shop.musicserver.cz
Nové desky pro 15. týden

Nové desky pro 15. týden

Vydáno: 17.04.2016 19:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden si přijdou na své především milovníci alternativního folku, když si budou moci vychutnat novinky PJ Harvey a Velšanky Cate Le Bon. Rockeři se mohou těšit na Santanu a jazzmani na Billa Laurance a Kenny Barron Trio. Zajímavé spojení soulu a rocku nabídnou The Heavy, a jak zní křesťanská taneční hudba, prozradí 1GN.

Pokud se v pondělí 18. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

PJ Harvey - The Hope Six Demolition Project (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Pj Harvey - The Hope Six Demolition Project
Očekávané album britské hudebnice PJ Harvey bylo opředeno tajemstvím. Po dlouhém rozmýšlení dostala nahrávka nakonec jméno "The Hope Six Demolition Project" a umělkyně na ni upozornila ochutnávkou "The Wheel". Celé dílo vznikalo v průběhu tří let - od roku 2011 do roku 2014 a zpěvačka během té doby úzce spolupracovala se Seamusem Murphym, se kterým navštívila Kosovo, Afghánistán a Washington, DC. Z těchto cest navíc vzešla sbírka poezie "The Hollow Of The Hand", která byla publikována v uplynulém roce. Veškeré skladby při tom vznikly během setkání v londýnském kulturním centru Somerset House a jejich nahrávání bylo přístupné široké veřejnosti. S tímto tvůrčím procesem souvisí i říjnová londýnská show, během které bylo na pódiu představeno nejen deset nových skladeb, ale také nespočet básní, fotografií a krátkých filmů právě z produkce Seamuse Murphyho. Nezapomeňte ani na další ochutnávku v podobě kousku "The Community Of Hope".


Santana - Santana IV (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: latin rock

Santana - Santana IV
Když se podíváte na pestrou přehlídku, která tvoří diskografii Carlose Santany, jistě vás ani na vteřinu nenapadne pochybovat o kreativitě tohoto osmašedesátiletého umělce. Nyní vydává tento mexický kytarista další a v pořadí již třiadvacáté album "Santana IV", které je (už podle svého názvu) čtvrtou deskou nahranou téměř kompletní klasickou sestavou éry Woodstocku. Poprvé po pětačtyřiceti letech se tak pánové Gregg Rolie, Neal Schon, Mike Carabello, Michael Shrieve a Carlos Santana opět sešli a dali dohromady šestnáct hodnotných písní. Ve studiu vypomohli také Karl Perazzo (perkuse) a Benny Rietveld (basa) společně se zpěvákem Ronaldem Isleym, kterého uslyšíte ve dvou kouscích. Ukázku v podobě EPK najdete na YouTube.com.


The Heavy - Hurt & The Merciless (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo soul / funk rock / garage rock

The Heavy - Hurt & The Merciless
Ačkoli britští The Heavy působí na hudební scéně bezmála deset let a jejich songy rádi využívají filmaři, o výraznějším úspěchu se v případě této kapely zatím mluvit nedalo. Teprve poslední desky "Hurt & The Merciles", která ve světě vyšla už před dvěma týdny, si všimli v Británii natolik, že kvartet nakouknul poprvé do albové hitparády. Konečně Britové přišli na chuť jejich kombinaci rocku se soulem, funkem a garážovým stylem. Proč konečně? Novinka je totiž jejich čtvrtým počinem a přinese celkem dvanáct písniček, které můžete slyšet již dnes na VEVU formace. Jestliže vás zaujmou, můžete pohledat i verzi na vinylu.


Tip týdne

Bill Laurance - Aftersun (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electric jazz / jazz-funk

Bill Laurance - Aftersun
S tím, jak se více začíná mluvit o formaci Snarky Puppy, dostávají více prostoru i její členové a jejich sólové projekty. Je to případ i klavíristy Billa Laurance, který prorazil už loni svoji druhou deskou "Flint", na kterou nyní navazuje novinkou "Aftersun". K jejímu nahrávání si přizval další dva kolegy z kapely, kterými jsou kontrabasista Michael League a bubeník Robert 'Sput' Searight, a dále legendárního neworleanského perkusistu Weedieho Braimaha. V celkem devíti instrumentálních skladbách pak společně s nimi namíchal jazz s tanečními a africkými rytmy okořeněnými hlubokým groove. Vzhledem k tomu, že v zahraničí vyšla deska už na začátku března, k nám už přichází s velmi příznivou kritikou. Zda zaujme i vás, zjistíte poslechem desky na Lauranceho YouTube. com profilu.


Cult Of Luna - Mariner (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

Cult Of Luna - Mariner
Švédská formace Cult Of Luna spojila na své osmé studiovce síly se zpěvačkou Julie Christmas z Brooklynu, známé z kapel jako Battle Of Mice nebo Made Out Of Babies. Jak prozradili ostatní muzikanti, právě díky novému přírůstku do sestavy formace se posluchači mohou těšit na hluboký hudební zážitek. Posuďte ostatně sami po poslechu titulního albového kousku na YouTube.com. Další ochutnávku "A Greater Call" najdete tady YouTube.com.


Cate Le Bon - Crab Day (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk

Cate Le Bon - Crab Day
Písničkářku Cate Le Bon jsme dosud registrovali spíše jako zpěvačku, která se podílela na albech slavnějších kolegů jako třeba Manic Street Preachers, nebo The Chemical Brothers. Nicméně tato muzikantka z Walesu má na svém kontě již dvě EP a tři řadová alba, ke kterým nyní přidává čtvrté s názvem "Crab Day". Jeho prostřednictvím svým příznivcům naservíruje deset nových skladeb, které spojují folk s alternativou. Ukázky najdete v e-shopu Supraphonline.cz a něco o desce prozradí i krátký film na YouTube.com, který režíroval mladý britský umělec Phil Collins.


Mantar - Ode To The Flame (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer www.deezer.com/album/12843800 / psali jsme
žánr: extrémní death metal

Mantar - Ode To The Flame
Příznivce extrémního metalu potěší tento týden německá formace Mantar, která přichystala novinkové album "Ode To The Flame". Nahrávku tvoří deset písní a kromě nich je zajímavý i samotná grafika celého díla, která o tématu nenapovídá absolutně nic. K tomu se ostatně sami muzikanti rozhodli vyjádřit: "Pohrávali jsme si i s myšlenkou, že přebal alba nebude vůbec žádný. Téma nahrávky je totiž tak jednoduché a zřejmé, že jsme se rozhodli přeskočit tuto fázi a nepřitahovat pozornost fanoušků na obrázky. Proto jsme obal vyzdobili grafickým ztvárněním názvu alba, aby CD vypadalo jako stará kniha. Poselství je jasné: Zabít, zničit, skoncovat s tím." Pro lepší představu si ale poslechněte jednu z nových písní "Era Borealis".


1GN - Unite (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanská EDM / křesťanský pop / electro pop / power pop

1GN - Unite
Začalo to rockem, pokračovalo to folkem a nyní už křesťanská hudba penetruje i pop, electro pop a dokonce i elektronickou taneční hudbu. Můžete se o tom přesvědčit s dívčí skupinou z Nashvillu, která si ještě před pár lety říkala 1 Girl Nation. Poté, co kapelu opustily dvě její členky, zbylé trio značně zkrátilo svůj název a na nové desce "Unite" si už říká pouze 1GN. Kayli, Carmen & Lauryn pro ni nachystaly celkem deset písniček, kde míchají pop s elektronikou, taneční hudbou, urban music a power popem. Jestli toužíte poznat, jak zní EDM v kombinaci s křesťanskou hudbou, navštivte web 1GN. Najdete tu klip k singlu "Get Hype" a ukázky všech písniček.


Kenny Barron Trio - Book Of Intuition (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / bebop

Kenny Barron Trio - Book Of Intuition
Americký jazzový klavírista Kenny Barron za svoji dlouhou kariéru natáčel alba s řadou slavných kolegů, jakými byli, či jsou Ella Fitzgerald, Stan Getz, Ron Carter, či Dizzy Gillespie. V posledních letech si už ale spíše on sám zve do studia další muzikanty, jako jsou George Mraz, Dave Holland, Steve Wilson, nebo Lionel Loueke. Pro nahrání nejnovější desky s názvem "Book Of Intuition" ovšem sestavil trio nesoucí jeho jméno, jehož dalšími jeho členy jsou kontrabasista Kiyoshi Kitagawa a bubeník Jonathan Blake. Že tento dvaasedmdesátiletý klavírista má stále co říci, se můžete přesvědčit v ukázkách všech deseti skladeb na jeho oficiálních stránkách.


Metallica a reedice dvou klasik

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Vzpomínáte si na ty doby, kdy Metallica přišla na scénu s deskou "Kill 'Em All" a rok na to s "Ride The Lightning"? Psala se osmdesátá léta minulého století. Nyní si tuto rebelii můžete připomenout díky bohaté reedici dobou desek na CD, vinylu a v luxusním box setu. Oba originální tracklisty budou doplněny řadou doposud nezveřejněných nahrávek společně s knižní publikací fotografií a esejí. Pokud budete chtít zainvestovat do těch nejnákladnějších balíčku, pořiďte si "Kill 'Em All" ve verzi na čtyřech vinylech, pěti CD discích, jednom DVD a knihou. Ta nejobsáhlejší verze v případě "Ride The Lightning" zase bude obsahovat čtyři vinyl, šest CD, jedno DVD a luxusní knížku, kterou kromě fotografií tvoří také ručně psané texty Jamese Hetfielda. Ochutnávku v podobě dvou jednohubek (každá z jedné desky) najdete na Blabbermouth.net.


Různí - The Jungle Book (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / swing jazz

Různí - The Jungle Book (soundtrack)
Příští týden vstoupí do českých kin nové filmové zpracování "Knihy džunglí", které vzniklo ve studiu Disney pod dohledem Jona Favreau. Režisér a herec, která má na svědomí například první dva díly "Iron Mana", svěřil hudbu k filmu Johnu Debneymu ("Umučení Krista", "Sin City"), jehož kompozice také naplnily podstatnou část soundtracku. O zbytek se postaraly tři písničky, které zazněly již v prvním filmovém zpracování z roku 1967. Nazpívali je jednak herci Scarlett Johansson, Christopher Walken a Bill Murray, kteří namluvili hlavní postavy, a k nim se přidal ještě jazzman Dr. John. Seznam všech skladeb včetně ukázek servíruje Supraphonline.cz


V krátkosti

  • Německý multiinstrumentalista L'Aupaire, který u nás vystoupí v rámci festivalu Metronome, vydal v březnu své debutové album "Flowers". U nás bylo k sehnání pouze v digitální formě a ten, kdo by uvítal fyzickou podobu, bude mít nyní možnost sehnat rovnou limitovanou edici.
  • Fanoušci Phila Collinse se už mohou těšit na další dvě alba, která vychází v reedici "Take A Look At Me Now". V deluxe edicích nyní vychází alba "Testify" a "No Jacket Required" a obě desky si budou moci přidat do boxu také ti, kteří sbírají vinyly.


Dále vychází:

AC/DC - Paradise Theatre Boston 1978 (bootleg) (Bertus)
Ace Frehley - Origins Vol. 1 (Mystic Production)
André Previn - André Previn Conducts Vaughan Williams Symphonies 1-9, Concerto And More (Sony Music)
Andre Rieu - Magic Of The Waltz (Universal)
Andre Rieu - Magic Of The Waltz (DVD) (Universal)
Anne Akiko Meyers - Anne Akiko Meyers - The Complete Rca Recordings (Sony Music)
Beatrice Egli - Kick Im Augenblick (Deluxe Edition) (Bertus)
Carlo Maria Giulini - Carlo Maria Giulini Conducts Beethoven (Sony Music)
Crematory - Monument (Mystic Production)
Drive She Said - Pedal To The Metal (Mystic Production)
Dynazty - Titanic Mass (Universal)
Foghat - Complete Bearsville Albums Collection (Warner Music)
Graves At Sea - Curse That Is (Mystic Production)
Huelgas Ensemble - Firminus Caron - Twilight Of The Middle Ages (Sony Music)
Chicago Mass Choir - We Give You Praise (Sony Music)
Interment - Scent Of The Buried (Mystic Production)
James Last - Voodoo-Party/Limited (Universal)
Jimmy Buffett - Ringling Ringling (bootleg) (Mystic Production)
Konrad Ruhland - Konrad Ruhland Conducts Gregorian Chant (Sony Music)
Lazar Berman - Lazar Berman - The Complete Sony Recordings (Sony Music)
Lee Aaron - Fire And Gasoline (Bertus)
Leonard Kiran - Grapefruit (Mystic Production)
Lita Ford - Time Capsule (Mystic Production)
Ruth Laredo - Ruth Laredo Plays Rachmaninoff - The Complete Solo Piano Music (Sony Music)
Různí - Sir Malcolm Arnold: The Complete Conifer Recordings (Sony Music)
Různí - Soul Weekender (Sony Music)
Různí - Transformers Roll Out (Sony Music)
Shiraz Lane - For Crying Out Loud (Mystic Production)
Surgical Meth Machine - Surgical Meth Machine (Mystic Production)
Tame Impala - Currents (Universal)
Tax The Heat - Fed To The Lions (Mystic Production)
The Defiants - The Defiants (Danger Danger) (Mystic Production)
Tombs - All Empires Fall (EP) (Mystic Production)
Treat - Ghost Of Graceland (Mystic Production)
Yuri Bashmet - Yuri Bashmet - The Complete Rca Recordings (Sony Music)
Zubin Mehta - Zubin Mehta Conducts Brahms (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Bee Gees - I Started A Joke (Faith No More) (Warner Music)
Big Star - Complete Columbia: Live At University Of Missouri 4/25/93 (Sony Music)
Bleachers - Terrible Thrills, Vol. 2 (Sony Music)
Cate Le Bon - Crab Day (Universal)
Cult Of Luna - Mariner (Mystic Production)
Dixie Chicks - Fly (Sony Music)
Dixie Chicks - Home (Sony Music)
Dixie Chicks - Taking The Long Way (Sony Music)
Dixie Chicks - Wide Open Spaces (Sony Music)
Elle King - Love Stuff (Sony Music)
Elvis Presley - I'M Leavin': Elvis Folk-Country (Sony Music)
Frank Sinatra - All The Way (Universal)
Idle Race - Idle Race (Warner Music)
Ihsahn - Arktis. (Universal)
Jodie Abacus - Tbd Record Store Day (Sony Music)
Johnny Cash - The Best Of The Johnny Cash TV Show (Sony Music)
Leonard Kiran - Grapefruit (Mystic Production)
Lita Ford - Time Capsule (Mystic Production)
Mantar - Ode To The Flame (Mystic Production)
Michael Jackson - Bad (Sony Music)
Michael Jackson - Off The Wall (Sony Music)
Michael Jackson - Thriller (Sony Music)
Paradise Lost - In Requiem (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Phil Collins - No Jacket Required (Warner Music)
Různí - Transformers Roll Out (Sony Music)
Sia - This Is Acting (Sony Music)
Smokie - Greatest Hits (Bright White Edition) (Sony Music)
Snarky Puppy - Family Dinner Volume Two (Universal)
Suicide Silence - The Cleansing (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Surgical Meth Machine - Surgical Meth Machine (Mystic Production)
Sweet - Strung Up (Full Colour Version) (Sony Music)
Tax The Heat - Fed To The Lions (Mystic Production)
The Heavy - Hurt & The Merciless (Bertus)
The Jimi Hendrix Experience - Smash Hits (Sony Music)
The Word Alive - Dark Matter (Universal)
Tiamat - Wildhoney (Re-Issue 2016) (Sony Music)
Tombs - All Empires Fall (EP) (Mystic Production)
Walk The Moon - You Are Not Alone (Live At The Greek) (Sony Music)

Reedice:
Eric Marienthal - Got You Covered (Universal)
Metallica - Kill 'Em All (Universal)
Metallica - Libert,Egalit.../Ltd (Universal)
Metallica - Ride The Lightning (Universal)
Metallica - Ride The Lightning (Universal)

NÁZORY
  • to se mi snad zdá (blixa, 18.04.2016 00:48) Reagovat

    Co má proboha PJ Harvey společného s alternativním folkem ? Co to v tom musicserveru hulí ? Já to chci taky !!! :D

    • Re: to se mi snad zdá (Katy Grassi Smithova, 18.04.2016 15:12) Reagovat

      no to musí mať fakt silu

  • abeceda ?! (milanmilan2, 18.04.2016 17:50) Reagovat

    Dobrý den, vždy jsem si myslel, že abecední seznam je tvořen proto, aby se v něm dobře hledalo, podle příjmení. Vy ovšem řadíte podle křestních jmen. Mne ve škole učili, že abecední seznam vždy podle příjmení, jak jste na tom vy ? Milan

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Fotogalerie: Metalový nářez v Karlíně! Meshuggah uchvátili davy (09.03.2024 15:03)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Video: PJ Harvey si do mysteriózního klipu "Seem an I" pozvala herečku Ruth Wilson. Ta ve snímku utíká z farmy (01.03.2024 15:57)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Mistři drtivé komplikovanosti Meshuggah zahrají ve Foru Karlín (23.02.2024 10:07)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu