O5 a Radeček s Pokáčem vyrazí v květnu na turné Na střechách

22.04.2016 11:12 - Tisková zpráva | foto: Ondřej Pýcha

Koncertní turné na střechách budov odehraje v květnu skupina O5 a Radeček. Pro kapelu z jesenických hor to nebude nový zážitek, po vzoru slavných hudebních ikon The Beatles a U2 pořádá už více než deset let koncert na střeše šumperského divadla. Vzhledem k neopakovatelné atmosféře a okouzlující lokaci byly vždy tyto koncerty natolik žádané, že jich formace musela pořádat několik za sebou.

O5 a Radeček - turné Na střechách
© facebook interpreta
"Letos si plníme dávný sen a odehrajeme blízko nebe celé turné. Sami netušíme, co od jednotlivých střech čekat, ale o to víc se těšíme, že každý koncert bude jedinečný," slibuje zpěvák Tomáš Polák. Například v Jeseníku bude posluchače na střechu vyvážet hydraulická plošina, takže koncerty budou nejen o hudbě, ale také o adrenalinu. "Pokud se někdo bojí, že bude mít na střeše závrať, tak v tom nebude sám, protože mně osobně se točí hlava i na štaflích," přiznal zpěvák Radečků.

Koncerty na místech, kde v osamění vrní vzduchotechnika a kam dopadají první ranní paprsky slunce, budou ojedinělé nejen samotným místem, ale také formátem vystoupení. To bude mít podobu speciálního akustického koncertu s bohatým mluveným slovem. Na střechách bude kapela propagovat aktuálně vydané DVD se záznamem akustického koncertu. Jako host se během turné představí svérázný pražský písničkář Pokáč.

Turné Na střechách 2016 se odehraje v těchto městech:

12.5.Olomouc / Přir. fakul. UPOL - střecha / 19:00
14.5. Třebíč / Zlatý kříž - střešní terasa / 19:00
17.5. Hradec Králové / knihovna - střecha / 19:00
18.5.Praha / Café Vítkov - střešní terasa / 19:00
22.5. Jeseník / kotelna - střecha / 17:00
26.5.Šumperk / divadlo - střecha / 17:30 a 20:00
29.5.Zábřeh / Lucerna - střešní terasa / 17:00 a 19:30

V případě deštivého počasí se koncerty uskuteční v náhradních prostorách poblíž původního místa konání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY