Grimes v "California" reaguje na nepochopení uvolněnou náladou

12.05.2016 09:58 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Song s názvem "California", ke kterému kanadská zpěvačka Grimes čerstvě představila videoklip, zarezonoval na veřejnosti už dříve. Drobná krotitelka popových stereotypů se nechala slyšet, že jej napsala jako reakci na její rozporuplné přijetí serverem Pitchfork, a otevřeně se v něm vyzpívává z nepochopení.

Jak je dobrým zvykem, Claire Boucher si dílko opět režírovala sama, tentokrát s pomocí svého bratra Maca, a je plné pestrobarevných momentek. Zpěvačka pózuje na pódiu, v tělocvičně nebo za deště v liduprázdné ulici a epizodně se v jednotlivých záběrech mihnou kromě Maca také Megan James z Purity Ring, model Eric Cheng a pár dalších kolegů. Po propracované choreografií, sladěných kostýmech a sexy estetice podobné japonským animákům, jakými Grimes vládla v nedávném klipu ke "Kill V. Maim", působí novinka tak trochu rozdrobeně. O to víc prostoru ale zbývá přímo pro zpěvačku samotnou a šmírování jejích nekončících ztřeštěností, takže je pořád na co koukat.

Skladba, kterou Grimes použila v podkladu pro klip, je alternativní verzí originálu z jejího loňského alba "Art Angels". Na svému Twitteru zpěvačka vysvětlila, že song vyžadoval úpravu, aby se netloukl s vizuálními nápady, které už dlouho nosila v hlavě. Je paradoxní, že i když se Boucher někdy může jevit jako neřízená střela, ve skutečnosti uvažuje jako pečlivá detailistka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY