Recyklované mluvící kelímky lákají na čisté festivaly

02.06.2016 17:47 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dávno pryč jsou časy, kdy se lidé museli na festivalech brodit v odpadcích. Díky projektu ČISTÝ FESTIVAL si můžete od června do září už podeváté užívat komfort v podobě dvaceti čistých festivalových areálů a třídění odpadů do speciálních barevných košů. Navíc, pokud budete třídit odpady, můžete zdarma získat pivo nebo unikátní recyklovaný kelímek.

Festivaly nabídnou přes 500 košů na třídění odpadů

Ve festivalových areálech dvaceti čistých festivalů vyroste v průběhu léta více než pět set barevných košů na třídění odpadů. Podobně jako do barevných kontejnerů v českých městech a obcích do nich můžete třídit plasty, papír a plechovky. Pokud budete při třídění přistiženi týmem projektu Čistý festival, získáte znovupoužitelný kelímek z limitované recyklované edice. Kromě toho na vás za třídění odpadů čeká mnoho dalších odměn. Připravena jsou např. recyklovaná trsátka, praktické letní dárky, ale také pivo zdarma za dvacet vytříděných plastových kelímků.

Co je ČISTÝ FESTIVAL?

Čistý festival je certifikací a projektem realizovaným autorizovanou obalovou společností EKO-KOM, která se v České republice stará o třídění a druhotné využití odpadů z obalů (plastů, papíru, kovů, skla a nápojového kartonu). O prestižní certifikaci v roce 2016 usiluje již podeváté dvacet vybraných českých letních festivalů.

Lidé na festivalech vytřídili milión a půl plastových kelímků

Třídění odpadů na českých festivalech není žádnou novinkou. Za 9 let vytřídili lidé na festivalech neuvěřitelných 260 tun odpadů, z toho pak 1 525 000 plastových kelímků. Právě z recyklovaných plastů lze vyrobit nové znovupoužitelné kelímky, ale také náplně do spacích pytlů. Díky třídění odpadů a jejich recyklaci se tak použité plasty vrací na festivaly v nové podobě. Projekt Čistý festival návštěvníkům přináší portál Samosebou.cz, který podporuje třídění a recyklaci.

TIP

Připojte se na Facebook a Google+ Čistého festivalu, ať vám neuniknou odměny za třídění odpadů a novinky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY