Beyoncé usrkává "Limonády" a spolu s Princem dominuje ostrovní hitparádě

30.04.2016 16:05 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Zrozením vysoce očekávané desky a úmrtím celosvětově uznávaného zpěváka rezonovaly uplynulé dva týdny. Nyní se obě události promítají do prodejnosti singlů i desek. Kde nenarazíme na skladby Prince, skrze něž fanoušci vzpomínají na zesnulého interpreta, tam se objevují novinky z alba "Lemonade".
Drake
© facebook interpreta
SINGLY - Drake se drží na vrcholku singlové hitparády a tento týden překonal dosavadní rekord ostrovních žebříčků. Jeho "One Dance" totiž za poslední týden dosáhlo 7,86 milionů přehrání. Tím překonal dokonce i donedávna kralující Adele, která první týden dosáhla 7,32 milionů streamů se singlem "Hello", jenž do žebříčku vstoupil v říjnu uplynulého roku.

V top pětce se velkých změn nedočkáme. Sia a "Cheap Thrills" zůstávají na druhé pozici, následovány Mikem Posnerem, DNCE, kteří si polepšili z devátého místa, a Fifth Harmony.

Jak jsme naznačili v posledním komentáři k hitparádám, očekávalo se, že dopad smrti Prince se začne do hitparád promítat právě týden po této události. Do horní stovky se dostalo šest skladeb. Nejvíce na zpěváka fanoušci vzpomínali skladbami "Purple Rain" na místě šestém a "When Doves Cry" na dvacet šestce.

Zdálo by se, že žebříčky budou ještě pár týdnů patřit právě zesnulému zpěvákovi. To by však do hry nesměla vstoupit, respektive vřítit se, Beyoncé. O desce "Lemonade" bude řeč později, nicméně od sedmnáctého místa na zpěvačku narážíme čím dál tím častěji a tak to ještě chvíli bude. Na sedmnáctce je zatím nejvýše umístěné "Hold Up", které zároveň patří k nejkvalitnějším hudebním okamžikům desky. "Formation", které předcházel silný klip, se pohybuje kolem třicátého místa následovaná skladbami "Sorry", "6 Inch" a "Don’t Hurt Yourself" v těsném závěsu.

Mohli bychom pokračovat ve výčtu singlů, které si své místo našly v každé desítce britského žebříčku. S novým albem Beyoncé suverénně smetla PJ Harvey z čela hitparády a tak nezbývá než si počkat, jak si povedou jednotlivé stopy.

    Top 10 - singly:
  1. Drake ft. Wizkid & Kyla - One Dance
  2. Sia - Cheap Thrills
  3. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  4. DNCE - Cake By The Ocean
  5. Fifth Harmony ft. Ty Dolla Sign - Work From Home
  6. Prince - Purple Rain
  7. Zara Larsson - Lush Life
  8. Alan Walker - Faded
  9. Tinie Tempah ft. Zara Larsson - Girls Like
  10. Lukas Graham - 7 Years

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Beyoncé - Lemonade
© facebook interpreta
DESKY - Právě PJ Harvey skončila tento týden na dvacátém třetím místě, což je po počátečním prvenství solidní propad, který se ovšem k nedávným událostem dal očekávat. Prince dominuje v ostrovním žebříčku celkem patnáctkrát, zatímco fanoušci uctívají jeho památku a skupují jeho alba. Mnoho prodejců již uvedlo, že jim docházejí fyzické kopie a nestíhají reagovat na poptávku fanoušků.

Zpěvákova diskografie je nicméně dostupná i na platformě Tidal. Tam nalezneme i nejprobíranější desku předešlých dní. Vizuálního alba hudební divy se prodalo 73 tisíc kopií a Beyoncé se tak s perlivou "Lemonade" stává druhým nejprodávanějším interpretem roku 2016, hned po Bowiem a jeho "Blackstar". Je to již třetí zpěvaččino album, které po svém vydání vystřelilo do čela žebříčku a řadí se tak k "Dangerously In Love" z roku 2003 a "4" z roku 2011.

Z osmnáctého na druhé místo se vymrštila "bestofka" Prince, následovaná albem "Ultimate" z roku 2006 a soundtrackem k "Purple Rain". Nově se z jeho tvorby na patnáctém a šedesátém prvním místě objevují i desky "Sign O‘ The Times" či "Dirty Mind". Mezi smršť hudebních model se vtiskla mezzosopranistka Katherine Jenkins a slaví svůj první týden s novinkou "Celebration" na sedmičce.

Katy B s vysoce produkovaným novým albem "Honey" vkročila do ostrovního žebříčku na dvacátém druhém místě. Poslední desku vydala šestadvacetiletá interpretka v roce 2014 a současné album je zatím recenzemi přijato velmi pozitivně.

    Top 10 - alba:
  1. N Beyoncé - Lemonade
  2. Prince - The Very Best Of
  3. Prince - Ultimate
  4. Prince - Purple Rain - OST
  5. Sia - This Is Acting
  6. Adele - 25
  7. N Katherine Jenkins - Celebration
  8. Justin Bieber - Purpose
  9. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  10. Aled Jones - One Voice

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY