Zayn se sólovým debutem ovládl americkou hitparádu

07.04.2016 21:21 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

S kapelou One Direction získal Zayn Malik čtyři americká zlata a jedno stříbro, od jeho první sólovky se tak nečekalo nic menšího než triumf, a mladému zpěvákovi se to podařilo. Porazil K. Michelle, Young Thuga nebo Asking Alexandria. Rihanna přidala s "Work" další vítězný týden, na bronz se posunula Meghan Trainor.
Rihanna Drake - Work
© facebook interpreta
SINGLY - "Work" vidíme na zlatě posedmé za sebou. Stejného počtu vítězných týdnů dosáhla i s "Umbrella" a "Love The Way You Lie", "We Found Love" pak vedlo dokonce deset týdnů. Pouze Mariah Carey ve své kariéře také dosáhla čtyř singlů, které vedly minimálně takto dlouho. Pára RiRi však pomalu dochází, downloadů měla jen 89 tisíc, v rádiích už stagnuje na 120 milionech, pouze ty streamy má stále masivní: 28,8 milionů přehrání.

Naopak Lukas Graham si v celkovém výkonu polepšil téměř o pětinu, když měl 16,7 milionů streamů (+10 %), 155 tisíc stažení (+25 %, Digital Gainer) a 79 milionů rádiových impresí (+18 %, Airplay Gainer). Už na trojku vyskočila Meghan Trainor, když zaznamenala slušné nárůsty ve všech segmentech. Zaynův singl "Pillowtalk" se při debutu alba posunul na čtyřku.

Kvůli zmíněným dvěma interpretům spadl Justin Bieber s "Love Yourself" na pětku. Vede ale ještě v rádiích se 143 miliony. Pokud se příští týden v Top 10 udrží, vyrovná 21 týdenní rekord "Sorry" a "What Do You Mean?" a dvou jiných singlů.

Flo Rida, twenty one pilots a G-Eazy také ztratili pozice, naopak Mike Posner s "I Took A Pill In Ibiza" dosáhl nového maxima, devítky. První desítku nově uzavírají Fifth Harmony s "Work From Home". Pro ně i hostujícího Ty Dolla $igna to je první Top 10 hit. Rapper jinak vystoupí v Praze za 18. dubna. Zvláštní je, že poslední hit dívčí skupiny takto vysoko byl "When I Grow Up," The Pussycat Dolls v roce 2008!

Novinka týdne? Sexy "Close" Nicka Jonase a Tove Lo. Však se podívejte:

    Top 10 - singly:
  1. Rihanna feat. Drake - Work
  2. Lukas Graham - 7 Years
  3. Meghan Trainor - No
  4. Zayn Malik - Pillowtalk
  5. Justin Bieber - Love Yourself
  6. Flo Rida - My House
  7. twenty one pilots - Stressed Out
  8. G-Eazy & Bebe Rexha - Me, Myself & I
  9. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  10. Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign - Work From Home

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Zayn Malik - Mind Of Mine
© facebook interpreta
DESKY - Víte, kdo je jediným britským mužským sólistou, který v USA zvítězil s první nahrávkou při debutovém týdnu? No jo, je to Zayn. Mezi všemi britskými interprety to naposledy byla jeho bývalá parta One Direction. Odpadlík se sólovkou "Mind Of Mine" dosáhl 157 tisíc jednotek při 112 tisících v čistém prodeji.

Novinka na stříbru měla téměř o sto tisíc méně: r'n'b zpěvačka K. Michelle (neplést s Chrisette Michele) s třetí studiovkou "More Issues Than Vogue" měla 59 tisíc jednotek.

Za ní nalezneme držáky, tedy Rihannu, Justina Biebera, Adele a twenty one pilots, kteří si prodejně polepšili díky slevě na iTunes. Na sedmičce odstartoval rapper Young Thug, "Slime Season 3" zakončuje trilogii mixtapů. Rockoví Asking Alexandria devítkou novinky "The Black" získali třetí Top 10 umístění.

V druhé desítce najdeme nové počiny Joeho Bonamassy, Anthonyho Hamiltona a Amona Amartha. Tip týdne je ale Birdy, "Beautiful Lies" najdeme však ale až na Jágrově čísle.

    Top 10 - alba:
  1.  N Zayn - Mind Of Mine (157 tisíc jednotek)
  2.  N K. Michelle - More Issues Than Vogue (59)
  3. Rihanna - ANTI (50, -4 %)
  4. Justin Bieber - Purpose (48, +3 %)
  5. Adele - 25 (47, -9 %)
  6. twenty one pilots - Blurryface (41, +27 %)
  7.  N Young Thug - Slime Season 3 (38)
  8. Chris Stapleton - Traveller (31, -6 %)
  9.  N Asking Alexandria - The Black
  10. The Weeknd - Beauty Behind The Madness (30, +18 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY