shop.musicserver.cz
The Qemists - V Brně to hodláme rozjet!

The Qemists - V Brně to hodláme rozjet!

Vydáno: 21.04.2016 16:45 v sekci Rozhovory - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Drum'n'bassovou pětici z Brightonu jsme měli možnost slyšet před třemi lety na Rock For Churchill. Po úspěšném turné s Enter Shikari a výpravě do Japonska se k nám The Qemists vrací, aby vystoupili v rámci brněnského Čarodějálesu. Zpěvák Bruno nám prozradil, co můžeme čekat od nové desky a brněnského koncertu.

Ahoj, vzhledem k vašemu chystanému koncertu na Čarodějálesu v Brně bych se vás ráda zeptala na pár otázek.

Ahoj, pamatuji si musicserver z roku 2013, kdy jsme poprvé hráli na Rock For Churchill, je fajn si znovu popovídat.

Naše země vám rozhodně není cizí, vystupovali jste již na zmíněném Rock For Churchill před pár lety. Ve změti koncertů, které pořádáte, vybavili byste si ten, který jste u nás odehráli? Nebo vám po určité době koncerty zákonitě začnou splývat?

To je skvělá věc na tom, co děláme. Každá show je zcela unikátním zážitkem, takže se nám to snadněji pamatuje. Rock For Churchill je jednou z takových akcí. Místo konání i festivalová zkušenost nás hodně bavily a užili jsme si to.

Ve spojitosti s vaší kapelou se samozřejmě vždy hovoří o mnohožánrovosti. Co vás svedlo dohromady a přimělo přiklonit se primárně k elektronice a d'n'b? Je něco, co ve vás tento směr probouzí, co možná ty předchozí nedokázaly?

The Qemists
© facebook interpreta
Tohle je náš příběh. Tři kluci spolu hráli v rockové kapele, když byli ještě náctiletí. Jak se začalo formovat rave hnutí, tito teenageři byli ohromeni jungle scénou a později d'n'b. Skrze náš vztah s drum'n'bassem jsme si zamilovali produkci ve dne a rocková vystoupení v noci. Přirozeně jsme tedy chtěli zkombinovat dvě věci, kterými jsme trávili dny i noci, jako kdybychom se ocitli ve dvou oddělených světech. Rozhodli jsme se je sloučit v surovou energii. Dualita je něco, co všichni pociťujeme a co reprezentuje The Qemists.

S nekonečným množstvím inspirace a možností dochází snadno k rozptýlení. Jak se udržujete soustředění?

Myslím, že naše společná láska k hudbě nás neustále inspiruje a zároveň nás udržuje v pozoru, cokoliv zrovna děláme. Výhoda pětičlenné kapely je, že se inspirujeme navzájem. U zrodu skvělého nápadu často stojí jeden člověk.

The Qemists

The Qemists je elektronická kapela z Brightonu. Multižánrová pětice sestává z Dana Arnolda, Leona Harrise, kytaristy Liama Blacka a zpěváků Bruna Balanta a Olivera Simmonse. Po mnoho let hráli po večerech jako rockové uskupení, zatímco se přes den věnovali produkci a d'n'b. Tento střet zájmů vyústil ve fúzi a zvuk, pod kterým The Qemists známe dnes. V roce 2009 poprvé předskakovali Enter Shikari na jejich světové tour. V listopadu roku 2015 přešli k nahrávací společnosti Amazing Record Co., u níž vydali v pořadí třetí desku "Warrior Sound".

Vaše živá vystoupení přetékají energií a rychle se mění v pořádný mejdan. Existuje nějaký recept na soudržnost, co se neutuchajícího náboje týče?

Díky! To je něco, na co se hodně zaměřujeme při naší produkci a co organicky vzniká při živých koncertech. Tvrdě pracujeme na hudbě s živým vystoupením na paměti. Chceme, aby energie z našich skladeb proudila skrze každého člověka v davu pod pódiem, tak jako voda proudí kořeny v rostlině. Co se živých vystoupení týče, dav nás svou energií nabíjí.

S albem "Warrior Sound" jste přišli po celkem dlouhé přestávce. Je pro vás důležité dát si pár let pauzu, projet svět a promyslet nadcházející desku?

The Qemists
© facebook interpreta
Nemyslím si, že je to podstatné. "Join The Q" vyšlo v roce 2009 a "Spirit In The System" v roce 2010, to byly desky v rychlém sledu. S "Warrior Sound" jsme si chtěli dát načas s přetvářením našeho zvuku a prozkoumat nekonečná pole kreativity. Na cestě jsme prošli stovky nápadů na dvanáctitrackové album. Během těch šesti let jsme také hodně koncertovali, dali jsme se dohromady se 7pm Management, zažili jsme změny labelu a spojili se s Ollym Simmonsem, který doplnil naši kapelu a samozřejmě prominentně figuroval na novém albu.

Na "Warrior Sound" jsme chtěli trochu přitížit a soustředit se na texty písní. Nenervujeme se myšlenkami, kam komerčně míříme. Tvoříme hudbu, jak ji cítíme, a doufáme, že se to přenáší i na fanoušky. Slibujeme, že na další desku už šest let čekat nebudete. (smích)

Letos jste předskakovali Enter Shikari. S těmi jste se sešli už v minulosti. Započala vaše spolupráce s "Take It Back"?

Enter Shikari nás oslovili v roce 2009, jen chvíli poté, co jsme začali vystupovat. Měli jsme odehraných tak možná deset koncertů a najednou jsme byli s nimi na cestě. Dobře jsme spolu vycházeli a turné jsme si užili. Po šňůře jsme zůstali v kontaktu a potkávali se na koncertech. Na dalším albu se objevili ve skladbě "Take It Back". A jak jsi zmínila, nedávno jsme se s nimi vrátili ze skvělé evropské tour.

Kromě Evropy jste byli ohromně přivítáni v Japonsku...

The Qemists
© facebook interpreta
Ani neumím popsat, jak moc milujeme Japonsko. Nedávno jsme byli na britském turné s japonskou kapelou Crossfaith a bylo to šílené. Poslední koncert proběhl v londýnském klubu Electric Brixton, což byl ideální způsob, jak zakončit výbornou tour. Nedávno jsme se ovšem vrátili ze série koncertů v Tokiu a Osace. V Tokyu dokonce došlo na neplánovaný DJ set pro Crossfaith a jejich přátele v klubu. Ken, vokalista Crossfaith, si s námi na koncertě v Tokiu zazpíval "Anger" a na afterparty se to slušně rozjelo! "Warrior Sound" si v Japonsku vede dobře, takže jsme měli možnost uspořádat i autogramiádu a poznat fanoušky osobně.

30. dubna pohostíte brněnský dav v rámci Čarodějálesu. Na co se můžeme těšit?

Těšte se na spoustu nové hudby, surové energie a lásky! We are going to bring the noise, remember that!!!

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Enter Shikari a AViVA spojili své síly v novince "Strangers", aby spolu nalezli svobodu (14.11.2023 12:44)
- Naživo: Enter Shikari odehráli v SaSaZu svůj nejumírněnější koncert (04.11.2023 13:42)
- Fotogalerie: Enter Shikari rozpálili SaSaZu (04.11.2023 10:03)
- Enter Shikari a Lake Malice spojí síly na evropské tour, v listopadu se zastaví i v Praze (29.06.2023 12:23)
- Naživo: Punk, HC nebo ska... Na Mighty Sounds se pařilo na všechno! (27.06.2023 13:12)
- Fotogalerie: Sedmnáctý ročník punkového svátku Mighty Sounds ve fotografiích (27.06.2023 11:45)
- Na Mighty Sounds letos nejvíc táhnou Rancid, Dub FX a Enter Shikari (05.06.2023 22:06)
- Nové desky 16/2023 - od Enter Shikari přes Everything But The Girl po Tiësta (25.04.2023 18:00)
- Recenze: Enter Shikari na albu "A Kiss For The Whole World" oslavují lásku a optimismus (25.04.2023 08:00)
- Audio: Enter Shikari se podělili o píseň "It Hurts", která se frontmanovi zdála ve snu (11.02.2023 17:23)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu