Domácí formace Poetika představuje debutový singl "Zkouším žít"

28.05.2016 12:35 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

I když se v poslední době na české hudební scéně zrodilo několik nových seskupení, jak se zdá, stále nám to nestačí a máme kapacitu absorbovat další a další. Ideálním příkladem je trojice muzikantů z Vysočiny vystupující pod názvem Poetika. Ta před zhruba třemi týdny představila svoji prvotinu "Zkouším žít" a téměř okamžitě dokázala vstoupit mezi stovku nejhranějších písní v českém rádiovém éteru.

Textař a rapper Eduard Rovenský alias Packet už nějakou dobu natáčel a vystupoval se skladatelem, instrumentalistou a producentem Danem "Aerah" Hrdličkou. Osudovým se stalo ale až setkání s textařem, hudebním skladatelem a především zpěvákem Ondřejem Brejškou a kluci měli jasno - vzniklo nové uskupení, dalo si jméno Poetika a hoši začali pracovat na autorském materiálu.

"S Danem Hrdličkou hudebně spolupracujeme už téměř osm let, ale až s příchodem Ondřeje Břejšky se z nás stalo kompletní hudební uskupení. Myslím, že díky Ondrovo zpěvu jsme teď daleko kompaktnější a je to cítit i na odezvě posluchačů. Je super pracovat na tom, co tě baví a dává tvému životu smysl. To, že můžeme dělat muziku, bereme jako velké privilegium," dodává rapper Packet.

A nelze než souhlasit. Singl "Toužím žít" sice po hudební stránce nepřináší nic, co by na tuzemské hudební scéně již v nějaké podobě nebylo, ale pokud kluci do budoucna ještě malinko zapracují na textech a důvěryhodnosti svého hip-hopového projevu, mohli by ATMO Music časem mít vcelku slušnou konkurenci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY