Nejprodávanější album má po letech Paul Simon

14.06.2016 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

I když legenda ze Simon & Garfunkel nedosáhla na celkové vítězsví v Billboard 200, "Stranger To Stranger" bylo aspoň nejprodávanějším albem, po 40 letech od jeho jiné sólovky. Dařilo se i Volbeat. Deskám, a také singlům, opět dominoval Drake. Nejvyšší novinku měl DJ Khaled, a zase u toho byl Drake.
Drake - One Dance
© facebook interpreta
SINGLY - "One Dance" si připsalo již páté vítězství. Ve streamech i downloadech Drake ztratil 10 %, měl 25 milionů přehrání a 94 tisíc stažení. Ani s pětiprocentním nárůstem na 154 milionů impresí nedokázal porazit JTho v rádiích. Zpěvák měl ještě o 4 miliony více.

"Can't Stop The Feeling!" je s 138 tisíci popáté nejprodávanějším americkým singlem a Justin Timberlake tak zopakoval úspěch nadčasového, 10 let starého "SexyBack". I když vedl v rádiích a downloadech, relativně slabých 12 milionů streamů ho opět odsoudilo až na celkový bronz. Stříbro opět vybojoval Desiigner, "Panda" měla 32 milionů přehrání.

The Chainsmokers přeskočili Fifth Harmony, když rostli ve všech měřítkách. Za šesté Lukas Graham povyskočil Calvin Harris, odsunul tak Mikea Posnera a Rihanna sebe samou s "Needed Me". "This Is What You Came For" se zároveň dostalo do rádiového Top 10 jako již 25. hit zpěvačky, čímž dále vylepšila rekord. Na sedmdesát pětce ji najdeme s další novinkou: "Nothing Is Promised" od Mike WiLL Made It.

Na již jedenáctém místě nalezneme debut Kenta Jonese "Don't Mind". Na třináctku si polepšila Sia s "Cheap Thrills" a na patnáctku vyskočili twenty one pilots s "Ride". Zároveň po 23 týdnech vystřídali "Stressed Out" na špici Hot Rock Songs. Nejvyšší novinku měli DJ Khaled a Drake, s "For Free" odstartovali na osmnáctce. Pak už tu byl akorát Shawn Mendes s "Treat You Better" na 34. místě.

    Top 10 - singly:
  1. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  2. Desiigner - Panda
  3. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  4. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  5. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home
  6. Lukas Graham - 7 Years
  7. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  8. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  9. Rihanna - Needed Me
  10. P!nk - Just Like Fire

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - Drake počtvrté zvítězil v singlech i albech simultánně, přičemž deska "Views" byla korunována už pošesté za sebou. To se mezi muži naposledy povedlo 50 Centovi s "The Massacre" před 11 lety.

Ze 135 tisíc jednotek pouze 32 tisíc bylo v čistém prodeji, 22 tisíc připadlo na prodej skladeb (1 ku 10) a 81 tisíc na streamy (1 ku 1500). Tentokrát mu naměřili 122 milionů přehrání, takže deska okupuje prvních šest největších sum streamů v historii. Až ten sedmý nejstreamovanější týden měla Beyoncé s "Lemonade", které dosáhlo 115 milionů v úvodním týdnu. Nyní ho můžeme najít na stříbru.

Bronz brala hudební legenda Paul Simon se "Stranger To Stranger". Člen Simon & Garfunkel sólově takto vysoko nebylo třicet let. Z 68 tisíc jednotek bylo 67 čistých a byl tedy vůbec nejprodávanější. Zopakoval tak svůj 40 let starý úspěch.

Dánští metalisté Volbeat oslavili čtyřku "Seal The Deal & Let’s Boogie". V germánských a skandinávských zemích s novinkou většinou pobrali zlato. Mladá country zpěvačka Maren Morris získala s debutem "Hero" pátou příčku. Duo stejného žánru, Dan + Shay, najdeme s novinkou "Obsessed" na osmičce.

Mimo Top 10 najdeme například Tegan And Sara s "Love You To Death" na šestnáctce nebo The Lonely Island se soundtrackem k "Popstar: Never Stop Never Stopping" na šedesát devítce.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (135 tisíc jednotek, -11 %)
  2. Beyoncé - Lemonade (69, -13 %)
  3.  N Paul Simon - Stranger To Stranger (68)
  4.  N Volbeat - Seal The Deal & Let's Boogie (51)
  5.  N Maren Morris - Hero (45)
  6. Rihanna - ANTI (40, -6 %)
  7. Ariana Grande - Dangerous Woman (33, -33 %)
  8.  N Dan + Shay - Obsessed (33)
  9. Blake Shelton - I'm Honest (33, -48 %)
  10. twenty one pilots - Blurryface (31, +9 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY