Ariana Grande ani Blake Shelton v USA Drakea nepřekonali

31.05.2016 22:22 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Drake v Americe prodloužil double: v singlech opět zvítězil s "One Dance" a v albech už počtvrté za sebou dominoval s "Views", když jej nedokázali s novinkami porazit Blake Shelton, Eric Clapton, Bob Dylan ani Ariana Grande. Ta se ale vedle nejvyššího debutu mezi deskami dočkala i návratu do singlové Top 10.
Drake - One Dance
© facebook interpreta
SINGLY - "One Dance" vidíme na zlatě už potřetí, s jednotýdenní přestávkou způsobenou nástupem Justina. Jak jsme předpovídali, Drake navíc s hitem nově vévodí rádiím, když 134 milionů impresí už stačilo na překonání Lukas Graham. Ve streamech i downloadech rapper zůstal stříbrný, s téměř 31 miliony přehrání a 123 tisíci stažení.

V obou ho porazili ti stejní: ve streamech opět Desiigner, s 38,6 miliony přehrání "Pandy", v downloadech zase Justin Timberlake, se 174 tisíci "Can't Stop The Feeling!". Oba si udrželi stejné pódiové pozice. Justin má našlápnuto už příště dobýt rádia, "Feeling" si polepšilo o 22 % na 132 milionů.

O další místečko se posunuly Fifth Harmony, po vystoupení na Billboard Music Awards (BBMAs) byly s "Work From Home" čtvrté. Skladba už dominuje rádiovému Pop Songs, což se naposledy holčičí skupině povedlo před deseti lety - tehdy to byly The Pussycat Dolls s "Buttons". Jim pomáhal Snoop Dogg, Harmony zase Ty Dolla $ign.

I The Chainsmokers šli nahoru, "Don't Let Me Down" se tedy dostalo do Top 5. Lukas Graham tak s "7 Years" spadli až na šestku. Sedmičku zopakoval Mike Posner.

Novinku, respektive návrat, máme na osmičce: Arianu Grande s "Dangerous Woman". Vedle vydání stejnojmenné desky jí k tomu pomohly i BBMAs. Top 10 uzavírá Rihanna s "Needed Me" a "Work". Skladba "Love On The Brain", kterou předvedla na BBMAs, debutovala na 83. příčce. A Adele odstartovala na 26. pozici s novým singlem "Send My Love (To Your New Lover)", po premiéře na stejném ceremoniálu .

    Top 10 - singly:
  1. Drake - One Dance feat. WizKid & Kyla
  2. Desiigner - Panda
  3. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling!
  4. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home
  5. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  6. Lukas Graham - 7 Years
  7. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  8. Ariana Grande - Dangerous Woman
  9. Rihanna - Needed Me
  10. Rihanna feat. Drake - Work

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Drake - Views
© facebook interpreta
DESKY - Drakea máme na zlatě s "Views" počtvrté za sebou, což tu mezi muži nebylo čtyři a půl roku. Opět za to vděčí streamům, protože v čistém prodeji měl jen 50 tisíc kusů. K celkovým 189 tisícům jednotek se dostal díky 166 milionů streamů, plus velké porci downloadů jednotlivých skladeb z desky.

Nejprodávanější album měl Blake Shelton, "I'm Honest" napočítali 153 tisíc v čistém prodeji. Celkově ale skončil až bronzový. Pro country zpěváka, nyní spíše známého jako "toho z The Voice" nebo "toho od Gwen Stefani", to každopádně znamená desáté Top 10 umístění v kariéře.

Ariana Grande sice udala jen 129 tisíc čistých kusů "Dangerous Woman", jednotek ale měla více než Blake. Stříbrem ale třetí řadovka nezopakovala úspěch předchozích dvou zlatých desek, a to tedy ani v prodejním žebříčku Top Album Sales, ani v inovovaném jednotkovém Billboard 200.

Za čtvrtou Beyoncé a pátou Rihannou najdeme další novinky, trochu jiného ražení: za sebou debutovali rockoví veteráni Eric Clapton a Bob Dylan. "I Still Do" je šestnácté Top 10 album Erica, "Fallen Angels" dokonce dvacáté druhé takové Boba.

Na devítku se vrátila Adele, z výše uvedených důvodů, první desítku pak uzavřeli Mudcrutch s druhým počinem jednoduše pojmenovaným "2". Jedná se o obnovenou sedmdesátkovou kapelu složenou z členů Tom Petty and the Heartbreakers.

    Top 10 - alba:
  1. Drake - Views (239 tisíc jednotek, -24 %)
  2.  N Ariana Grande - Dangerous Woman (175)
  3.  N Blake Shelton - I'm Honest (170)
  4. Beyoncé - Lemonade (99, -23 %)
  5. Rihanna - ANTI (48, +8 %)
  6.  N Eric Clapton- I Still Do (46)
  7.  N Bob Dylan - Fallen Angels (42)
  8. Meghan Trainor - Thank You (39, -64 %)
  9. Adele - 25 (36, +39 %)
  10.  N Mudcrutch - 2 (33)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY