Justin Bieber obhájil zlato v rádiích, nejprodávanější je i nadále Jiří Schelinger

25.03.2016 02:53 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

V rádiích se na špici tento týden mnoho nezměnilo, i nadále jim vládne Justin Bieber. Nejvýšší novinku má Mike Posner, který startuje ve čtvrté desítce. V albem máme taktéž stejného vítěze - Jiřího Schelingera. Velmi slušný start má v prodejní hitparádě kapela UDG, jejíž novinka "Emotikon" skončila v prvním týdnu čtrnáctá.
Justin Bieber - Love Yourself
© facebook interpreta
RÁDIA - Song "Love Yourself", který s Justinem Bieberem napsal Ed Sheeran, je prostě megahit. To poznala i naše rádia, kde je tato píseň již druhý týden nejhranější. Na dvojku poskočil ze čtyřky Matt Simons s "Catch & Release". Trojku ubránila dvojice Twenty One Pilots, z patnáctky na čtyřku se vrací "Ty a já" kapely Kryštof. Pátý je na vodě plující Xindl X, šesté místo mají Major Lazer & Nyla & Fuse ODG se songem "Light It Up". Na sedmičce útočí Chinaski a jejich "Slovenský klín", na osmičku padá Verona. Deváté místo berou X Ambassadors, desítku uzavírá dánská kapela Lukas Graham s hitem "7 Years".

Nejvyšší novinku do IFPI dotáhl Mike Posner, který na to ale nebyl sám. Zá úspěchem jeho singlu "I Took A Pill In Ibiza" stojí hlavně producentský tým SeeB, který k songu vytvořil skvělý remix. Další novinka je až sedmdesátá, má ji na svědomí Sia a jmenuje se "Cheap Thrills". O sedm políček dál najdeme kapelu No Name s novinkou "Život", na devadesátém pátém místě jsou Remady & Manu-L se singlem "Another Day In Paradise". Poslední novinka je sedmadevadesátá, hlásí se na ní o slovo Olly Murs díky songu "Stevie Knows".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Justin Bieber - Love Yourself
  2. Matt Simons - Catch & Release
  3. Twenty One Pilots - Stressed Out
  4. Kryštof - Ty a já
  5. Xindl X - Na vodě
  6. Major Lazer & Nyla & Fuse ODG - Light It Up
  7. Chinaski - Slovenský klín
  8. Verona - Endless Day
  9. X Ambassadors - Renegades
  10. Lukas Graham - 7 Years

Jiří Schelinger - Nám se líbí/Hrrr na ně
© facebook interpreta
PRODEJNOST - I mezi deskami je relativní klid. Tedy minimálně v první desítce prodejnosti, kde se nám to jen velmi decentně promíchalo. Prvenství si tedy opět odnáší dvojalbum Jiřího Schelingera za vydatné pomoci Františka Ringo Čecha. Dvojka i nadále patří zpěvačce Adele s titulem "25", na trojku poskočila kompilace "Beatline 1967 - 1969". Na čtyřce přivítejme "Srdcebeat" kapely Kryštof, první pětici uzavírá Marpo se svojí novinkou "Lone Survivor".

Marpo si z minulého kola udržel své místo, a stejně tak i kapela Arakain, která je i nadále šestá. Sedmičku má David Bowie s albem "Blackstar", který si polepšil o dvě příčky. Zlepšení o osm příček a návrat do první desítky hlásí Slza s debutem "Katarze", která je osmá. Deváté místo si ukořistila Barbora Poláková, na desítce jsou Coldplay s "A Head Full Of Dreams", kteří poskočili o dvě místa dopředu.

První novinku mají UDG, kteří právě na trh uvádí své páté studiové album. Deska "Emotikon" se v prvním týdnu dostala na pěkné čtrnácté místo. Na dvaatřicítce najdeme velkou hvězdu osmdesátých let, zpěvačku Tanitu Tikaram, která přichystala novinku "Closer To The People". Hned za ní jsou Všichni Svatí se svým druhým albem "Všichni Svatí". Těm v prodejích dozajista pomohlo, že jsou právě na turné s kapelou No Name, kde se ujali role předskokana.

Dvaačtyřicátá je kompilace s všeříkajícím názvem "Mozart pro maminky a děti", o dvacet míst dál je výběrovka Red Hot Chili Peppers s názvem "Greatest Hits". Šestašedesátku bere metalová formace Sabaton s CD+DVD živákem "Heroes On Tour", osmdesátý je soundtrack k filmu "Deadpool", o který se postaral Junkie XL. Poslední novinka uzavírá první stovku, má ji na svědomí Lionel Richie a jde o kolekci pojmenovanou "Definitive Collection".

Top 10 - prodejnost:
  1. Jiří Schelinger - Hrrr na ně... / ...nám se líbí...
  2. Adele - 25
  3. ▲ Různí - Beatline 1967 - 1969
  4. Kryštof - Srdcebeat
  5. Marpo - Lone Survivor
  6. Arakain - Arakadabra
  7. David Bowie - Blackstar
  8. Slza - Katarze
  9. Barbora Poláková - Barbora Poláková
  10. Coldplay - A Head Full Of Dreams

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY