shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 22. dubna 2016

PJ Harvey se s novým albem vymrštila do čela ostrovní hitparády, na Prince se začíná vzpomínat

Vydáno: 26.04.2016 13:19 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Vzpomínky na Davida Bowieho teprve pomalu odeznívají a už se k nim přidávají davy truchlících nad úmrtím dalšího multiinstrumentalisty, který se k němu připojil. Záblesky Prince v ostrovní hitparádě zatím problikávají pozvolna. S devátým studiovým albem vystoupala PJ Harvey rovnou na vrchol.

Drake
© facebook interpreta
SINGLY - Na konci uplynulého týdne zaskočila širokou hudební veřejnost šokující zpráva o úmrtí Prince. Stejně jako tomu bylo již v případě odchodu Davida Bowieho, fanoušci se se svými idoly loučí nejen skrze tweety, ale také prostřednictvím příček v hitparádách. David Bowie se na těch vyšších udržel opravdu dlouho, Prince se nám tam začíná teprve vkrádat, a to v žebříčku desek.

Zatímco singlová horní pětka stagnuje (opět vede Drake, druhá je Sia a třetí Mike Posner), hlouběji v žebříčku občas narazíme i na novinku či skokana. Alan Walker, nadějný osmnáctiletý producent a interpret, se v horní desítce pohybuje již dvanáct týdnů, tento týden je sedmý, což je pro něj zatím nejlepším umístěním.

Twenty One Pilots pějí masám vystresovaných a úzkostlivých teenagerů s hitem "Stressed Out" na místě třináctém a na dvacátou sedmou příčku se vyhoupl Desiigner, který se do povědomí a vyšších pater dostává znatelněji až nyní díky spolupráci s Kanyem Westem.

Na třicet dvojce se usadila Pink s novinkou "Just Like Fire". O zpěvačce nebylo skutečně dlouho slyšet, nyní se vrací na scénu díky filmu "Alenka v říši divů: Za zrcadlem". "Just Like Fire" je jejím prvním singlem, který se objeví na soundtracku k filmu. Na ten Pink navíc přispěla i coververzí "White Rabbit".

Jak už bylo řečeno, nemusí fialově pršet, hlavně když kape. Na šedesátém místě se nám připomíná Prince svým nejproslulejším hitem, jenž rezonoval mnoha generacemi. "Purple Rain" je jedinou připomínkou v singlové hitparádě, zemřel totiž jen pár hodin před uzávěrkou kola, je tedy zatím ve hvězdách, jak se bude nadále zpěvákovo úmrtí promítat do ostrovních hudebních statistik.

    Top 10 - singly:
  1. Drake ft. Wizkid & Kyla - One Dance
  2. Sia - Cheap Thrills
  3. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  4. Fifth Harmony ft. Ty Dolla Sign - Work From Home
  5. Tinie Tempah ft. Zara Larsson - Girls Like
  6. Zara Larsson - Lush Life
  7. Alan Walker - Faded
  8. Lukas Graham - 7 Years
  9. DNCE - Cake By The Ocean
  10. Rihanna ft. Drake - Work

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Pj Harvey - The Hope Six Demolition Project
© facebook interpreta
DESKY - The Lumineers se na vrcholu se svou novinkou neohřáli. Ačkoliv byla jejich "Cleopatra" v minulém týdnu nejprodávanější, tentokrát museli uvolnit cestu skladatelce PJ Harvey, která do žebříčku vstupuje se svým novým, v pořadí devátým, albem "The Hope Six Demolition Project". Deska je pouze dalším důkazem toho, že britská zpěvačka soustavně vyzývá sama sebe a připravuje fanouškům jedno komplexní album za druhým. Folkoví The Lumineers se ocitají až na osmnáctém místě, protože zbylé pozice stupňů vítězů si rozdělili Adele a Aled Jones.

Na čtyřce o sobě dává vědět Santana. Dobře se mu v prodejích vede s novinkou pojmenovanou velice jednoduše "Santana IV". Album bylo vysoce očekávané z mnoha důvodů, jedním z nichž je fakt, že se u jeho nahrávání sešli členové, kteří si spolu naposledy zahráli v roce 1971 u desky "Santana III". O pár příček si polepšil i britský kvartet Little Mix a svůj dvacátý čtvrtý týden slaví na osmé příčce.

Do desítky protlačili fanoušci Prince, s nimž se svět teprve začíná loučit. Podobně jako tomu bylo u Davida Bowieho, do horní desítky se dostala výběrová deska největších hitů. Album "Ultimate" vyšlo v roce 2006 a nalezneme na něm dvacet osm nejproslulejších skladeb tohoto amerického multiinstrumentalisty. Bestofku Davida Bowieho ostatně nalezneme opět na dvanáctém místě, kde dokazuje, že hitparádám nemá problém vládnout ani po své smrti.

Na patnáctku padají britští Years & Years, kteří si u nás nedávno odbyli svou koncertní premiéru. Album "Communion" bylo fanoušky přijato velice pozitivně a svědčí o tom i jejich pobyt v první dvacítce.

Space poutníci z kapely Hawkwind a jejich album "The Machine Stops" představují další novinku pro tento týden. Američtí rockeři se v byznysu pohybují již od roku 1969 a desky rozhodně nehodlají přestat vydávat, ačkoliv si prošli kdečím. Deska inspirovaná E. M. Forsterem nepřekvapí a drží se standardního psychedelického trance předpisu s chytlavým konceptem a dějovou linií.

Kabát odhazuje Phil Collins na třicátém pátém místě s třetím sólovým albem "No Jacket Required" z roku 1985, které v letošním roce vychází v reedici.

    Top 10 - alba:
  1. N PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project
  2. Adele - 25
  3. Aled Jones - One Voice
  4. N Santana - Santana IV
  5. Justin Bieber - Purpose
  6. Sia - This Is Acting
  7. Lukas Graham - Lukas Graham
  8. Little Mix - Get Weird
  9. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  10. N Prince - Ultimate

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • dotaz (Petr , 26.04.2016 16:31) Reagovat

    A proč nepíšete o novém album PET SHOP BOYS??? To je taky super.

  • Recenze (Petr, 26.04.2016 20:41) Reagovat

    Ano, také čekám na recenze Mylene Farmer a Pet Shop Boys !! :-)

  • Tak Princovo (David, 28.04.2016 07:01) Reagovat

    kníkání mi rozhodně nechybí.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sia uvádí nové album duetem s Paris Hilton (23.04.2024 17:23)
- Audio: "I Forgive You". Sia láká na novou desku zatím nejsilnějším singlem z ní (14.04.2024 12:07)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Video: PJ Harvey si do mysteriózního klipu "Seem an I" pozvala herečku Ruth Wilson. Ta ve snímku utíká z farmy (01.03.2024 15:57)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Video: Velkolepý návrat se zatím nekoná. Sia pořídila k nezajímavé novince "Gimme Love" nezajímavé video (20.10.2023 18:37)
- Naživo: PJ Harvey do Prahy přivezla ryzí radost z hudby bez zbytečných efektů (19.10.2023 16:50)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu