shop.musicserver.cz
Nové desky pro 12. týden

Nové desky pro 12. týden

Vydáno: 27.03.2016 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jaro je tu a s ním i svěží závan nováčků, kterými jsou američtí Waterstrider, britský Kelvin Jones, česká Francouzka Emma Smetana a svým způsobem i ZAYN. Z těch zkušenějších jim cestu ukáže éterická Birdy, elektronické duo Underworld, s živákem Judas Priest, bluesrockový Joe Bonamassa, či rapper 2 Chainz, který (ne)natočil desku s Lil Waynem.

Pokud se v pondělí 28. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Birdy - Beautiful Lies (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / indie pop

Birdy - Beautiful Lies
Britská zpěvačka Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde, kterou bude většina znát spíše pod jménem Birdy, se po třech letech od úspěšného alba "Fire Within" propracovala ke třetí desce. V mezidobí si střihla spolupráci s mužskými kolegy jako David Guetta, Rhodes, nebo Jaymes Young a minulý rok už začala natáčet novinku, kterou pojmenovala "Beautiful Lies". V případě produkce tentokrát vsadila na poněkud kompaktnější tým, kde opět nechybí Jim Abbiss. Tentokrát se ale podílel pouze na dvou skladbách, zatímco většinu ze čtrnácti písniček standardní verze obstarala dvojice Tim Bran z Dreadzone a Roy Kerr aka The Freelance Hellraiser. K nim se přidali třeba TMS, Steve Mac a další. Birdy z desky představila první singl "Wild Horses", o kterém jsme psali před časem. Dodejme jen, že fanoušci mohou pátrat i po deluxe edici s čtyřmi dalšími songy.


ZAYN - Mind Of Mine (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / soul

Zayn Malik - Mind Of Mine
Když Zayn Malik před rokem opustil One Direction, byl to pro fanoušky tohoto boybandu obrovský šok. Britský zpěvák se tím ovšem nenechal příliš rozhodit a velmi záhy začal připravovat svoji sólovou kariéru a především samostatnou nahrávku. Ve studiu se obklopil producentským týmem čítající jména jako Malay, Levi Lennox, MYKL a XYZ, tedy lidmi, s nimiž v minulosti spolupracoval Frank Ocean, Big Boi, nebo John Legend, a zřejmě po jejich vzoru si už dále říká pouze ZAYN. Práce jim nicméně šla asi hodně dobře od ruky, protože na debut "Mind Of Mine" nakonec namíchali ve standardní verzi hned čtrnáct skladeb a v případě deluxe edice ještě o čtyři více. Stylově je pak základem především r'n'b, na které nabalili spoustu dalších stylů jako folk, soul, neo-soul, dub, funk, reggae, motivy pákistánské hudby a prvky z hudby osmdesátých let. Vyhnul se nicméně velkému využívání hostů a na desku pozval jediného, kterým je americká zpěvačka Kehlani. Část alba už nyní sdílí ZAYN na svém YouTube.com.


Emma Smetana - What I've Done (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / dream pop

Emma Smetana - What I´ve Done
Emma Smetana před nějakým časem vyměnila moderování televizních zpráv za muziku. Nebylo to až tak náhodné, například na klavír hraje od svých šesti let a jejím přítelem je Jordan Haj z kapely Peter Pan Complex. Už loni na sebe upozornila debutovým singlem "Waiting", ke kterému na albové prvotině s lakonickým názvem "What I've Done" přidala dalších dvanáct písniček. Je mezi nimi i "Wall Of Kampa", kterou napsal její otec, jinak autor "Slunečního hrobu". Na zbytku se společně s ní podílel i Jiří Burian, aktuálně známý nejvíce ze Southpaw a jako člen Republic Of Two, a také již zmíněný životní partner. Výsledkem je mix pop, který do sebe nasává vlivy řady dalších stylů jako funky, rocku, rhytm and blues, disco, indie, elektroniky, ale i swingu. Jak to celé zní, odhaluje zpěvačka prostřednictvím svého YouTube.com profilu.


Underworld - Barbara Barbara, We Face A Shining Future (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica

Underworld - Barbara Barbara, We Face A Shining Future
Britští Underworld se po posledním albu z roku 2010 na chvíli rozdělili a věnovali se sólovým projektům. Zatímco Rick Smith se angažoval opravdu sám, Karl Hyde po sólovce "Edgeland" natočil dvě alba s Brianem Enem. Loni se ale opět spojili dohromady, aby koncertním turné oslavili reedici debutu "dubnobasswithmyheadman". Poté, co na sklonku loňského roku připomněli i následovníka "Second Toughest In The Infants", ohlásili i zbrusu novou desku "Barbara Barbara, We Face A Shining Future", která se dostala na pulty obchodu nyní. Zařadili na ní pouze sedm skladeb, ovšem fanoušci se rozhodně nemusí obávat krátkého zážitku, protože jejich celková délka atakuje tři čtvrtě hodiny. Vychutnat si ji vedle downloadu a klasického CD mohou také na vinylu, nebo v rámci speciální edice, která navíc k oběma podobám přidá ještě knihu a test pressing vinyl s písní "Twenty Three Blue". Něco málo z nahrávky už duo utrousilo na svém soundcloud.com.


Joe Bonamassa - Blues Of Desperation (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bluesrock

Joe Bonamassa - Blues Of Desperation
Americký bluesrockový kytarista Joe Bonamassa vydal poslední desku "Different Shades Of Blue" před dvěma lety a nyní se svým fanouškům připomene s novinkou "Blues Of Desperation". Deska přinese jedenáct nových písních a podle slov autora jsou dokladem jeho hudebního vývoje. "Chtěl jsem, aby lidé sami slyšeli, jak dlouhou cestu jsem ušel. Aby sami poznali, že neusínám na vavřínech a neustále se snažím posouvat se dál. Aby viděli, že pořád dumám nad tím, jakým směrem se má hudba nadále vyvíjet," prozradil hudebník. Umělec se během příprav nechal obklopit dalšími kolegy, jako je třeba James House, Tom Hambridge, Jeffrey Steele, Jerry Flowers a Gary Nicholson. Pro zhlédnutí traileru navštivte YouTube.com.


Tip týdne

Kelvin Jones - Stop The Moment (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Kelvin Jones - Stop The Moment
Budete-li pátrat, kdo je vlastně nováček Kelvin Jones, zjistíte poměrně málo informací. Dozvíte se hlavně to, že pochází z anglického města Stevenage a že se svoji kytarou předskakoval například Jasmine Thompson, Marku Forsterovi při turné po Německu a před pár dny dokončil turné s Jamesem Morrisonem. Nyní vydává tento černošský písničkář míchající soul, pop a blues své debutové album "Stop The Moment". Jestli vás zaujme jeho dvanáct písniček stejně jako nás, zjistíte poslechem několika z nich na oficiálním profilu Kelvina Jamese na YouTube.com.


Judas Priest - Battle Cry (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Judas Priest - Battle Cry
Pokud nedáte dopustit na metalovou legendu Judas Priest, jistě vás potěší novinka v podobě živáku "Battle Cry". Rozsáhlý set na CD, DVD a Blu-ray přináší záznam ze show odehrané 1. srpna loňského roku na festivalu Wacken Open Air před zraky pětaosmdesáti tisíci fanoušky. CD disk obsahuje celkem patnáct písní, zatímco DVD a Blu-ray disponuje navíc třemi bonusy. Ty byly pořízeny 10. prosince loňského roku v polské Ergo Areně. Ochutnávku v podobě traileru najdete na YouTube.com.


Waterstrider - Nowhere Now (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / experimentální rock

Waterstrider - Nowhere Now
Dalšími nováčky tohoto týdne je šestice z amerického Oaklandu, která si říká Waterstrider. Jejím lídrem je kytarista Nate Salman, kterého hlasově doplňuje ještě i klávesistka Alycia Lang. Ostatními členy jsou basák Scott Brown, druhý kytarista Drew Brown, bubeník Walker Johnson a perkusista Brijean Murphy. Formace hraje primárně rock, s jehož zvukem a rytmy ale řádně experimentuje, když do něj implementuje prvky hudby a rytmy z různých končin světa, především ovšem z oblasti střední Ameriky. Vzhledem k tomu, že nálada písniček je spíše melancholická, vyznívá výsledek tak, že se najdou tací, kteří výsledný zvuk srovnávají s Radiohead. Nyní tedy vydávají svoji debutovou desku "Nowhere Now" obsahující desítku písniček. Seznámit se s nimi můžete například pomocí jejich soundcloud.com profilu.


Amon Amarth - Jomsviking (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický death metal

Amon Amarth - Jomsviking
Švédští metaloví králové Amon Amarth přichází na trh už s desátou studiovou deskou pyšnící se titulem "Jomsviking". Jde o první koncepční nahrávku v historii populární formace, která si navíc v České republice získává stále větší oblibu. Album přináší příběh plný lásky a pomsty, zabalený do temného melodického death metalu. produkci materiálu obstaral opět Any Sneap a jako speciální host se na desce blýskl bubeník Vomitory Tobias Gustafsson. Pokud si nové písně budete chtít poslechnout i naživo, nezapomeňte si pořídit lístky na festival Masters Of Rock do Vizovic. Právě tam totiž Amon Amarth vystoupí. Prozatím se navnaďte poslechem ukázky "First Kill" na YouTube.com.


2 Chainz - ColleGrove (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trap / hip hop

2 Chainz - ColleGrove
Nebýt záležitostí s nahrávací společnosti a smlouvami, byli by pod albem "ColleGrove" podepsaní rovnou dva rapeři - 2 Chainz a Lil Wayne. Jenže i mezi hip hopery se občas dostanou smluvní zádrhele, a tak je pod novinkou podepsaný pouze první jmenovaný, zatímco ten druhý je jediným hostem, a to v osmi skladbách z celkových dvanácti. S produkcí jim pak pomáhala řada producentů jako Mike Will Made It, TM88, Infamous, Zaytoven, Lil' C, Metro Boomin, Ben Billion$, nebo London on da Track. Na nahrávce uslyšíte i několik samplů a vazeb na starší hity. Patří mezi ně například "Scatman (Ski Ba Bop Ba Dop Bop)" od Johna Scatmana, nebo "I Love It" australských Sneaky Sound System. Podstatnou část alba již sdílí 2 Chainz na svém VEVU.


Asking Alexandria - The Black (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Asking Alexandria - The Black
Ostrovní metalcoreová formace Asking Alexandria funguje na hudební scéně od roku 2008 a od té doby stihla vydat už tři studiová alba. Čtvrté s titulem "The Black" míří na pulty nyní. Poprvé v historii formace se na něm podílel bývalý kytarista Make Me Famous a frontman Down & Dirty Denis Shaforostov, který si v Asking Alexandria suverénně stoupl i za mikrofon. Nahradil tak frontmana Dannyho Wornsnopa, jenž se rozhodl odejít k superskupině We Are Harlot. Z rádií můžete znát singly "I Won't Give In", "Undivided" nebo také "Let It Sleep". Titulní skladbu z "The Black" si můžete poslechnout na YouTube.com.


Anthony Hamilton - What I'm Feelin' (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Anthony Hamilton - What I'm Feelin'
Americký zpěvák Anthony Hamilton své příznivce poměrně dlouho napínal s novou řadovou deskou. Od předchozí nahrávky "Back To Love" uplynulo pět let a rodák z Charlotte v Severní Karolíně toto období vyplnil například vánočním albem a spoluprací na soundtracku "Django Unchained". Nyní je ale zpět s novinkou "What I'm Feelin'", pro kterou připravil celkem dvanáctku písniček, v nichž mixuje klasické r'n'b a soul. Podílela se na nich i jeho doprovodná skupina The HamilTones, s níž přezpíval i Drakeův hit "Hotline Bling". Anthony Hamilton již celé album sdílí na svém VEVU.


The Range - Potential (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / dub step / instrumentální hip hop

The Range - Potential
Newyorský producent a DJ James Hinton aka The Range si pro následovníka tři roky staré nahrávky "Nonfiction" zvolil poněkud neotřelý koncept. Nějaký čas brouzdal po videích na YouTube.com, kde sbíral nejrůznější nahrávky hlasů a zpěvů. Ty následně vysamploval, zremixoval a vlastně tím kolem nich vystavil jednotlivé písničky. Celkem takto vytvořil jedenáct skladeb, které sesypal na CD s názvem "Potential". Na svůj YouTube.com profilu umístil nejen trailer k tomuto albu a několik skladeb v celé kráse, ale sdílí i videa, ze kterých vycházel.


Metal Church - XI (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Metal Church - XI
Hardrockoví titáni Metal Church potěší své příznivce novou deskou. Nahrávka s pořadovým číslem jedenáct se pyšní jednoduchým titulem "XI". Kapela na ní spolupracovala s producentem Kurdtem Vanderhoofem a Chrisem "The Wizard" Collierem a fanoušky bude jistě zajímat, že se na něm opět podílel slavný zpěvák a frontman Mike Howe. Kromě standardní verze je k dostání také rozšířená edice s bonusovým diskem, na kterém najdete dalších osm písní a kromě dalšího také trsátka, fotoknihu a trika. Více vás může navnadit videoklip ke skladbě "No Tomorrow" na YouTube.com.


Dále vychází:

AC/DC - Rare Gems From The Vaults (Bertus)
Accentus Austria - Commedia Dell'Austria (Sony Music)
American Head Charge - Tango Umbrella (Mystic Production)
Blessed Hellride - Bastards & Outlaws (Mystic Production)
Bob Mould - Patch The Sky (Bertus)
Caliban - Gravity (Sony Music)
Caliban - Gravity (Limited Edition) (Sony Music)
Deathward - Crush The Enemy ()
Doors - Live New York (bootleg) (Bertus)
Hammer Fight - Profound And Profane (Mystic Production)
Jani Lane - Catch A Falling Star (Bertus)
Las Vegas - Eat Me (Mystic Production)
Lucas Debargue - Scarlatti, Ravel, Liszt, Chopin (Sony Music)
Mortiis - Great Deceiver (Mystic Production)
Reckless Love - Invader (Bertus)
Split Heaven - Death Rider (Mystic Production)
Stefan Diestelmann - Original Album Classics (Sony Music)
White Denim - Stiff (Sony Music)
Yehudi Menuhin - Yehudi Menuhin - The Complete American Victor Recordings (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Amon Amarth - Jomsviking (Sony Music)
Bob Mould - Patch The Sky (Bertus)
Caliban - Gravity (Sony Music)
Doors - Live New York (Bertus)
Justin Bieber - Believe (Universal)
Justin Bieber - Journals (Universal)
Justin Bieber - My World (Universal)
Justin Bieber - My World 2.0 (Universal)
Metal Church - XI (Mystic Production)
Pearl Jam - Vitalogy(Remastered) (Sony Music)
Pearl Jam - Vs. (Remastered) (Sony Music)
The Range - Potential (Sony Music)
The Script - #3 (Sony Music)
The Script - Science & Faith (Sony Music)
The Script - The Script (Sony Music)
Underworld - Barbara Barbara We Face A Shining Future (Bertus)
Waterstrider - Nowhere Now (Sony Music)
White Denim - Stiff (Sony Music)
Yo Gotti - The Art Of Hustle (Sony Music)

Reedice:
Status Quo - If You Can't Stand the Heat (Universal)
Status Quo - On The Level (Universal)
Status Quo - Whatever You Want (Universal)

NÁZORY
  • Česká Francouzska???? (Česká Francouzska????, 27.03.2016 19:04) Reagovat

    .

  • dotaz (Zyan, 27.03.2016 22:28) Reagovat

    A co nové album Gwen Stefani? To vás nezajímá? Nás čtenáře teda jo...

    • Re: dotaz (Tomáš Parkan - autor, 28.03.2016 10:27) Reagovat

      Gwen Stefani jsme měli v přehledu již minulý týden.

      • Re: dotaz (Anonym, 29.03.2016 14:44) Reagovat

        Proto však také pohrdáme těmi, kdo v nezkrotné pýše, ješitné nadřazenosti, sobeckém zájmu, nebo dokonce za mrzký peníz, se kdekoliv na světě, a také u nás se našla skupinka takových odpadlíků a zrádců, odtrhnou a izolují od vlastního lidu, jeho života a skutečných zájmů a s neúprosnou logikou se stávají nástrojem antihumanistických sil imperialismu..

  • Pet Shop Boys (Pavel, 03.04.2016 18:58) Reagovat

    vydali 1.4. nové CD Super

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Naživo: Na Velký pátek heavy metalu svátek. Hvězdná sestava v čele s Judas Priest zdrtila Prahu (30.03.2024 17:58)
- Fotogalerie: Legendy metalu ovládly O2 arenu! Judas Priest, Saxon a Uriah Heep v obrazech (30.03.2024 13:32)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Co si o nové desce Judas Priest myslí šéfredaktor Sparku? (17.03.2024 11:21)
- Zayn Malik se na nové desce schová do přístěnku pod schody (14.03.2024 11:06)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu