Portless s "Five Dead Dogs" a "Check My Sound" pokračují v nahrávání znělek

19.04.2016 12:42 - Honza Balušek | foto: Honza Průša, musicserver.cz

Portless vydali svůj debut "New Ride", který zvukově navazoval na původní Support Lesbiens, už koncem roku 2013 a od té doby o druhé desce zrovna moc nemluví. Ne že by se flákali, ale v mezičase své hudební schopnosti poskytují hlavně pro různé znělky a filmové soundtracky. Nahráli třeba písničku "5:15" pro snímek "Hodinový manžel" nebo skladbu "Little Boy" pro Mistrovství světa v hokeji v roce 2015. A jejich nejnovější dva kousky jsou opět z tohoto ranku.

"Check My Sound" skupina poskytla jako hymnu Praze k udělení titulu Hlavní evropské město sportu 2016 a ze dvou novinek je jednoznačně lepší. Ostrá kytara, rapující Kryštof Michal (i hostující Henry D), záběry na nevšední sportovce na nevšedních místech. Škoda jen totálního kontrastu refrénu a něčeho jako slok, které jsou tak zoufale nudné a aranžérsky vyprázdněné, až je z nich cítit, že se kapele výbušný rapový refrén nedařilo propojit s něčím jiným. Za sedm z deseti, ale s odřenýma ušima.

Druhou novou skladbou je "Five Dead Dogs", která pochází z aktuálně vysílaného seriálu České televize "Pět mrtvých psů". Naprosto průměrnou písničku bohužel nepodpoří ani videoklip, který tvoří pouze sestříhané záběry ze seriálu. Na víc než pět z deseti to není.

Z obou novinek je cítit, že se Portless chtějí zvukově vymanit ze své ex-historie, o žádné zázračné skladby se ale bohužel nejedná. Můžeme jen doufat, že ty lepší písničky si kapela schovává pro svou druhou desku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY