U2 vydají v červnu koncertní záznam z posledního turné

13.05.2016 19:23 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Pokud milujete U2 a stále se trápíte, že jste se nedostali na některý z koncertů jejich nedávno skončeného turné "iNNOCENCE + eXPERIENCE", můžete konečně zanechat smutku. Jak se dalo očekávat, kapela myslela na fandy po celém světě, toto turné zaznamenala a vydá jej již v první polovině června.

U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE Live In Paris DVD
© facebook interpreta
Irská legenda odstartovala zmiňované turné, kterým podpořila vydání poslední studiové desky "Songs Of Innocence", 14. května minulého roku v kanadském Vancouveru. Původní plán několika desítek vystoupení po celém světě se díky obrovskému zájmu fanoušků rozrostl na téměř osmdesát koncertů v Evropě a Severní Americe, během kterých U2 naživo potěšili téměř 1,3 miliónů fanoušků. Již desátý červnový den přibyde dalších pár miliónů, kteří si jej vychutnají na DVD a Blu-ray doma.

Titul pojmenovaný "U2 - iNNOCENCE + eXPERIENCE - Live In Paris" mapuje dvě výjimečné show ve francouzské metropoli, které byly zároveň posledními dvěma koncerty celé šňůry. Ke kapele se 6. a 7. prosince 2015 připojili i speciálního hostě - zpěvačka Patti Smith a hlavně i kapela Eagles Of Death Metal, která se i symbolicky vrátila na místo loňských teroristických útoků, které tehdy velmi bolestivě zasáhly i jejich tamější vystoupení v klubu Bataclan.

Zmiňovaný koncertní záznam vyjde jak digitálně, tak i na několika vizuálních formátech. Standartní verze bude čítat jedno DVD se záznamem celého koncertu. Mezi třiceti položkami s celkovou stopáží přes dvě a půl hodiny nebudou chybět hity "I Will Follow", "Pride (In The Name Of Love)", "The Fly", "Sunday Bloody Sunday", "Beautiful Day" či "Where The Streets Have No Name".

Deluxe podoba na DVD bude mít ještě druhý disk, takže si fanoušci budou moci krom koncertu vychutnat i hodiny bonusových materiálů. Půjde například o velmi osobitý pohled režiséra i kapely samotné do zákulisí celého turné, příprav koncertů v Paříži, ale taktéž i videoklipy a jejich alternativní verze, které se všechny váží k poslednímu studiovému albu. Stejný obsah bude k nalezení i na formátu Blu-ray.

Ti nejskalnější fanoušci ale nejspíše zakoupí super deluxe boxu, který krom kombinace deluxe formátu DVD a Blu-ray nabídne i mnoho speciálních, pro tento box vyrobených dárečků. Jmenovitě půjde o exkluzivní USB žárovku, čtyřiašedesátistránkovou knihu, individuálně očíslovanou psí známku, set speciálních koncertních šablon, několik pohlednic, samolepky a placky. Přiložena bude i karta s kódem ke stažení celého koncertu i bonusů digitální formou.

"Režírovat 'iNNOCENCE + eXPERIENCE' bylo strašidelné. Technická noční můra provdaná za kreativní horskou dráhu. V mnoha úrovních to překonalo vše, co jsem doposud znal," uvádí na adresu celého turné režisér Hamish Hamilton, který s kapelou pracoval i na "Elevation Tour" v roce 2001.

Pro úplnost ještě dodejme kompletní tracklist Blu-ray a deluxe verze na DVD: People Have The Power, The Miracle (Of Joey Ramone), Vertigo, I Will Follow, Iris (Hold Me Close), Cedarwood Road, Song For Someone, Sunday Bloody Sunday, Raised By Wolves, Until The End Of The World, The Fly, Invisible, Even Better Than The Real Thing, Mysterious Ways, Elevation, Every Breaking Wave, October, Bullet The Blue Sky, Zooropa, Where The Streets Have No Name, Pride (In The Name Of Love), With Or Without You, Stephen Hawking ‘Global Citizen', City Of Blinding Lights, Beautiful Day, Mother & Child Reunion, Bad, One, People Have The Power (With Eagles Of Death Metal), I Love You All The Time (Eagles Of Death Metal).
Bonus Material: Cedarwood Road (A Gavin Friday Narration), Out Of Control (December 6th 2015 - Paris), The Future Better Hurry Up, The Electric Co. (November 11th 2015 - Paris), i + e (Behind The Scenes With The Director), Bad / People Have The Power (With Patti Smith - December 6th 2015 - Paris), The Wanderer, The Troubles + Music Videos: Ordinary Love, Invisible, The Miracle (Of Joey Ramone), Every Breaking Wave (A Film By Aoife McArdle), Song For Someone (Directed By Vincent Haycock), Song For Someone (Behind The Scenes), Song For Someone (Directed By Matt Mahurin).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY