a další výmluvy nabízí skvělé lyric video "To samo" Jananas - musicserver.cz">

"To porno byl spam" a další výmluvy nabízí skvělé lyric video "To samo" Jananas

11.08.2016 09:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Debutová eponymní deska formace Jananas vyšla už na Silvestra roku 2010 a letos se počátkem září konečně dočkáme jejího pokračování pod názvem "To samo". Na nahrávku kapela dříve označovaná jako folková už na jaře upozornila klipem ke skladbě "Malorážka", ale až novinka v podobně lyric videa k titulní písničce nové kolekce slibuje, že z nich možná bude nečekaný černý kůň letošního podzimu na domácí scéně.

Jejich známá hravost v textech se v ní totiž spojila se silnou melodií, pískáním, tleskáním a vůbec téměř dokonalou souhrou všech prvků, které "To samo" tvoří. Vsadím se, že písnička se bude líbit v podstatě všem od zarytých alternativců po lidi, kteří poslouchají jen rádio Impuls. Text, který obsahuje spoustu větších či menších lží, jež mnozí z nás určitě často použili, je totiž tak povedený, že musí pobavit a nadchnout každého. Jako by se spojili ille a Tata Bojs (bez elektroniky).

Skvělou volbou tak bylo natočit lyric video, v němž veselého tančícího pána v letech doprovází zobrazovaný text. Nečekejte ale klasické obyčejné lyric video, tohle je mnohem lepší než spousta normálních videoklipů.

Na závěr článku nechme ještě promluvit kapelu o zmíněném novém albu: "Desku jsme pojmenovali 'To samo' podle aktuálního singlu, ale dost dobře také vystihuje princip práce naší kapely a to, jak album vznikalo. Začali jsem totiž točit už v roce 2015, ale na české poměry vznikalo album vlastně docela dlouho. Nechtěli jsme jen přijít do studia s připraveným materiálem a za týden mít hotovo. Některé písně jsme museli ve studiu zkrátka vysedět. To sezení ale neznamenalo zoufalé čekání, ale více zábavných momentů nebo vršení nových a nových nápadů. Záměrně jsme to tedy nechali kvasit a vřít. Mohlo pak vzniknout něco přirozeného a samozřejmého. Zkrátka jsme počkali, až to přijde samo." I z jejich slov vyplývá, že zářijová deska by do českého hudebního rybníčku mohla přinést svěží vítr.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY