Exkluzivně: Poslechněte si debutové EP "It Is Coming" zpěvačky Maelly

01.06.2016 10:00 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Už nějaký čas po sociálních sítích létají první ukázky nového českého objevu, zpěvačky a kytaristky, která si říká Maella. Zanedlouho dostanou i rámec v podobě debutového EP "It Is Coming", které vám několik dní před oficiálním vydáním nabízíme exkluzivně k poslechu.

Maella - It Is Coming
© facebook interpreta
Pražská rodačka Michaela Charvátová, která vystudovala pražskou English College, se hudbě věnuje již od čtyř let, kdy začala zpívat v mezinárodním sboru International Choir Of Prague. Koncertní zkušenosti sbírala na open mic akcích v různých klubech Evropy (Berlín, Paříž, Londýn) a ve třinácti letech založila svoji první kapelu, kde hrála na basovou kytaru. V roce 2015 získala cenu Tais Awards 2015 - Best Songwriter Of The Year a nyní u labelu Tranzistor představuje své první EP "It Is Coming", na němž nabízí pět písní na pomezí folku, rocku, popu a indie s občasnými prvky country. Najdete mezi nimi také první singl "Sometimes", ke kterému již vznikl videoklip.

Debutové EP Maelly vzniklo ve studiu Svengali pod vedením zkušeného hudebníka a zvukového mistra Aleše Charváta. Základní spoluhráčské duo tvoří muzikantce kytarista Dalibor Hrubeš, který se na písních podílí i autorsky, a basista Martin Drahoňovský. Na nahrávce si zahráli i další známí muzikanti jako kytarista Josef Štěpánek, pianista Michael Nejtek, hráč na hammondky Jan Kořínek a bubeníci Daniel Šoltis či Jan Chalupa. Smyčcový kvartet Gabriely Vermelho pak aranžoval Martin Brunner.

Sama autorka o nahrávce prozradila: "Inspiruje mě neviditelná tajemnost v životech, jaká je zachycená třeba v seriálu 'Twin Peaks'. Stejně tak se v mé muzice projevuje láska ke knihám jako 'Spalovač mrtvol' Ladislava Fukse, 'Žert' a 'Směšné lásky' od Milana Kundery nebo 'Lolita' Vladimira Nabokova."

"It Is Coming" bude běžně v distribuci od 3. června prostřednictvím vydavatelství Supraphon, křest za doprovodu celé kapely se uskuteční o několik dní později - 12. června v pražské Malostranské Besedě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY