Harlej vyráží na jarní turné s výročním DVD v zádech

24.03.2016 11:24 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Harlej loni oslavil dvacet let od svého vzniku. Vrcholem turné byla bezesporu zastávka v pražské Lucerně. Vyprodaný sál byl svědkem bezmála tříhodinového koncertu. "Bylo to splnění dětského snu, večer, na který se nezapomíná," přiznal zpěvák Tomáš Hrbáček. Proto by byla škoda, kdyby tyto vzácné okamžiky nebyly zachyceny na nějakém nosiči. Pod názvem "Harlej 20 let aneb Tady máš, Bože, co jsi chtěl" vychází 25. března DVD a týž den začíná i jarní koncertní putování kapely po Čechách a Moravě.

Harlej - Tak tady máš, Bože, co jsi chtěl
© facebook interpreta
Vůbec první DVD kapely se jmenovalo "Když chválíme, tak vás". Dnes už je nedostupné a tento nosič by na něj měl volně navázat. "S Harlejem vstupujeme do dvacáté první sezóny. Považuji to za velké štěstí a moc si toho vážím. Loňský výroční rok byl pro nás trochu ve znamení oslav a ten letošní je o to více nabitý prací. Vydáme DVD z loňské Lucerny, chystáme na podzim nové CD a spousty koncertů během celého roku. Chceme vrátit fandům to, co nám dávají. Už se nemůžu dočkat, až ta zimní krátká pauzička skončí a vrátíme se na pódia, tam, kde se cítíme nejlíp," vyznává se kytarista Antonín Rauer.

O podobu turné, které startuje 25. března, se postará stage designer Martin Hruška. "Jeho práce si ceníme jako nejlepšího stage designéra v republice. Vytvořil pro nás podobu speciálního maskota, který bude Harlej doprovázet a speciální jevištní konstrukce, které se momentálně vyrábí tak, abychom všechno mohli postavit už na prvním koncertě turné. Chceme naše fandy zase trochu překvapit a během koncertu dobře pobavit," doplňuje Rauer. Hostem turné bude formace Resumé. Vstupenky lze zakoupit na www.ticketstream.cz.

Harlej tour DVD 20 let - Jedeme dál:

25.3. Ústí nad Orlicí - Kulturní dům
26.3. Chotutice u Kolína - Kulturní dům
1.4. Polná KS - Zámek
2.4. Domažlice - Kulturní dům
8.4. Čenkov u Příbrami - Restaurace Za vodou
9.4. Bozkov u Semil - Kulturní dům
15.4. Třebíč - R Club
22.4. Valašské Meziříčí - Velký sál kulturního zařízení
6.5. Chrudim - R Klub
13.5. Votice - Sokolovna



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY