V rádiích i nadále vládne Alan Walker, prodejům opět Kryštof

13.05.2016 11:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V rádiích se v posledním měsíci mnoho zásadního neudálo a ani tento týden není výjimkou. Již potřetí za sebou je nejhranější Alan Walker a jeho hit "Faded". V prodejích prvenství obhájila kapela Kryštof s deskou "Srdcebeat", nejvyšší novinkou jsou Skyline se svým albem "Jungle".
Alan Walker - Faded
© facebook interpreta
RÁDIA - Alan Walker začíná se singlem "Faded" (nejen) u nás aspirovat na jeden z doposud největších hitů tohoto roku - v českých rádiích je totiž nejhranější již třetí týden po sobě. Druhé místo si stejnou dobu drží Lukas Graham se singlem "7 Years", třetí jsou tentokrát G-Eazy & Bebe Rexha, kteří si polepšili o jednu pozici. Na čtyřku padá "Slovenský klín" od Chinaski, pátí jsou i nadále Twenty One Pilots s hitem "Stressed Out".

Na šestce hledejte Mika Posnera s tanečním remixem jeho singlu "I Took A Pill In Ibiza", který byl minulý týden sedmý. I místo horší jsou Xindl X a Mirka Miškechová, kteří se s hitem "Cudzinka v tvojej zemi" do první desítky vrací z jednatřicáté pozice. Osmičku berou Kryštof se songem "Tak pojď hledat břeh", devátá je někdejší jednička - Matt Simons a jeho "Catch & Release". Xindl X je v první desítce hned dvakrát, na desátém místě ho najdete s aktuálním seriálovým singlem "Na vodě".

Novinky máme v první stovce pouze tři. Ta první je až třiasedmdesátá, mají ji na svědomí Enrique Iglesias a Wisin a jmenuje se "Duele El Corazon". O čtyři místa horší je Drake s jeho "One Dance" a poslední novinka je z domácích luhů a hájů a díky songu "Divadlo" má v české IFPI další zářez trojice Mirai.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Alan Walker - Faded
  2. Lukas Graham - 7 Years
  3. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I
  4. Chinaski - Slovenský klín
  5. Twenty One Pilots - Stressed Out
  6. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
  7. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  8. Kryštof - Tak pojď hledat břeh
  9. Matt Simons - Catch & Release
  10. Xindl X - Na vodě

Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Tento týden se vcelku urodilo. Na prvních příčkách prodejnosti se mnoho zásadního sice neodehrálo, ale mezi stovkou neprodávanějších titulů máme hned jedenáct novinek. Ale vše popořádku.

Kapela Kryštof pokračuje ve své obnovené krasojízdě a udržuje si z minulého kola prvenství. Druhá je Adele s deskou "25", která byla minule bronzová. Třetí je duo Slza, které si s albem "Katarze" polepšilo o dvě pozice. Čtvrtá je Lucie Bílá s deskou "Hana", pátý je výběr "TOP20.CZ 2016/1", který byl minulý týden devátý.

Na šestce jsou Coldplay, kteří s albem "A Head Full Of Dreams" minule uzavírali první desítku. Sedmičku bere opět Barbora Poláková, osmé místo okupují AC/DC, kteří se do IFPI vrací po týdenní absenci. Deváté je dvojalbum "Hrrr na ně... / ...nám se líbí..." od Jiřího Schelingera a desítku si s novou deskou uzmul Santana.

První novinka je dvanáctá, mají ji na svědomí Skyline a dostala název "Jungle". O čtyři místa dál je Prince s albem "Hitnrun Phase Two", které bylo do nedávna k dispozici jen digitálně. Na sedmnáctce startuje Zucchero s novou studiovkou "Black Cat", dvaadvacátá je stejnojmenné album od argentinské zpěvačky a herečky Tini, i tři místa dál je kompilace "Supraphon hraje ...To bylo z lásky a další ze 60". Třetí desítku uzavírá výběrovka Prince s prostým názvem "The Very Best Of Prince".

Osmačtyřicáté místo má americká rocková kapela Sixx:A.M. s deskou "Prayers For The Damned Vol. 1", třiapadesátí jsou Lukas Graham se stejnojmenným albem, pětapadesáté jsou za titul "Ellis Island" Natalie Kocab & Michaela Poláková. Na šestašedesáté příčce se připomíná Vilém Čok s kapelou Bypass a jejich novinkou "Zbožňuju tvou buchtu", poslední novinka je až sedmadevadesátá. Na tomto místě najdeme desku "Kind Of Blue" od Milese Davise, která poprvé vyšla v roce 1959.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Srdcebeat
  2. Adele - 25
  3. Slza - Katarze
  4. Lucie Bílá - Hana
  5. ▲ Různí - TOP20.CZ 2016/1
  6. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  7. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  8. AC/DC - Rock Or Bust
  9. Jiří Schelinger - Hrrr na ně... / ...nám se líbí...
  10. Santana - Santana IV

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 18. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY