Lucie Bílá oslaví své kulatiny novým albem "Hana". Mimo něj bude na koncertech prodávat i růžence

24.03.2016 14:21 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Letošní rok bude u Lucie Bílé ve znamení oslav jejích kulatin. Proto o ní bude pořádně slyšet. Vše odstartuje v den svých narozenin 7. dubna, kdy jí Supraphon vydá nové řadové album "Hana". Bílá na něm spolupracovala s hudebním producentem Martinem Šrámkem. Autorsky jí vypomohla Katarína Knechtová, překvapivou rapovou vložkou přispěla Celeste Buckingham. Nové písně zazní i na velkých koncertech v Bratislavě. Textařsky se jedná o téměř výhradní práci Petra Harazina a Štěpána Petrů z formace Nebe.

Lucie Bílá - Hana
© facebook interpreta
Na těchto koncertech se však nebudou prodávat pouze nová alba. Bílá vlastnoručně vyrobila sedm set růženců. Výtěžek z jejich prodeje půjde na charitativní účely. "Nemám moc volného času, ale využívám každou chvíli, abych pro vás vytvořila co nejvíce růženců z perel Swarowski. Dělám je s láskou a úctou k vám, ale i k Bohu, kterému mám za co děkovat. Moc jsem přemýšlela, jak to nejlépe udělat, a myslím, že už vím. Růžence budou k mání na mých narozeninových koncertech a výtěžek z nich půjde pražskému kostelu v Kyjích a bratislavskému kostolu v Podunajských Biskupiciach. Obě dvě vzácné budovy mají bezmála osm set let. Růžence tak budou darem od vás i ode mě," vysvětlila Lucie Bílá. Každý, kdo si růženec zakoupí, dostane nádavkem i singl "Hana" s osobním poděkováním a podpisem Lucie Bílé.

Pilotní singl "Tak mě tady máš" by měl začít rotovat v rádiích koncem března. Bratislavské koncerty proběhnou v termínech 9. a 10. dubna a na nich už bude následovník čtyři roky starého alba "Modi" k mání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY