Solidní soundtrack Mr. Deeds

11.09.2002 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

A máme tu další soundtrack na holení! Tentokrát se jedná o hudbu k filmu "Mr.Deeds" s Adamem Sandlerem a Winonou Ryderovou v hlavních rolích. Najdeme na něm mimo jiné Davida Bowieho, Natalii Imbruglii nebo U2, tedy poměrně solidní mix.
6/10

Různí - Mr. Deeds (soundtrack)

Skladby: Dave Matthews Band - Where Are You Going, Travis - Sing, Pete Townsend - Let My Love Open Your Door, U2 - Sweetest Thing, Natalie Imbruglia - Wrong Impression, Lit - Happy In The Meantime, Weezer - Island In The Sun, Trik Turner - Friends & Family, David Bowie - Space Oddity, Ben Kweller, Counting Crows - Goin' Down To New York Town, Yes - I've Seen All Good People: Your Move (A: Your Move, B: All Good People)
Celkový čas: 45:15
Vydavatel: BMG
Dramaturg filmu "Mr. Deeds" vsadil ruku v ruce s producentem desky na osvědčená jména moderní populární hudby. A to jak na ta, která jsou velice populární za mořem, tak na ta evropská. Společně vybrali nedávné či současné (většinou) hity zúčastněných umělců a poskládali je stylem "jeden pomalejší kus střídá nohu s rychlejším".

Soundtrack otevírají v USA velice oblíbení Dave Matthews Band s jímavou baladkou "Where Are You Going", pokračují skotští Travis se "Sing", třetí na řadě je Pete Townsend, po něm kolébají U2, následuje roztančená Natalie Imbruglia. Mohl bych ve výčtu pokračovat až ke konečnému číslu dvanáct a letitým Yes. Toho však není třeba.

I jen hudby mírně znalý čtenář si dá dvě a dvě dohromady a vyjde mu jednoduchá rovnice: to všechno = z devadesáti procent pohodová, nijak vzrušivá muzika. Výjimku tvoři snad jen energičtí Weezer a hip-hopový Trik Turner. Vše ostatní je příjemná, popová tvorba, neukládající na posluchačova bedra příliš objemné břímě umělecké složitosti, náročnosti. Zároveň ale představují interpreti z "Mr.Deeds" tak nějak to nejlepší, co může populární rádiová doba nabídnout.

"Mr.Deeds" je z těch soundtracků, které se velice špatně hodnotí, neboť na nich není v podstatě co recenzovat. Jediné, na co se může kritik zaměřit, je způsob skladby písní - jestli je nenásilní, zda se songy příliš nebijí navzájem apod. Po této stránce splňuje tato kompilace všechny podmínky tak na dva s hvězdičkou. Takže konečný verdikt - šedesát procent za slušný obsah i skladbu, které ovšem nijak zásadně neobohatí světové hudební dědictví.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY