodně rušno, aktuálně se kapela rozhádala se svým vydavatelstvím, protože by ráda natočila další desku, než se jejich zpěvákovi Ivanovi Moodymu vymknou problémy s alkoholem úplně a "buď umře nebo se dostane do basy". Smlouva s Prospect Park, tedy společností, které se nelíbí, že by kapela "zahltila trh" a podle níž z ní chtějí muzikanti jen "vytřískat další prachy", je tak aktuálně jádrem chystaného soudního řízení, pokud se ale zadaří, mají už divočáci z Las Vegas náhradu, před pár dny si plácli s Rise Records, u nichž by nástupce "Got Your Six" měl vyjít.

V Hradci Králové ale veškeré sváry ze zákulisí zůstaly stranou a skupina naběhla na pódium s identickým programem, který v listopadu přivezla do Prahy na společném turné s Papa Roach a Devil You Know.

Jejich pestrá show sice trochu trpěla absencí světelné show, protože se vzhledem k nabušenému programu pondělního večera začínalo i končilo ještě za světla, i tak se ale fanoušci mohli přesvědčit o tom, že ať už se o nich aktuálně píše cokoliv, oni ochuzeni nezůstanou.

Five Finger Death Punch, Festivalpark, Hradec Králové, 4.7.2016
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Úvodní hit "Lift Me Up", na němž ve studiové podobě hostuje Rob Halford z Judas Priest naznačil, jak bude celý set vypadat. Tedy hodně našláple, agresivně, s groovy náladou, ale i dostatečně líbivými refrény, aby si na své přišla i děvčata, kterých pod pódiem nebylo málo.

Five Finger Death Punch mají sice se všemi těmi dredy, dlouhými vousy, číry a buldočí zabejčeností jejich zpěváka mávajícího basebalkou image hromotluků, před nimiž chcete mít své dcery zamčené doma, pravdou ale je, že co se týká kontaktu s fanoušky, jsou to vlastně zlatíčka.

Vytrvalá komunikace s fanoušky, kteří jim podle krátké ankety stahují desky, aniž by za ně platili, rozhazování desítek trsátek do davu a zvaní si dvanáctky nejvěrnějších příznivců na pódium během zuřivé "Burn MF" jsou jen pomyslnými špičkami ledovce. Široké úsměvy do fotoaparátů a něžnější, akustická část s "Wrong Side Of Heaven" a "Battle Born" uprostřed setu to jen potvrdily.

Five Finger Death Punch, Festivalpark, Hradec Králové, 4.7.2016
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Škoda jen, že z novinky zazněla kromě titulní skladby jen hutná "Jekkyl And Hyde" a na výtečnou "My Nemesis" už se pod tlakem blížícího se konce opět nedostalo. Oproti koncertu v Malé sportovní hale chyběla také "Burn It Down".

I přes pro jejich žánr tak typickou macho image, velkolepost a patos plynoucí z charakteru jejich písní o vlastenectví a obdivu k vojenským složkám Spojených států, což je něco, co nemusí být každému po chuti, ale koncert Five Finger Death Punch patřil k tomu nejlepšímu, co letošní Rock for People nabídnul.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY