Lucie Bílá se jako "Hana" vrací do dětství

13.06.2016 09:07 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Čerstvá padesátnice Lucie Bílá jako první klip ze své nové desky "Hana" uvádí titulní píseň. Skladba, kterou pro Slavici napsali slovenská zpěvačka Katarína Knechtová (hudba), Štěpán Petrů a Petr Harazin (text) je dle slov zpěvačky autobiografická, a tak se i ztvárnění klipu nabízelo v duchu návratu do minulosti.

Video se natáčelo v Otvovicích. Hana - Lucie je divákovi průvodcem po místě, kde vyrůstala a poprvé účinkovala na jevišti. Kromě zpěvačky a kolem ní se ochomýtajících koček není v klipu ani živáčka, dojde na záběry z ptačí perspektivy, šatnu umělkyně, staré fotky, prázdný sál a obligátní chůzi po osamělé cestě někam do dáli k obzoru. Nejlépe fungují záběry z rozkvetlého višňového sadu - ty jsou naplněním prvotní vize režiséra, jenž si při poslechu písničky představoval rozkvetlý třešňový sad - a jak je známo, kolik třešní, tolik višní.

Všichni tvůrci videoklipu o něm mluví jako o velmi emotivním. Nepochybně to pro Lucii Bílou emotivní záležitost je a stejné to jistě bude i pro její věrné fanoušky, kterým zpěvačka dala nahlédnout do svého soukromí. Video se nese na nostalgické vlně a tomu odpovídajících schematických (ale velmi slušně natočených) záběrech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY