shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 11. března 2016

Na ostrovech stále vlaje dánská vlajka, nejprodávanější album má opět Adele

Vydáno: 16.03.2016 09:59 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Ačkoliv o novinky není v novém roce v žebříčku nouze, do popředí se singly sunou velmi pozvolna. Adele nechala britským The 1975 okusit, jak chutná prvenství, ale neváhala si ho s albem "25" záhy vzít zpět. Hlouběji v žebříčku desek se o slovo hlásí Kendrick Lamar s bezejmennou novinkou či raper Kano.

Lukas Graham
© facebook interpreta
SINGLY - Uplynul další týden a singlovému žebříčku stále kralují dánští Lukas Graham. Tento týden je pro ně zlomový, neboť jejich singl "7 Years" obhajuje prvenství již pátým týdnem, což je nejdelší triumf od dob "Uptown Funk" Marka Ronsona a Bruna Marse, kteří na začátku roku 2015 setrvávali nepřerušovaně na vrcholku žebříčku po šest týdnů. Dánská vlajka divoce vlaje, zatímco Lukas Graham stanovuje nový standard pro severské interprety. "7 Years" je oficiálně nejúspěšnějším dánským hitem, jehož se za poslední týden prodalo více než 600 tisíc kopií. Mnozí upírají svůj zrak vzhůru v očekávání, kdo bude tím, kdo pop-rockový kvartet sesadí.

Rihanna a Drake to tentokrát nebudou. Ustupují a pouští na své místo roztančeného Mikea Posnera. "I Took A Pill In Ibiza" si v prodejích nevede vůbec špatně, za Lukasem Grahamem však stále o 20 tisíc zaostává.

Horní desítka zažívá dva skokany. Z patnáctého místa se na deváté probojoval anglický raper Tinie Tempah. Na jeho singlu "Girls Like" nehostuje nikdo jiný než Zara Larsson, která si zažila svých pár týdnů slávy s "Lush Life" či "Never Forget You". Pro anglického umělce je to patnáctý singl, který se dostal právě do horních deseti.

Na vzestupu je také elektronika Majora Lazera. Singl "Light It Up" pochází z jeho třetího studiového alba, dočkáme se v něm i vokálů jamajské zpěvačky Nyly a mezi devátým a čtrnáctým místem se pohybuje již devátým týdnem.

Tendence nového roku jsou velmi pozvolné. Ačkoliv je stále o čem mluvit, singly se do horních deseti prodírají pomalu a neradikálně. Slečny z Fifth Harmony se singlem "Work From Home", vybaveným sexy klipem, si polepšily o dvanáct příček a usazují se na jedenáctce, mládím uctívané duo Twenty One Pilots se vystresovalo na místo patnácté.

V rámci novinek se pro tento týden do žebříčku prodírá první vlaštovka z nového alba "untitled unmastered" Kendricka Lamara. Americký raper v "untitled 02" diskutuje víru, Boha, ale také materialistickou posedlost svých vrstevníků. Po boku saxofonového nářku a přesycených syntů zvažuje zpěvák, že zcela vybrakuje svůj účet.

Jen o dvě příčky pod Kendrickem se na scénu vrací Meghan Trainor s novinkou, ve které rezolutně říká "No". Zda se jí v rádiích nebudeme schopni zbavit podobně jako "All About That Bass", je zatím ve hvězdách.

    Top 10 - singly:
  1. Lukas Graham - 7 Years
  2. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza
  3. Rihanna - Work
  4. Zara Larsson - Lush Life
  5. Jonas Blue & Dakota - Fast Car
  6. Coldplay - Hymn For The Weekend
  7. Justin Bieber - Love Yourself
  8. Zayn Malik - Pillowtalk
  9. Tinie Tempah ft. Zara Larsson - Girls Like
  10. Major Lazer ft. Nyla - Light It Up

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Adele - 25
© facebook interpreta
DESKY - The 1975 opouštějí čelo albové tabulky, kam se opět vrací Adele. Jess Glynne opouští stabilní šesté místo a ambiciózně usedá na druhé příčce s albem "I Cry When I Laugh". Sedmé a osmé místo patří tento týden raperům. Na sedmičce je již zmíněný Kendrick Lamar s novým albem "untitled unmastered", které bylo údajně zčásti produkováno pětiletým synem Alicie Keys. K jeho nahrání přispěl také Cee Lo Green a Kendrickovy stálice Thundercat a Anna Wise. Album je místy temnější než jeho předchůdce, avšak dává fanouškům nahlédnout do Kendrickova kreativního procesu.

Kana jsme v posledním roce neměli moc příležitostí zahlédnout. Úmyslně se stáhl do ústraní a naplánoval si comeback podle svých představ. Ten je zhmotněn albem "Made In The Manor", jež je reflexí reality východního Londýna.

S osmým studiovým albem startuje indie anglická parta The Coral na příčce třinácté. "Distance Inbetween" je psych-rockovým plodem náladovějšího a rytmičtějšího přístupu, ke kterému se kapela po odchodu Billa Ryder-Jonese propracovala.

Låpsleyin emoční minimalismus, jenž je často přirovnáván k tvorbě Jamese Blakea, je zřetelný I na její nové desce "Long Way Home", která tento týden začíná na třicátém druhém místě. Interpretka si namísto zářných spoluprací pohrává se svým vlastním hlasem a poskakuje z oktávy do oktávy.

    Top 10 - alba:
  1. Adele - 25
  2. Jess Glynne - I Cry When I Laugh
  3. Justin Bieber - Purpose
  4. David Bowie - Best Of Bowie
  5. Coldplay - A Head Full Of Dreams
  6. The 1975 - I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It
  7. N Kendrick Lamar - untitled unmastered
  8. N Kano - Made In The Manor
  9. Elvis Presley - If I Can Dream
  10. Little Mix - Get Weird

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Debilní komentář, od debilního člověka, napsaný debilním jazykem... (Huj, 24.03.2016 22:54) Reagovat

    Debilní komentář, od debilního člověka, napsaný debilním jazykem...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Idles ve videoklipu k singlu "Grace" zdeepfejkovali Chrise Martina z Coldplay. S jeho svolením (25.02.2024 11:44)
- Video: Adele vyrazila s Jamesem Cordenem na poslední Carpool Karaoke (04.05.2023 17:00)
- Zaprášenosti: Na desce "Aladdin Sane" se David Bowie loučí se Ziggym Stardustem, na následující "Pin Ups" je jen Davidem (30.04.2023 08:00)
- Nové desky 15/2023 - od Metallicy přes Katapult po Feist (19.04.2023 08:00)
- Konec královny srdceryvných balad? Nové album zamilované Adele prý bude povznášející a pozitivní (11.04.2023 10:55)
- Justin Bieber zrušil turné včetně koncertu v Praze (01.03.2023 21:14)
- Video: Coldplay zahráli u Jimmyho Kimmela speciální verzi "Clocks" (04.02.2023 17:39)
- Rokenrolová síň slávy (opět) pozměnila svou definici toho, co znamená rock (01.02.2023 15:59)
- Nové desky 3/2023 - od Måneskin přes Katatonii po Mirai (25.01.2023 14:30)
- Audio: Spoon předělali Bowieho "I Can't Give Everything Away" do podoby křehké klavírní skladby (10.01.2023 16:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu