Sia vládne rádiím už tři týdny, prodeje si podmanila výběrovka Paula McCartneyho

25.06.2016 02:14 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

S blížícím se létem nám rádia opět začínají stagnovat, takže v první desítce IFPI se v posledním týdnu nic zásadního neodehrálo. Zato příjemná smršť doprovází prodejní Top 100. Mezi stovkou nejprodávanějších desek najdeme hned devět novinek, z toho dvě na medailových pozicích.
Sia - Cheap Thrills
© facebook interpreta
RÁDIA - Jak již bylo zmíněno, v rádiích se nic moc zásadního neděje. Sia je s "Cheap Thrills" i nadále první, dvojku si udrželi Chinaski a na trojce je Mike Posner. Z pětky na čtyřku poskočil Maitre Gims, pátá je hitovka "Cake By The Ocean" od DNCE, šestý je Flo Rida s "My House", který byl minulý týden jednadvacátý. Sedmý je Xindl X a jeho "Na vodě", osmičku mají Fifth Harmony společně s Ty Dolla $ing, devátí jsou Jonas Blue a Dakota a první desítku uzavírá opět Xindl X, tentokrát v duetu s Mirkou Miškechovou.

Novinek se ale i tak pár najde. Na dvaačtyřicítce startují Galantis s "No Money", devětačtyřicítku berou Kygo a Kodaline se singlem "Raging" a sedmasedmdesátku Jason Derulo s novinkou "If It Ain't Love". Aktuální singl Lenny s názvem "Hell.o" má v prvním týdnu čtyřiaosmdesátku, o pět míst horší jsou Coldplay s "Up & Up". Poslední novinka bere šestadevadesátou příčku, najdeme na ní spojení Klingande & Daylight v singlu "Losing U".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Sia - Cheap Thrills
  2. Chinaski - Slovenský klín
  3. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
  4. Maitre Gims - Est-ce Que Tu M'aimes?
  5. DNCE - Cake By The Ocean
  6. Flo Rida - My House
  7. Xindl X - Na vodě
  8. Fifth Harmony & Ty Dolla $ing - Work From Home
  9. Jonas Blue & Dakota - Fast Car
  10. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi

Paul McCartney - Pure McCartney
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Mnohem veselejší jsou výsledky prodejů. Mezi stovkou nejúspěšnějších alb minulého týdne je celkem devět novinek, přičemž ta nejúspěšnější vyskočila rovnou na příčku nejvyšší. Uzmul si jí Paul McCartney s výběrovkou pojmenovanou jednoduše "Pure McCartney". Ten z trůnu sesadil duo Roxette a jejich novou řadovku "Good Karma". Na třetí příčce je pak kompilace s všeříkajícím názvem "Porta 50 let".

Čtyřku si udržel Eric Clapton s novým albem "I Still Do", pětku má i nadále Adele a na šestku se ze sedmičky vrací Slza. Sedmá je Barbora Poláková, která od minulého týdne získala celkem jedenáct příček. Osmičku berou Coldplay, kteří byli minule dvacátí, na devítku nám spadlo album "Srdcebeat" od kapely Kryštof a první desítku uzavírá comebackové album českobudějovické legendy Oceán, jejíž titul "Ve smíru" byl minulý týden nejvýše postaveným tuzemským titulem a dosáhl až na druhé místo.

Další z novinek hledejte na čtrnáctém místě. Jde o živák kapely Motörhead s názvem "Clean Your Clock", tedy záznam loňského koncertu z Mnichova. Na sedmnácte je Tom Odell s novou studiovkou "Wrong Crowd", na devětatřicítce se do IFPI po létech vrací výběrovka R.E.M. pojmenovaná "In Time (Best Of 1988/2003)". Sto osmdesátý díl kompilace "Taneční liga" startuje na devětapadesátce, o příčku horší je výběr pojmenovaný "Letní nálady", jednašedesátku má titul "Lišáci - mám život hrozně rád". Poslední novinka je osmašedesátá a jde o výběrovku "History", tedy výběr sólových úspěchů Thomase Anderse z dua Modern Talking.

Top 10 - prodejnost:
  1. N Paul McCartney - Pure McCartney
  2. Roxette - Good Karma
  3. N Různí - Porta 50 let
  4. Eric Clapton - I Still Do
  5. Adele - 25
  6. Slza - Katarze
  7. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  8. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  9. Kryštof - Srdcebeat
  10. Oceán - Ve smíru

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 24. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY