The Lumineers s folkovou novinkou usedli na trůn ostrovní hitparády

17.04.2016 13:10 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Po několikatýdenní repetici, která přetrvávala po značnou část března, zavoněl žebříček za kanálem novotou. V prodejích si nadále vede dobře Adele, tentokrát se před ní ale dostávají britští folkaři z The Lumineers. Drake vyměnil Rihannu za Wizkida a vystřelil do čela singlové tabulky.
Drake
© facebook interpreta
SINGLY - Drake se stal nejstreamovanějším interpretem za rok 2015, ale ani ve spojení s kolegy z branže se mu nevede v posledních měsících špatně. Singl "Work", ke kterému si ho přizvala Rihanna, si poslechly miliony fanoušků. U "One Dance" se Drake sešel s Wizkidem a Kylou a zatímco první týden na dvacátém prvním místě nezaujal, tento týden se kanadský rapper katapultoval do čela žebříčku se singlem z nadcházející desky. Z vrcholu tak sesadil Mikea Posnera, jenž se s exotickou pilulkou sesunul na místo třetí. To na dvojce se nic nezměnilo, zůstala tam Sia s "Cheap Thrills".

"Work From Home" bez potíží překročila stamilionovou hranici zhlédnutí na YouTube a holky z Fifth Harmony, aktuálně čtvrté, se tak skutečně neflákají, jak by název jejich singlu mohl naznačovat.

Zatímco Nick Jonas laškuje v zabahněném studiu s Tove Lo, jeho bratr Joe se svou kapelou DNCE s debutovým singlem "Cake By The Ocean" ukusuje z dortu na deváté příčce. Jedenáctá Meghan Trainor rozhodně nehodlá být jen tou pastelovou holkou krev a mlíko a škatulkování říká rezolutní "No". Ke značnému skoku přispěla vystoupení v přímém přenosu The Voice a The Graham Norton Show.

Zayn se s pilotním singlem z debutu drží v horní dvacítce, ale stejně jako jeho album se pomalu propadá hlouběji. Slábne také několikaměsíční absolutní suverenita Justina Biebera. Ze čtyřicátého šestého místa na dvacáté sedmé poskočili britští Years & Years a singl "Desire", jenž se letos dočkal nového kabátu v podobě hostování Tove Lo a zaláskovaného klipu.

    Top 10 - singly:
  1. Drake ft. Wizkid & Kyla - One Dance
  2. Sia - Cheap Thrills
  3. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  4. Fifth Harmony ft. Ty Dolla Sign - Work From Home
  5. Zara Larsson - Lush Life
  6. Lukas Graham - 7 Years
  7. Tinie Tempah ft. Zara Larsson - Girls Like
  8. Alan Walker - Faded
  9. DNCE - Cake By The Ocean
  10. Rihanna ft. Drake - Work

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

The Lumineers - Cleopatra
© facebook interpreta
DESKY - Na začátku dubna nastoupil dle očekávání suverénně do čela žebříčku desek Zayn se svým sólovým debutem. Po vyhecovaném úvodu se však poměrně rychle stáhl a tento týden ho nalezneme na místě osmnáctém. Z nejvyššího počtu prodaných kopií se tentokrát radují folkoví The Lumineers, jejichž novinka je pouze jednou v zástupu čerstvých desek v žebříčku. Nového alba "Cleopatra" prodali pouze o tři sta kusů více než Adele s "25" a ihned přiznali, že umístění nečekali, ale samozřejmě je úspěch těší. Už jen proto, že vysoká čísla svědčí o tom, že lidé mají o nákup hudby stále zájem.

Znovu spolu, znovu v ostrovním žebříčku. All Saints si tentokrát nechaly ujít vrchní pozici, nicméně se usídlily hned za stálicí Adele na třetím místě, na kterém vztyčují červenou vlajku. Další novinka v britské hitparádě startuje na čtvrtém místě, kde je Aled Jones a album "One Voice". Metalová partička Deftones, v jejímž čele stojí Chino Moreno, vykutala v temných lomech desku s příznačným názvem "Gore". Jak sám frontman kapely uvedl, smrt baskytaristy se s nimi potáhne navždy a nejen z této ztráty pramení rozpolcenost jejich tvorby. V žebříčku to stačilo na páté místo.

Eponymní počin Lukase Grahama padá ze stříbrného místa na šesté a podobně jsou na tom The Last Shadow Puppets, kteří se po jednorázovém triumfu ocitají druhý týden v hitparádě na osmém místě. Frightened Rabbit si svou pověst začali budovat v roce 2003 náloží rozchodových ód. Na nové desce nelze ani tak hovořit o znovuobjevení kapely jako spíše o rozumném přemístění. "Painting Of A Panic Attack", novinka skotských rockerů, zahajuje svůj pobyt v ostrovním žebříčků na čtrnáctce.

Podobně jako The Last Shadow Puppets si vedou Pet Shop Boys. Jejich nejnovější projekt si vedl "Super" v prvním týdnu, kdy byl třetí, nyní opouští horní desítku a padá na dvacáté první místo.

V rámci nově příchozích desek můžeme zmínit také londýnskou kapelu, která se na hudební scéně pohybuje teprve pár let. I tak si už ale stihla vytvořit slušnou výchozí pozici, což dokazuje umístění v horních třiceti. Řeč je o pětici, jež si říká Eliza And The Bear a stejně pojmenovala i novou desku.

    Top 10 - alba:
  1. N The Lumineers - Cleopatra
  2. Adele - 25
  3. N All Saints - Red Flag
  4. Aled Jones - One Voice
  5. N Deftones - Gore
  6. Lukas Graham - Lukas Graham
  7. Justin Bieber - Purpose
  8. The Last Shadow Puppets - Everything You've Come To Expect
  9. Sia - This Is Acting
  10. Jess Glynne - I Cry When I Laugh

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY