Baroness se představí v Lucerna Music Baru

14.03.2016 18:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nové album Baroness je triumfálním návratem s těmi největšími a nejvelkolepějšími riffy a sbory, které tito hudební dobrodruzi kdy nahráli. Ale jeho fialový název "Purple" také reflektuje temný moment jejich nedávné historie. V roce 2012 přežili děsivou nehodu svého autobusu. "Kapela utrpěla obrovské zhmoždění," říká zpěvák a kytarista John Baizley o nehodě. "Bylo to poranění, které nám celkem na dost dlouho zabránilo normálně fungovat. Doufáme, že tahle deska je takovým odrazovým můstkem, který nám pomůže z toho všeho se dostat."

Album vyšlo 18. prosince a vznikalo pod dohledem producenta Davea Fridmanna (The Flaming Lips, Sleater-Kinney), který se pokusil pomoci sdělit posluchačům veškeré pocity, které Baroness v nedávné době zažili, a přeměnit je ve vítězný pokřik. Album "Purple" bylo nahráno s napůl pozměněnou kapelou - Baizley a Pete Adams (kytara, vokály) a nováčci Nick Jost (basová kytara, klávesy) a Sebastian Thomson (bicí) nahráli deset komplikovaně vrstevnatých skladeb s texty o nehodě samotné, o boji s cílem rychle se zotavit a jejich neustálém úsilí o umělecké i lidské přežití.

Baroness vznikli v roce 2003 v Savannah, ve státu Georgia. V roce 2007 vydali svůj kritikou oceňovaný debut s nádechem sludge "Red Album", které metalový časopis Revolver zvolil albem roku. Následovalo tvrdší album "Blue Record" - album roku v anketě extrémního metalového magazínu Decibel. Ale průlom a naprosté otevření se přišlo s dvojalbem z roku 2012 "Yellow & Green" - podle časopisu Spin Metal Album Of The Year.

Baroness své fialové album představí na Purple Tour a v jejich kalendáři nechybí ani Praha, kam se vrátí již po několikáté. 17. března vystoupí v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou v předprodeji na pokladně a webu Lucerna Music Baru, GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim k mání za 390 Kč, na místě budou o sto Kč dražší.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY