Beyoncé se Serenou Williams vztyčily prostředníčky v klipu k "Sorry"

24.06.2016 08:19 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

"Sorry" je první skladbou z nejnovějšího alba americké zpěvačky, která se dočkala individuálního vydání klipu a není pouze součástí vizuální "Lemonade". Je celkem pochopitelné, proč tomu tak je. Verše, kterými zde Beyoncé promlouvá, jsou jedněmi z nejintenzivnějších a nejupřímnějších z celého tracklistu. Kdo by snad neporozuměl textu, černobílý obraz zvednutých prostředníčků a neúprosného pohledu Sereny mluví za vše.

Snímek, režírovaný Dikaylem Rimmaschem, zahajuje diva se spletenými copy na palubě autobusu, kde ji expresivně doprovází sesterstvo tanečnic s líčením, inspirovaným nigerijským kmenem Jorubů. Fanoušky a fanynky tenisu překvapila netradiční rolí Serena Williams. Jako lvice salónů tančí po boku Beyoncé. "Řekla mi, abych tančila, jako by se nikdo nedíval. Bylo to zpočátku těžké, ale postupem času jsem se uvolnila. Skladba patří k těm nejsilnějším na novém vizuálu," uvedla tenistka.

Odtud také pochází ona virální fráze "You better call Becky with the good hair", která odstartovala hon na čarodějnici, během nějž dramatičtí fanoušci neváhali hodit lvům mnohé, pravděpodobně nevinné, tváře showbusinessu. Hon na Jay-Z se nekonal.

Titulek singlu možná hlásá "Je mi to líto", Bey nám však během několika vteřin dává rychle najevo, že jí rozhodně líto není nic. Zatímco hudební svět byl značnou dobu posedlý hledáním oné "Becky", "Sorry" se zdá být i údernou odpovědí na zpětnou, rasově motivovanou vazbu, které se zpěvačka dočkala po vystoupení na Super Bowlu, po němž bílé slzy tekly proudem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY