Z Pobaltí nazpět na domácí pódia. Bad Karma Boy a Ghost Of You vyráží na česko-slovenské turné

06.05.2016 13:30 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Po úspěšných koncertech v Polsku, Lotyšsku a Estonsku se alt-popoví Bad Karma Boy chystají na další turné. Tentokrát československé a v tandemu s brněnským psych-pop kvartetem Ghost Of You. V první polovině května postupně vystoupí v Bratislavě, Košicích, Brně a Praze. V košické Tabačce česko-slovenskou kombinaci na pódiu doplní i oblíbení Walter Schnitzelsson.

Bad Karma Boy skládají přímočaré slovenské písničky s výjimečnou atmosférou, vrstveným vokálem, minimalistickou reverbovou kytarou a aranžmány, ve kterých najdete zvuky organu či omnichordu. Bratislavská kapela má za sebou dvě alba a nedávné vystoupení na prestižním festivalu Tallinn Music Week.

"Pobaltské turné bylo úžasné. Ve všech městech jsme měli na koncerty velmi pozitivní reakce a dostali jsme pozvánku i na další letní festival do Tallinnu. Trochu se nám to bohužel kryje s Colours Of Ostrava, tak to musíme promyslet, jestli se na sever vrátíme už tohle léto," říká zpěvák Juraj Marikovič. Myslí je už teď v přípravách na další turné, tentokrát československé.

V tandemu s českými talenty Ghost Of You navštíví Bad Karma Boy bratislavskou Berlinku (6.5.), košickou Tabačku (7.5.), brněnský Music Lab (13.5) a pražské Cafe v Lese (14.5).

Pro bratislavskou kapelu to bude poslední turné před nahrávžním nového alba. V Košicích koncertní sestavu obohatí i Walter Schnitzelsson, kteří byli tenhle rok vybraní jako jeden ze zástupců slovenské hudební scény na největším evropském showcasovém festivalu Eurosonic Noorderslaag v Holandsku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY