"Emotikon" od UDG přetéká city

16.05.2016 18:53 - Karolína Volšická | foto: facebook interpreta

Od jejich posledního alba uběhly už tři dlouhé roky. Teď jsou ale UDG zpět se svým "Emotikonem" a rozhodně může být řeč o dobře odvedené práci. Dá se tedy říct, že to čekání stálo zato a zklamaní nebudou ani skalní fandové, ani nováčci. Více v recenzi.
7/10

UDG - Emotikon

Skladby: Intergalaktická, Magnety, Atomy (feat. Jakub Děkan), Šeptáš, Duše lamp, Prach a dým, Jen tak jít, Bůhví kam, Déšť i pláč (feat. Rina), Tebou, Malá neznámá, Příměří, Barvy, Oči (feat. Mirka Miškechová), Draci, Hlava
Vydáno: 11.3.2016
Celkový čas: 55:16
Vydavatel: Warner Music
UDG jsou mezi příznivci českého pop rocku už zajetou značkou a na svém kontě už mají několik hitovek, jako je například píseň "Hvězdář" z jejich staršího alba "Ztraceni v inspiracích", které se právě docela důvěrně podobá stylem hudby k jejich nejnovější desce "Emotikon". Ta je již pátým řadovým počinem v jejich několikaleté hudební kariéře.

Jak už název napovídá, posluchač může očekávat album, které bude přetékat hned několika různými city a náladami. Pod kůži se ze všech skladeb nejvíce vryje do paměti asi nejspíš píseň "Intergalaktická", u které se člověk těší, co dalšího přijde. "Intergalaktická" je jednoduše tou správnou hitovkou, jenž tam nemohla chybět. Formace to moc dobře věděla, a tak ji vypustila do éteru společně s lyric videem ještě před vydáním celého alba. Na něm mu pomáhalo hned několik známých tváří.

Jedním z hostů je Jakub Děkan z ATMO Music. Duet si zde střihla i Slovenka Mirka Miškechová známá především svou spoluprací s Xindlem X v jeho písni "Cudzinka v tvojej zemi". Právě na společném turné s Xindlem X se UDG s touto zpěvačkou spřátelili a vznikla z toho povedená československá skladba "Oči". Trojici hostů uzavírá zatím spíše neznámá zpěvačka Rina, o které ale asi brzo ještě uslyšíme.

"Emotikon" bude výborná nahrávka pro všechny věrné posluchače této kapely, protože se na všech písních vracejí ke své staré tvorbě, u které víme, že funguje. Zamilují si ji i lidé, kteří o této kapele zatím neslyšeli. Nová řadovka je jednoduše chytlavá a má co nabídnout, i když celý setlist by mohl být kratší - občas to vše splývá v jednu tuhou kaši. Každý si zde ale tu svou emoci určitě najde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY