Coldplay míří klipem k "Up&Up" k vizuální genialitě

17.05.2016 15:47 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Britská čtveřice Coldplay může být s výsledky dosavadního prodeje své desky "A Head Full Of Dreams" vcelku spokojená. Prozatím byla překročena hranice tři a půl miliónů kusů, a to se Chris Martin se svými kumpány právě nachází na velkém světovém turné, kde zmiňovaný titul propaguje. Kapela ale nezahálí ani mimo koncertování a s velmi slušnou frekvencí chrlí jeden vizuál za druhým. Píseň "Up&Up" je třetím oficiálním singlem z loňské studiovky a celé album i uzavírá. Jak ale vcelku nevýrazný song může dostat úplně nový rozměr, ukazuje klip, který byl k této písni natočen.

Nádhernou surrealistickou koláž k singlu vytvořilo duo Vania Heymann a Gal Muggia. Oba patří k nové generaci výtvarných umělců, přičemž Heymann byl v roce 2014 na britských cenách SHOTS Awards vyhlášen objevem roku mezi režiséry a ocenění si rovněž odvezl z festivalu v Cannes nebo z cen CLIO. Tento mladík je zároveň autorem prvního autorizovaného videoklipu ke skladbě "Like A Rolling Stone" od Boba Dylana, který časopis Time následně vyhlásil hudebním videoklipem roku 2013. Ani Gal Muggia se nemusí za svou dosavadní práci stydět - má za sebou skoro patnáct klipů (například pro Kodaline) a řadu reklam, kterými taktéž potvrdil svůj obrovský cit pro detail a neotřelé vizuální triky.

Když se tyto dva spojili, nemohlo vlastně vzniknout nic jiného než téměř dokonalé dílko. Propojení dvou (často) nespojitelných světů přináší například letící želvu, slony v koberci, plavající ptáky nebo lyžaře sjíždějí polštář. Bacha, tohle už je fakt na hranici vizuální geniality!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY