O5 a Radeček zahrají na střeše Prahy, výtěžek věnují vojákům

11.05.2016 10:17 - Tisková zpráva | foto: Ondřej Pýcha

Unikátní koncertní turné na střechách budov skupiny O5 a Radeček míří do Prahy. Kapela odehraje akustický koncert na střešní terase Národního památníku na Vítkově ve středu 18. května od 19 hodin.

Místo spjaté s vojenskou historií inspirovalo muzikanty z jesenických hor k tomu, že se rozhodli věnovat výtěžek z koncertu Vojenskému fondu solidarity, který finančně pomáhá vojákům nebo jejich pozůstalým, kteří se ocitli v tíživé situaci, a také pečuje o děti vojáků, kteří zahynuli při výkonu služby. "Když jsme se byli podívat u Národního památníku na Vítkově, abychom obhlédli místo pražského koncertu na střeše, uvědomili jsme si, že ještě před několika desítkami let umíraly tisíce Čechů za to, abychom si my mohli dneska bezstarostně jezdit po koncertech. Proto chceme věnovat výtěžek z koncertu na Vítkově tomuto fondu," vysvětlil zpěvák Tomáš Polák.

Skupina O5 a Radeček se rozhodla uspořádat koncerty na střechách po vzoru hudebních ikon The Beatles a U2. Vzhledem k neopakovatelné atmosféře a okouzlující lokaci jsou tyto koncerty natolik žádané, že jsou už na několika místech vyprodané. Na pražský koncert zbývá posledních pár lístků.

Koncerty na místech, kde v osamění vrní vzduchotechnika a kam dopadají první ranní paprsky slunce, budou ojedinělé nejen samotným místem, ale také formátem vystoupení, které bude mít podobu speciálního akustického koncertu s povídáním a grilováním. Na střechách bude kapela propagovat aktuálně vydané DVD se záznamem akustického koncertu. Jako host se během turné představí svérázný pražský písničkář Pokáč.

Turné Na střechách 2016 se odehraje v těchto městech:

12.5. Olomouc / Přir. fakul. UPOL - střecha / 19:00
14.5. Třebíč / Zlatý kříž - střešní terasa / 19:00
17.5. Hradec Králové / knihovna - střecha / 19:00
18.5. Praha / Café Vítkov - střešní terasa / 19:00
22.5. Jeseník / kotelna - střecha / 17:00
26.5. Šumperk / divadlo - střecha / 17:30 a 20:00
29.5. Zábřeh / Lucerna - střešní terasa / 17:00 a 19:30

V případě deštivého počasí se koncerty uskuteční v náhradních prostorách poblíž původního místa konání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY