Drake v ostrovní hitparádě láme rekordy, deskám vládne nebezpečná žena

28.05.2016 17:42 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Popová hvězda Ariana Grande dominuje poprvé v kariéře britskému albovému žebříčku se svou čerstvě vydanou třetí deskou "Dangerous Woman". Drake si stále drží singlové prvenství a pokořuje rekord v době strávené v čele. V albech zažíváme příval novinek včetně remasterované kompilace Davida Bowieho.
Drake
© facebook interpreta
SINGLY - Ač kanadský rapper ustoupil v deskách Arianě, singlové hitparádě stále vévodí. "One Dance" je tento týden opět nejstreamovanější s 6,68 miliony poslechy. Drake tímto završuje sedmý konsekutivní týden v čele tabulky, čímž se stává nejdéle kralujícím interpretem od dob Leony Lewis a její skladby "Bleeding Love" v roce 2007. Příští týden by se v této statistice Drake dostal na druhé místo za Rihannu, která v roce 2007 okupovala vrcholek hitparády s hitem "Umbrella" bez přerušení po dobu deseti týdnů.

Ve zbylé, statické části horní desítky se takového pozdvižení nedočkáme. Justin Timberlake se drží na druhé příčce s letním hitem, který zazněl na letošní Eurovizi, Calvin Harris a Sia setrvávají na třetím a čtvrtém místě. Do top pětky se vyhoupli švédští Galantis a jejich "No Money".

Coldplay i Adele v současné době obrážejí metropole na svých turné. To se projevuje i v prodejích desek a oba se tento týden vrací do horních deseti.

Take That slaví dvacátý sedmý vstup v top čtyřicítce a to díky hostování v singlu "Cry" drum and bassového dua Sigma. Na třicátém místě začíná s novinkou Craig David.

Za skokana týdne můžeme považovat amerického textaře a zpěváka Gnashe. Se svou explicitní, rozchodovou baladou "I Hate U, I Love U" se vyšvihl z třicátého třetího místa na dvanácté.

    Top 10 - singly:
  1. Drake ft. Wizkid & Kyla - One Dance
  2. Justin Timberlake - Can't Stop The Feeling
  3. Calvin Harris ft. Rihanna - This Is What You Came For
  4. Sia - Cheap Thrills
  5. Galantis - No Money
  6. Drake ft. Rihanna - Too Good
  7. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  8. Desiigner - Panda
  9. DNCE - Cake By The Ocean
  10. Fifth Harmony ft. Ty Dolla Sign - Work From Home

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ariana Grande - Dangerous Woman
© facebook interpreta
DESKY - Album, které značí odsun dětské kariéry a počátek ubírání se dospělejším směrem, překonalo "Views" v prodejích o pouhých šest set kopií. Řeč je o "Dangerous Woman", třetím albu Ariany Grande. Kromě vyzrálejších textů a roztříštěného zvuku je novinka americké zpěvačky nabitá hvězdným hostováním, v rámci kterého můžeme zmínit Nicki Minaj či Lil Wayna.

Třicáté sedmé studiové album Boba Dylana je zároveň jeho třicátým sedmým umístěním v horní desítce. S novinkou "Fallen Angels" vstupuje nedávný oslavenec do albového žebříčku na pátém místě.

Podobně je na tom další sedmdesátník. Eric Clapton se i přes velice neohromené reakce kritiků objevuje s "I Still Do", albem plném cover verzí, na šestce.

O neohromených reakcích by mohl povyprávět Richard Ashcroft. "These People" si u mnoha recenzentů vysloužilo nálepku absolutní průměrnosti. Jinak však hovoří čísla a bývalý člen skupiny Verve je tento týden v prodejích třetí.

Hlouběji v tabulce debutují na osmadvacítce Against The Current a na dvaatřicáté příčce remasterovaná kompilace Davida Bowieho "Changesonebowie".

    Top 10 - alba:
  1. N Ariana Grande - Dangerous Woman
  2. Drake - Views
  3. N Richard Ashcroft - These People
  4. Beyoncé - Lemonade
  5. N Bob Dylan - Fallen Angels
  6. N Eric Clapton - I Still Do
  7. Prince - The Very Best Of
  8. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  9. Adele - 25
  10. Justin Bieber - Purpose

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY