shop.musicserver.cz
Nové desky pro 26. týden

Nové desky pro 26. týden

Vydáno: 03.07.2016 21:34 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Aktuálně se v Nových deskách můžete těšit na koncepční album Bat For Lashes, páté album elektroniků Metronomy, reggae fusionové Magic! a představíme vám i dvě relativně nové zpěvačky - Australanku Grace a Američanku Kandace Springs. Rockery jistě potěší očekávaná deska Blink-182, živák Fates Warning nebo novinka American Authors.

Pokud se v pondělí 4. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bat For Lashes - The Bride (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / dream pop / synthpop

Bat For Lashes - The Bride
Bat For Lashes se po posledním albu "The Hounted Man" odmlčela na o něco delší dobu, než tomu bylo v předchozích letech zvykem. Ono odmlčení ovšem nebylo až tak tiché. V loňském roce se totiž Natasha Khan spojila s anglickými rockery TOY a společně vytvořili projekt Sexwitch, který vydal v září eponymní album s šesti písničkami. Letošní novinka "The Bride", již opět vydaná pod hlavičkou Bat For Lashes, ovšem na tuto spolupráci navazuje. S třinácti písněmi totiž zpěvačce mimo jiné vypomohl i člen TOY Dan Carey, k němuž se připojili Simone Felice, Head a Ben Christophers. "The Bride" je koncepčním albem sledující příběh nevěsty, které se v autě zabije snoubenec při cestě na svatbu. Prvních několik skladeb sdílí muzikantka na svém VEVU. Album bude k dostání také na vinylu.


Blink 182 - California (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk / alternativní rock

Blink-182 - California
Po čtyřech letech od vydání "Dogs Eating Dogs" se Blink-182 hlásí o slovo s novou studiovkou "California". Nahrávku produkoval John Feldmann a jde o první desku kapely, na které zpívá Matt Skiba, který nahradil Toma DeLonga. Ten kapelu opustil z důvodu svých bočních projektů a souvisejícím neshodám. Jak první ochutnávka byla vybrána skladba "Bored to Death", kterou si můžete poslechnout i na YouTube.com. Vzhledem k tomu, že kritika nemá na desku zcela jednotný názor, zajímal by nás nejvíc ten Váš. Podělte se o něj pod článkem!


Kandace Springs - Soul Eyes (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / jazz

Kandace Springs - Soul Eyes
Novou akvizicí slavného labelu Blue Note je sedmadvacetiletá zpěvačka a pianistka Kandace Springs, která za své vzory považuje Billie Holiday, Ellu Fitzgerald, Ninu Simone, Robertu Flack a Norah Jones. Právě debut poslední jmenované ji inspiroval ke hře na piano. Prvním jejím počinem bylo dva roky staré eponymní EP, které jí mezi fanoušky přivedlo například i Prince. Nyní je tu s dlouhohrajícím debutem "Soul Eyes", na kterém se vedle jejích dlouholetých spolupracovníků Carla Sturkena a Evana Rogerse podílel také držitel Grammy Larry Klein (Melody Gardot, Joni Mitchell, Herbie Hancock a další). Jedenáct skladeb, které na něj zařadila, jsou mixem skladeb původních a několika coververzí. Ty první napsala společně s již zmíněnými pány, nebo třeba s Gregem Wellsem, či s Lindy Robbins a převzaté písničky si pak vypůjčila od Shelby Lynne, nebo od funkových War. Bližší seznámení s touto dámou realizujte prostřednictvím jejího VEVA.


American Authors - What We Live For (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

American Authors - What We Live For
S dlouho očekávanou druhou studiovkou přichází formace American Authors. Nahrávku "What We Live For" produkovali navrátivší Aaron Accetta a Shep Goodman. Sestává se ze dvanácti skladeb a z rádií můžete znát dvojici singlů "Go Big or Go Home" a "Pride". K titulní skladbě alba vznikl i videoklip, na který se můžete podívat na josepvinaixa.com. O svůj názor na tuto skladbu se s námi můžete podělit pod článkem.


Metronomy - Summer '08 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indietronica

Metronomy - Summer 08
Angličtí Metronomy se po dvou letech od čtvrté desky "Love Letters" hlásí s dalším albem, na kterém slibují poněkud odlišný zvuk, čemuž odpovídá i název "Summer '08". Metronomy se hudebně vrací zpátky do léta roku 2008 a jeho velkého nočního tahu zdokumentovaného na CD "Nights Out". "Chtěl jsem udělat rychlejší nahrávku. Další takovou, která by zachytila tu blednoucí vzpomínku na dobu mládí a chození po klubech, ale se sebevědomím, které jsem tehdy ještě neměl," prozradil magazínu Q Mount Joseph Mount, který nahrávku také produkoval. Přivítal ve studiu jednoho hosta, kterým byla Robyn a se kterou nahrál písničku "Hang Me Out To Dry". K ní pak přidal dalších devět kousků, z nichž je k dispozici pouze první singl "Old Skool". Jeho videoklip uvidíte na YouTube kanálu Metronomy.


Fates Warning - Theories Of Flight (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Fates Warning - Theories Of Flight
Příznivce progresivního metalu potěší novinka formace Fates Warning. Deska, která vznikala v průběhu posledních dvou let, přináší osm písní. Produkci nové desky dostal na starost kytarista Jim Matheos a mix a mastering obstaral uznávaný Jen Bogren, známý ze spolupráce s Opeth nebo Symphony X. Pokud sáhnete po rozšířené verzi desky, čeká na vás bonusový akustický disk s šesticí písní.


Tip týdne

Grace - FMA (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / hip hop / jazz

Grace - FMA
Od protinožců k nám přichází další zpěvačka. Jmenuje se Grace Sewell, ovšem říká si pouze Grace. Narodila se před devatenácti lety v Brisbane a jejím starším bratrem je Conrad Sewell, kterého můžete znát například z Kygova singlu "Firestone". Začátek její kariéry je poměrně strmý. Poté, co si jejího talentu v jednom z pořadů všimli zástupci labelu RCA, odjela do Atlanty, kde začala nahrávat s Puff Daddym a Quincy Jonesem. Dohromady s druhým jmenovaným nahrála coververzi hitu Lesley Gore "You Don't Own Me", která se stala hitem v jak v Austrálii, tak v Británii. Loni v květnu následovalo EP "Memo" a nyní připravila již svůj plnohodnotný debut. Dostal název "FMA" a přinese celkem čtrnáct písniček, na kterých se vedle již zmíněných podíleli i Fraser T Smith, Parker Ighile, či Diane Warren. Tahle Australanka vás může zaujmout poměrně zajímavých mixem stylů, kde do soulového základu, aplikuje řadu dalších vlivů včetně hip hopu, doo wopu, popu, jazzu, bossa novy a neo soulu. Blíže se s ní můžete seznámit kupříkladu na jejím VEVU.


Pain Of Salvation - Remedy Lane Re:Visited (Re:Mixed & Re:Lived) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Pain Of Salvation - Remedy Lane Re:Visited (Re:Mixed & Re:Lived)
Švédští inovátoři na poli progresivního rocku a metalu připravili pro své příznivce lahůdku v podobě speciálního vydání své klasické desky "Remedy Lane" z roku 2002. Pro účely obsáhlé kolekce se formace spojila se starým známým Jensem Bogrenem, se kterým připravili novou dynamickou reedici a také živák. Na ten získala formace materiál ze záznamu svého koncertu na festivalu ProgPower USA v roce 2014. Ukázku v podobě kousku "Fandango" najdete na YouTube.com.


MAGIC! - Primary Colours (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: reggae fusion / pop

Magic! - Primary Colours
Kanadská reggae fusionová kapela MAGIC! je už od roku 2012 součástí hudební scény, kde vystupuje po boku Wyclefa Jeana, Shakiry, nebo Davida Guetty. Jejich debutové album "Don't Kill The Magic" sklidilo s ohledem na žánr řadu úspěchů a nyní, prakticky úplně přesně tři roky po jeho vydání, se dočkáme následovníka s názvem "Primary Colours". Pro něj čtveřice nahrála celkem deset písniček, včetně prvního singlu "Lay You Down Easy", na němž si zahostoval Sean Paul. Ten a ještě druhý singl "Red Dress" již mají své videoklipy, které uvidíte na VEVU kapely.


Reedice koncertů Franka Zappy

Pokud nedáte dopustit na Franka Zappu, nenechte si tento týden uniknout záznam jeho živých vystoupení z konce šedesátých a ze sedmdesátých let. Na pulty totiž míří rovnou tři reedice "Road Tapes, Venue #1", "Road Tapes, Venue #2" a "Road Tapes, Venue #3". První ze trojice uvedených desek obsahuje záznam show z Vancouveru z roku 1968, druhá záznam z Vancouveru z roku 1973 a poslední přináší show z Minneapolis, odehrané v roce 1970. Pro úplnost ještě dodejme, že vlnou reedice neunikly sety "Lumpy Gravy", "We’re Only in It for the Money" a "Lumpy Money Project/Object".


Kašpárek v rohlíku - Postřelená (audio)kniha (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hudba pro děti / bejbypank

Kašpárek v rohlíku - Postřelená (audio)kniha
Společný hudebně-kabaretní projekt party více či méně známých hudebníků a divadelníků Kašpárek v rohlíku se přestěhoval pod křídla Supraphonu a jako svůj první počin pod ním přináší zvukovou podobu "Postřelené knihy" s názvem "Postřelená (audio)kniha". Propojuje hravé vstupy ze života Kašpárka od jeho narození až po založení kapely a její vstup na českou hudební scénu a jedná se tak v podstatě o pomyslné best of. Bezmála osmdesáti minutová exkurze do života Kašpárka je doplněné o postavy z jeho nejbližšího rodinného okolí, kde se představí například Jiří Lábus, Oldřich Navrátil, Kamila Špráchalová, Aňa Geislerová a další. Dějovou linku provází navíc původní písničky Kašpárka v rohlíku, které jsou průřezem ze všech dosavadních čtyř vydaných alb. Co všechno se na album dostalo, zjistíte z ukázek na Supraphonline.cz.


David Stypka - Jericho (EP) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / indie pop

David Stypka - Jericho (EP)
David Stypka & Bandjeez jsou muzikanti z Frýdku-Místku, kteří se dali dohromady v roce 2011. Původním záměrem bylo uvést do života Stypkovy písně z projektu Wakeup songs, což byly skladby vymyšlené, nahrané a publikované hned po probuzení. Nyní už kapela tento projekt opustila, ale tvoří a koncertuje dál a začíná se o ni výrazně mluvit i mimo moravsko-slezský region. A bude se mluvit více i v souvislosti s jejich novým EP s názvem "Jericho", na kterém představí čtyři skladby, které jsou od předchozí tvorby o něco více popové. Seznámení s tímto zpěvákem a s jeho kapelou můžete podniknout prostřednictvím jejich YouTube.com profilu.


Dále vychází:

Elm Street - Knock'em Out (Mystic Production)
Heavenwood - Tarot Of The Bohemians (Mystic Production)
Highlord - Hic Sunt Leones (Mystic Production)
John Williams - The Bfg (Universal)
Jonas Kaufmann - Beethoven: Fidelio (DVD) (Sony Music)
Jonas Kaufmann - Beethoven: Fidelio (BluRay) (Sony Music)
Maniak - Ak-47 (EP) (Warner Music)
Různí - Exile (Sony Music)
Různí - Singing News Top 10 Southern Gospel Songs Of 2016 (Sony Music)
Semyon Bychkov & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2016 / Summer Night Concert 2016 (DVD) (Sony Music)
Semyon Bychkov & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2016 / Summer Night Concert 2016 (BluRay) (Sony Music)
The Little Roy And Lizzy Show - Good Time, Down Home (Sony Music)
The Playfords - Luther Tanzt (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Blink 182 - California (Warner Music)
Fates Warning - Theories Of Flight (Sony Music)
Metronomy - Summer '08 (Warner Music)
Nick Jonas - Last Year Was Complicated (Universal)
Pain Of Salvation - Remedy Lane Re:Lived (Sony Music)
Pain Of Salvation - Remedy Lane Re:Mixed (Sony Music)
Sir Reg - Modern Day Disgrace (Sony Music)

Reedice:
R.E.M. - Accelerate (Universal)
R.E.M. - Around The Sun (Universal)
R.E.M. - Automatic For The People (Universal)
R.E.M. - Collapse Into Now (Universal)
R.E.M. - Green (Universal)
R.E.M. - In Time: The Best Of... (Universal)
R.E.M. - Monster (Universal)
R.E.M. - New Adventures In Hi-Fi (Universal)
R.E.M. - Reveal (Universal)
R.E.M. - Up (Universal)

NÁZORY
  • blink 182 (frantisek, 04.07.2016 18:22) Reagovat

    od blinku bez Toma som cakal ovela horsie naopak uvodny song "cynical" ma velmi dostal..hoci je tam vela Hoppusa..Skiba troska v uzadí..Travis bezchybne..za mna celkovo 7 z 10.

    • Re: blink 182 (Spike, 05.07.2016 02:29) Reagovat

      Taky myslím že výsledek vůbec není zlý. Samozřejmě, na jejich desky z přelomu milénia se to nechytá, ale to se dalo čekat. Neighborhoods chtělo taky trochu času tak je teď ještě na nějaké definitivní závěry brzo, nicméně už teď mám pár favoritů - Bored To Death je dobrá nejen jako singl ale i součást celku, Cynical je super otvírák, Los Angeles má takový stadionový potenciál, Rabbit Hole se taky umí zarýt a titulní California ve stylu Everybody Hurts je sice nepříliš originální, ale nakažlivý ploužák... Ne, s tímhle albem nic špatně nebude, jen to chce pár poslechů. Zní to zvukově tak jak se po posledních deskách dalo čekat, alw i bez Toma tam ty staré dobbré Blinky slyším.

    • Re: blink 182 (Anonym, 05.07.2016 14:42) Reagovat

      Kdybych mel srovnavat s DeLongem, tak album ma ode me 4/10. Ale to nejde. Co bych vyzdvihl je California. Krasna baladka, na ktery moc Delonge neni. Je to spis uz Hoppus band. Ale za me 6/10 za prekvapeni. Cekal jsem propadak.

    • Re: blink 182 (dave, 06.07.2016 17:33) Reagovat

      bál som sa toho čo príde (zvášt preto lebo som aj fanušik Tomovýej AVA) ale vysledok je vcelku uspokojivý, ano chybajú mi tam tie Tomove prvky(hlavne jeho chytlave texty) ale California je vcelku slušný album za mna 7/10(hlavne pre pár nudných nezaujimavých okamihov) možno sa ešte moje hodnotenie dvihne kedže aj Neigboorhoods som začal mat rád po niekolkých počutiach

  • TOYPAJ PT2 (gorida, 07.07.2016 14:25) Reagovat

    California překvapila velice velice příjemně. Singl Bored To Death mě nenadchl, Rabbit Hole a No Future byly průměr. A pak přišlo album a já si řekl ,,Oni snad schválně dali jako singly jen ty průměry" album je prostě skvělé, je to jako kdyby self titled a neigborhoods nikdy nevzniklo, je to jako pokračování z roku 2001. Left Alone, San Diego, Shes Out Of Her Mind, Sober, to měli být singly.
    9/10-desítku nedám protože Los Angeles!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: Bat For Lashes v klipu "The Dream Of Delphi" odhaluje zranitelnost mateřství (26.02.2024 10:15)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu