Alan Walker i nadále nenašel konkurenta, v prodejích se na trůnu usadil Kygo

27.05.2016 19:41 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Pokud čekáte, že se nám v posledním týdnu odehrálo něco zásadního v rádiích, čekáte marně. Desítka nejhranějších songů přináší jen malé výkyvy, první místo opět obhájil Alan Walker. Naopak prodejní hitparáda má opět novou jedničku - před týdnem kralující Beyoncé vystřídal Kygo se svým debutovým albem "Cloud Nine".
Alan Walker - Faded
© facebook interpreta
RÁDIA - Hit "Faded" od Alana Walkera vede českou rádiovou hitparádu již měsíc a jak se zdá, jen tak ho nikdo nepřemůže. Na dvojku postoupil Mike Posner, trojku má "Slovenský klín" kapely Chinaski, na bramborové medaily se usídlila Sia se singlem "Cheap Thrills". Pátí jsou Twenty One Pilots, šesté je "Na vodě" od Xindla X, z dvojky na sedmičku padli Lukas Graham. Osmý je Flo Rida, který si s "My House" polepšil o sedmnáct míst, devátý je Maitre Gims s velkým evropským hitem "Est-ce Que Tu M'aimes?", desítku uzavírají Jonas Blue s Dakotou a coverem písně "Fast Cars".

První z pěti novinek je až jednačtyřicátá, dle očekávání si i naše rádia konečně všimla aktuální hitovky Justina Timberlaka s název "Can't Stop The Feeling!". O dvacet míst horší je nový český projekt Poetika s prvotinou "Zkouším žít", pětašedesátku okupuje Miro Žbirka s písní "Aká si priťažlivá" a osmaosmdesátá je kapela Walking On Cars s písní "Speeding Cars". Poslední novinku najdeme až na devětadevadesátce, kde se nachází Sigma s hitem "Stay".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Alan Walker - Faded
  2. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
  3. Chinaski - Slovenský klín
  4. Sia - Cheap Thrills
  5. Twenty One Pilots - Stressed Out
  6. Xindl X - Na vodě
  7. Lukas Graham - 7 Years
  8. Flo Rida - My House
  9. Maitre Gims - Est-ce Que Tu M'aimes?
  10. Jonas Blue & Dakota - Fast Car

Kygo - Cloud Nine
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pokud budete počítat s námi, mezi stovkou neprodávanějších najdete hned jedenáct novinek, z toho tu nejvyšší hned na prvním místě. Na trůnu se usadil norský DJ a producent Kygo s debutovým albem "Cloud Nine", kterému na dvojce dýchá na záda výběrovka kapely Abraxas s názvem "Nekonečný boogie - Best Of". Trojku má minulý vítěz - Beyoncé s albem "Lemonade", čtvrtá je Adele, která přišla o dvě místa.

Na pátém místě se drží "Srdcebeat" kapely Kryštof, na šestce Slza. Sedmá je "Hana" od Lucie Bílé, osmičku mají AC/DC, kteří s titulem "Rock Or Bust" ztratili jednu pozici. Z trojky na devítku padá Jean-Michel Jarre s novinkou "Electronica 2: The Heart of Noise" a desítku nám uzavírá Česká filharmonie s kombinací známých děl Dvořáka a Smetany.

Na čtrnáctce startuje nové album kapely Traktor s názvem "Artefuckt", o čtyři místa horší jsou bývalí členové kapely Citron, tedy Limetal s titulem "Pravdu ukáže čas". Na pětadvacítce najdeme zmiňovaný Citron s novým EP "Rebelie Vol. 2", osmadvacítku bere kolekce se songy letošní Eurovize. Jednačtyřicátá je vzpomínka na legendárního Karla Vlacha pojmenovaná "Legenda".

Pokud rádi cvičíte u hudby, asi patříte mezi ty, kteří si pořídili kompilaci "Fit Hits 2016" a dostali ji tak na sedmapadesátku. Živák kapely Prago Union s názvem "G2 Acoustic Stage" hledejte o deset míst dál, kompilaci "50 důvodů proč mít rád rock'n'roll" na osmasedmdesátce. Poslední dvě novinky berou dvaaosmdesáté a devadesáté místo - první mají na svědomí Alexandrovci s titulem "Svatá válka", tu druhou legendární Rainbow s živákem "Monsters Of Rock: Live At Donington 1980".

Top 10 - prodejnost:
  1. N Kygo - Cloud Nine
  2. Abraxas - Nekonečný boogie - Best Of
  3. Beyoncé - Lemonade
  4. Adele - 25
  5. Kryštof - Srdcebeat
  6. Slza - Katarze
  7. Lucie Bílá - Hana
  8. AC/DC - Rock Or Bust
  9. Jean-Michel Jarre - Electronica 2: The Heart of Noise
  10. Česká filharmonie - Dvořák-Novosvětská, Smetana - Vltava

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 20. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY