Fifth Harmony a Dierks Bentley v USA prodejně překonali Drakea

07.06.2016 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Drake s "Views" sice dále vede Billboard 200, aspoň v čistém prodeji však byl překonán novinkami Dierkse Bentleyho a Fifth Harmony. Dařilo se i elektronickému Flumeovi. V singlech opět zvítězil Drake, Justin Timberlake dobyl rádia v rekordním čase a do první desítky se dostala P!nk.
Drake - One Dance
© facebook interpreta
SINGLY - Z posledních pěti týdnů vyhrál Drake čtyřikrát, "One Dance" na čele nyní vidíme potřetí v řadě. Paradoxem je, že mu k tomu stačila stříbra ve všech měřítkách: ve streamech s 27,8 miliony (-10 %), v downloadech se 104 tisíci (-16 %) a v rádiích s 146 miliony (+8 %).

Přestože zaznamenal slušný nárůst impresí, v rádiích ho nakonec překonal Justin Timberlake. "Can't Stop The Feeling!" si totiž připsalo 12 % a skončilo na 149 milionech a stalo se tak jeho pátým rádiovým #1 hitem. Dobytí etéru trvalo pouhých pět týdnů, což mezi muži nikdo 25 let nedokázal. Naposledy v roce 1991 vystoupal Michael Jackson s "Black Or White" na vrchol za tři týdny.

Vedle rádií Timberlake dominoval i downloadům se 155 tisíci, na celkový bronz ho ale odsoudily horší streamy, s 12,8 miliony byl až osmý. Desiigner tedy zůstal celkově stříbrný, "Panda" tentokrát dosáhla 34,6 milionů streamů.

Pódium se tedy nezměnilo, a nezměnily se ani další pozice. V týdnů debutu alba si Fifth Harmony udržely čtyřku, za nimi byli opět The Chainsmokers, Lukas Graham a Mike Posner.

První změnu máme na osmičce: Rihanna s "Needed Me" dosáhla nového maxima, osmičky. A obsadila i devítku, s "This Is What You Came For" Calvina Harrise se vrátila do Top 10.

První desítku uzavírá P!nk, kterou jsme tak vysoko neměli tři roky. "Just Like Fire" ze soundtracku nové Alenky je její patnáctý takto úspěšný hit. Novinku týdne má Selena Gomez, další singl "Kill Em With Kindness" odstartoval na 74. místě.

    Top 10 - singly:
  1. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  2. Desiigner - Panda
  3. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  4. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home
  5. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  6. Lukas Graham - 7 Years
  7. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  8. Rihanna - Needed Me
  9. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  10. P!nk - Just Like Fire

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - Kdo je víc, Drake nebo Michael Bublé? Oba tito Kanaďani vedli žebříček desek pět týdnů v kuse. Nutno říct, že druhý jmenovaný si před třemi a půl roky nemusel pomoct streamy. Rapper totiž s "Views" opět zvítězil jen díky ohromné porci streamů, 137 milionům, aneb 92 tisícům jednotek po přepočtu.

Dalších 23 tisíc jednotek získal v downloadech (230 000 skladeb) a pouhých 37 tisíc bylo v prodeji celého alba, což by normálně stačilo až na páté místo. Suma 152 tisíc jednotek však znamenala celkové zlato.

Drake tak vede singly i alba potřetí za sebou. Mezi muži se minimálně taková šňůra naposledy povedla 50 Centovi v roce 2005, s šesti týdny. Vůbec nejdelší dominanci, dvanáctitýdenní, zvládli The Beatles a Whitney Houston.

Nejprodávanějším albem týdne bylo "Black" Dierkse Bentleyho s 88 tisíci, jeho nejlepším výsledkem. Jeho novým maximem je i konečné stříbro se 101 tisíci jednotkami, znamenající osmý Top 10 počin kariéry.

Za bronzovou Beyoncé odstartovaly Fifth Harmony. Pět bramborových medailí museli v Billboardu vyrobit, když jim z Nielsenu přišly výsledky: 74 tisíc jednotek, respektive 49 tisíc v prodeji.

Posledně pódiového Blakea Sheltona a Arianu Grande najdeme na pětce a šestce. Za Rihannou na osmičce pak najdeme Flume. Elektronický producent si na novinku "Skin" pozval například Tove Lo, Little Dragon nebo Becka.

Mimo první desítku debutovali Kevin Gates, The Monkees, Lacuna Coil a další, viz odkaz na kompletní žebříček.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (152 tisíc jednotek, -19 %)
  2.  N Dierks Bentley - Black (101)
  3. Beyoncé - Lemonade (79, -20 %)
  4.  N Fifth Harmony - 7/27 (74)
  5. Blake Shelton - I'm Honest (63, -63 %)
  6. Ariana Grande - Dangerous Woman (50, -72 %)
  7. Rihanna - ANTI (42, -11 %)
  8.  N Flume - Skin (31)
  9. Adele - 25 (31, -14 %)
  10. twenty one pilots - Blurryface (28, +4 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY