Radůza se podílí na soundtracku k filmu "Tenkrát v ráji"

23.06.2016 08:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Už 27. října bude mít premiéru celovečerní dobrodružný film "Tenkrát v ráji". V příběhu, natočeném na motivy skutečných událostí, hrají Jan Budař, Vica Kerekes, Miroslav Etzler, Ondřej Havelka, Simona Stašová nebo slavný německý herec Jürgen Heinrich. Hlavním protagonistou je známý kajakář Vavřinec Hradilek, kvůli kterému byla premiéra posunuta z května, kdy se rval o olympijskou nominaci, na podzim.

Nemůže chybět ani soundtrack, který je zase spjat s písničkářkou Radůzou. V nahrávacím studiu v Ostravě ji doprovázelo šedesátičlenné těleso. "Moje muzika bude, a v to pevně doufám, dávat energii filmu," říká Radůza.

Ta nejprve navštívila sérii koncertů s filmovou hudbou. "Byly v nich zvukové doprovody k těm nejznámějším filmům - 'Titanic', 'Statečné srdce', 'Vetřelec'. Oprášila jsem vědomosti z konzervatoře a pustila se do práce. Nápady, přepisování do not, zkoušky," líčí své zážitky Radůza, autorka hudby k filmu. "S Janou Vörosövou jsme držely celý koncept pevně v rukou, bavilo nás na tom všechno, i přepisování do not," dodává zpěvačka.

Film "Tenkrát v ráji" vznikl na motivy stejnojmenného románu spisovatele Josefa Urbana o osudech legendárního horolezce Josky Smítka. Snímek se natáčel v reálném prostředí Českého ráje nebo Vysokých Tater.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY